lauantai 19. syyskuuta 2015

Homepölyä ja innovaatioita

Aviomies toi työreissultaan tuliaisen. Viinikaapin.Olisikin liian ilmeistä, että viinikaappi olisi tarkoitettu viinin säilyttämiseen. Hän oli lukenut lehdestä että viinikaapissa voi tehdä kuivalihaa ja etsi välittömästi tori.fi:stä sopuhintaisen tuotteen ja nappasi sen Ruotsin reissun yhteydessä kyytiin. 

Ehkä enemmän kuin kuivalihakokeilun onnistuminen minua mietityttää miten pitkään tuo mylly torottaa keskellä käytävää.


Viikon mittaisen toimistotyöputken päälle oli taas kehitettävä nöyrää tekemistä. Kävin siivoamassa isän kanssa kuivurin. Kohta alkaa täälläkin vilja olla puintikunnossa. Rotanpaskan ohella oli myös tarjolla kattava valikoima linnunraatoja.Koska en saanut tarpeekseni pölystä, paskasta ja homeesta, tarjosin itseni ilmaiseksi avuksi kylän lammasfarmarille loppupäiväksi. Tiesin että hänellä oli edessä lampolan lantapatterin poistaminen. Semmoinen reilun metrin kerros heinää, pehkua, kusta ja paskaa erittäin tiiviissä formaatissa. Homepölyn kera.

Aivan vastustamatonta.
Hengityssuojainta käytin tasan viiden talikollisen ajan. Julkisessa keskustelussa on peräänkuulutettu uusia kaupaksi käyviä tuotteita. Hengityssuojain, jonka läpi pystyy oikeasti hengittämään olisi yksi hyvä sellainen.


Loppukevennyksenä kunnianosoitus maailman rohkeimmalle kissalle. Pyreneittenmastiffi sai lihaisan luun emännältä. Pikkukissa oli sitä mieltä että jos joku asia on varma, niin se on aivan varma, että luu kuuluu sille. Vasikan kokoisella koiralla ei ollut mitään mahdollisuuksia. Kissa pisteli lihaa poskeensa sen mitä kerkesi ja koiran en auttanut kuin katsoa vierestä.En tietysti tiedä miten pitkään tuo kikkailu voikaan jatkua, mutta kaveri elää kyllä täysillä. Ihailen.


14 kommenttia:

 1. Iso peukku pikku kissalle :D Melkoinen roolimalli kelle tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova kaveri on, täytyy sanoa. Koira hyppäsi suoraan kissan naaman eteen ja haukkui. Kissalla ei ees silmät räpsyneet.

   Poista
 2. Meillä oli aikonaan kissa mikä veteli meidän sussarin eväät, sertistä lähtien...

  VastaaPoista
 3. Voi koiran ilmettä! :D Meidänkin sussari oli aikoinaan täysin meidän kissan tossun/tassun alla.

  VastaaPoista
 4. Iiks, kisu on niin pieni etten ensin löytänyt sitä kuvasta! HYVÄ, KISSA! YOU ROCK!

  VastaaPoista
 5. Tuo viimeinen kuva sai kyllä hymyn huulille.

  VastaaPoista
 6. Kisulla asennetta ja hengityssuojainasiasta en voisi olla enempää samaa mieltä!

  VastaaPoista
 7. Sitten kun kyllästyt siihen käytävällä tönöttävään viinikaappiin, pistä tulemaan tänne länsirannikolle postin mukana, Maksan postikulut sillä ehdolla ettei siellä ole mitään mädäntynyttä lihaa sisällä. Ja meillä toi menis takuuvarmaan viinikaappikäyttötarkoitukseen.

  ps. Kissalle kissamaiset tsempit, noin sitä pitää prkl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei menny kuin viikko kun viinikaappi siirtyi keskeltä käytävää pois. Nyt se hurisee salissa. Jään odottamaan lihankuivauskokeiluja, teen niistä raportin. Nähtäväksi jää miten pitkään into kestää.

   Poista
 8. Kaikki kunnia isolle, tervepäiselle koiralle. Moni pikku-puudeli olis käyny kisun kimppuun..

  VastaaPoista
 9. Meidän huudeilla pyörii kanssa tuommoinen kamikazekissa. Omistan myös mastiffin, joka romuluisesta olemuksestaan huolimatta on todistetusti (valokuvakin on, mutta jätän julkaisematta koska kuvan sisältö saattaisi järkyttää heikompaa immeistä) tarpeeksi nopea voittaakseen aikuisen rusakon juoksukilpailussa.

  No kuitenkin, tämä kissa tulee aina haastamaan meidän mastiffihauvelin juoksukilpailuun punkeamalla sinnikkäästi meidän tontille aina, kun koiramme on ulkona äijäilemässä. Toistaiseksi kissa on voittanut.

  Toistaiseksi. Mutta sydäntä kylmää joka kerta.

  VastaaPoista
 10. Heh, onpahan killillä asenne kohillaan ! Suapi nähä tullooko killi jaolle, kun miehes sitä kuivalihhoo kuapista esille kaivelloo.
  Kaikkea parasta toivoo Ilona

  VastaaPoista
 11. Koiran ilme on loistava! Pitäskö itkeä, nauraa vai laittaa lihoiksi?

  VastaaPoista
 12. Niitä on moottorilla varustettuja hengityssuojaimia, on pitäny ostaa semmonen mutten o vielä suuttanu. Tosin mää en moista kovin usein tartteekkaan.

  VastaaPoista