keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Mullistin mieheni maailman

Muaseuvulla on siirrytty ihan uuteen ulottuvuuteen. Kevyen 12,5 tunnin aateekoo- ja intternettipäivän jälkeen päräytin pihaan ja ukko oli kerrankin kotiutunut työhommistaan ennen minua. Ja voi pojat, että minulla oli hänelle kerrottavaa.

Minä: "Mulla on Netflix-tunnukset."
Aviomies: "Mitkäs ne semmoset on?"
Minä: "No, katoppa netistä ja kirjaudu sinne näillä."
*naputinaputi*
Aviomies: "Siis nytkö tästä voi niinku alkaa katsoa mitä tahansa?!"
Minä: "Niin."
Aviomies: "Tee popcornia."


Kyllä on ainutlaatuinen tunne kun voi tehdä aviopuolisonsa vilpittömän onnelliseksi. Tällaiset hetket sitä varmasti muistaa vielä silloin kun pankkikortin tunnusluku on jo kauan sitten unohdettu.

Netflixiin tutustuminen tuntuu aiheuttavan erilaisia tunnetiloja ja reaktioita. Ystäväni kertoi taannoin illasta, jolloin tämä palvelu avattiin heillä ekan kerran. Noin tunnin verran hän ukkonsa kanssa selasi läpi kaikkia niitä katselumahdollisuuksia. Mitään ei voinut alkaa katsoa, sillä entäs jos selaillessa löytyy jotain vieläkin parempaa. Loppujen lopuksi eivät saaneet katsottua mitään sinä iltana.

Äkkiä voisin kuvitella että joissain talouksissa eka katseluilta olisi päättynyt jonkinlaiseen parisuhdekonfliktiin. Kaikki ainekset nimittäin on. Joku voisi tehdä tutkimuksen aiheesta. Olisi kerrankin hyvä aihe jota verorahoin tukea.

Meillä haksahdettiin spontaanisti heti kolmanteen ehdotukseen: Madagascarin pingviineihin. En lähtenyt asiasta riitelemään. Minä ennätän kyllä Spartacusta katsoa myöhemminkin.

Ounastelen, että kaveri on pihassa vähän useammin tämän myötä. Ei passaa kertoa, että kännykästäkin näkee sisältöä.

21 kommenttia:

 1. Miulle käy usein niin että unohdun selailemaan leffa tarjontaa ja sitten en enää jaksa/kerkee kattoa mitää :D Suosittele A little bit of heaven leffaa (nessuja viereen;) sekä Orange is new black sarjaa :) Mukavia kahtelu hetkiä sinne muaseuvvun rauhaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan koukussa Orange is the new blackiin. Kiitos vinkistä.

   Poista
 2. Meillä haasteeksi on muodostunut allekirjoittaneen tapa nukahtaa välittömästi leffan alettua, mikä ei siis korreloi millään tasolla elokuvan kiinnostavuuden kanssa. (Se on vaan se sohva ja valojen himmentäminen.) Minä: "katotaanko tää?" Mies: "Se on nähty jo. Sä nukuit." Minä: "Hei tää vaikuttaa hyvältä...!" Mies: "Joo, se oli ihan hyvä. Pari viikkoa sitten kun se katsottiin. Jos muistat." Jnejne. Nykyisin katsotaan tiettyjä sarjoja omissa vuoroissamme, koska meikä on auttamattomasti niissä aina jaksoja jäljessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on TÄYSIN sama juttu. Välillä sanonki miehelle, ku valitaan leffaa, et oikeestaan voi laittaa ihan mitä vaa pyörii, ku mä nukun kuitenki 10 minuutin jälkeen. Ja sarjat kattelen kanssa viiveellä :D

   Poista
  2. Sama homma. Elokuvista muistaa ekan 30 minuuttia ja lopusta ei mitään käsitystä. Toisaalta, jos jonkun elokuvan on joskus onnistunutkin loppuun asti katsomaan, ei siltikään muista siitä mitään. Tässä on se hyvä puoli että leffat ovat aina uusia.

   Poista
 3. Minua riepoo, että tää Netflix ehdottaa sisältöä sen mukaan, mitä olet katsonut. Ei siis ole mitään listaa jossa on kaikki sisältö, vaan ehdotelmat ovat katselukokemukseen mukaan räätälöityjä. Elän neljän eri ikäisen miehen kanssa. "Ehdotetaan näitä, koska katsoit ohjelmaa Simpsonit." " Koska katsoit sisältöä Family Guy". " Koska katsoit sisältöä urheiludokumentti."
  Hitto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän pitää luoda kaikille eri profiilit ja avot, johan napsahtaa suositukset kohilleen!

   Poista
 4. Itsellä ongelmana löytää elokuva mitä en olisi vielä katsonut! Olen lapsesta asti ollut leffa-hamsteri ja vuokraamoiden vakkari :D

  VastaaPoista
 5. Narcos on kans todella koukuttava. Semmosta erräänlaista maaviljelystähä seki...

  VastaaPoista

 6. Netflix ei arvosta asiakkaitaan lainkaan. Tiedotus on mitä sattuu ja suoranaista valehteluakin esiintyy. Esimerkiksi Lilyhammerin toisen kauden piti alkaa joulukuussa, mutta vieläkään sitä ei ole tarjontaan tullut. Mitään selityksiä ei tietenkään ole kerrottu, eli harhaanjohtavasta mainonnasta on kyse.

  Lisäksi Netflixistä ei suostuta kertomaan, että milloin uusia julkaisuja on tullut, eikä myöskään kerrota mikä on julkaisutahti. Näin ollen kuluttajan on mahdoton arvioida millaista vastinetta rahoilleen saa. Esimerkiksi lista julkaisuista parin kuukauden ajalta mikä on päivämäärien mukaan järjestetty auttaisi kummasti näkemään Netflixin sumutuksen läpi.

  Pahinta on yrityksen tiedotuspolitiikka. Se on kuin sutkin autokauppiaan touhuja.
  Alaikäinen lapsemme onnistui s-kortilla tehdä sopimuksen vaikka ei ole mikään luottokortti. Kun sitten kyselin rahojen palutuksen perään niin sain yrityksen puhelinpalvelusta ositteen Belgiaan josta kirje palautui yritys tuntematon merkinnällä. Koettakaapa kortin tiedot antaneet kyellä yrityksestä tietojenne perään, mistä saatte yritykseen yheyden...? ETTE MISTÄÄN. Varsinainen yritys on täysin tavoittamattomissa puhelinpalvelun takan siihen saa yhteyden mutta itse yritykseen et saa....

  VastaaPoista
 7. Jaa että semmosta. Minä kun olen aina pitänyt mualaisia viksuina immeisinä ;)

  VastaaPoista
 8. Netflixissä voi laittaa useampia profiileja eli jokaiselle katsojalle oman. Silloin ei tarvitse kärsiä niistä toisille suositelluista ohjelmista tai niiden ehdotuksista.

  VastaaPoista
 9. Ootko muuten käynyt vaateostoksilla hetkeen? Vilkaissut tän syksyn tarjontaa? Käypä huvikses katsomassa Halpa&Mauton nettikauppaa o.O Oli suhteellisen hämmentävää yrittää kuvitella, että niiden mallien olis tarkoitus saada ne vaatteet myydyks. Minkä ihmeen takia sitten ne vaatteet oli valmiiks revitty ja mallien ilme oli lähinnä sen näköinen, että tuo haistattelisi jos olisi tässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vakavaa shoppailua tullut harrastettua. Eilen yritin etsiä itselleni takkia. Jaksoin käydä neljässä kaupassa ja sen jälkeen hirtti kiinni.

   Poista
 10. Mua kans vähän pelottaa tää Netflix ja tarjoilun runsaus. On vielä käyttämättä toi ilmaiskuukausi. Iiiik.

  VastaaPoista
 11. Nonnih,

  tervetuloa tänne meidän mitään tekemättömien ja mitään aikaansaamattomien joukkoon - anna vaan telkun(=netflix, hbo, jne...) loputtomine ohjelmasisältöineen tylsistyttää Sinunkin aivosi...

  Tai sitten suosittelen tilauksen peruuttamista - sitä vaihtoehtoa olen omalle vaimollekin yrittänyt tuputtaa - etenkin harmittaa oman tahdonvoiman puute kun jään itsekin aina kuola suupielestä valuen tuijottamaan sitä mitä Netflix ruudusta kotiimme valuttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin lopetan kun olen katsonut Orange is the new blackin loppuun ;)

   Poista
 12. Hahah meillä tapellaan lähes joka ilta mitä katsotaan Netfliksistä! Riitely sai ihan uuden ulottuvuuden muutama viikko sitten Ranskan lomalla kun huomattiin että valikoimaan pöllähti satakunta uutta katsottavaa (eri maissa eri tarjonta). Ei taidettu sinä(kään) iltana lopulta katsoa mitään...

  VastaaPoista