keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Paras suklaa

Nyt ihmiset tarkkana. Suomeen on tullut myyntiin (kyllä, myös pohjoissavolaisiin pikkukauppoihin) Norjan tärkein lahja maailmalle heti juustohöylän jälkeen; Kvikk lunsj -suklaalevy.

Maku: Maitosuklaassa häivähdys karamellia, jota merisuola kauniisti täydentää.

Rakenne: Perustiivis, keksimurut ovat oiva lisä kokonaisuudessa.

Pakkauksen ulkonäkö: Huomiota herättämätön, vain kouliintunut makeiskuluttaja saattaa tämän huomata muiden keskinkertaisten tuotteiden joukosta.


Kääre aaltoilee, koska levyn sisällöstä oli huvennut jo puolet kuvaushetkellä.


Ehkä parasta on että norjalaisessa suklaatehtaassa on nimetty tämä tuote Nopeaksi lounaaksi. Olen ihmetellyt miksei Norjassa ole useinkaan tarjolla lounasaikaan lämpimiä ruokia. Nyt ymmärrän.

Tämä valmiste on niin hyvä, että voisin näyttää sentteriä kaikille ja vetäytyä mökkiin viikoksi näiden levyjen kanssa. Ja sitten hienokseltaan harkita paluuta.


29 kommenttia:

 1. Pitääpä testata... Minnoon muutennii sitä mieltä että lämmin ruoka ennen klo 18.00 on ihan liian yliarvostettu asia. Hyvin pärjää vaikka tämmösellä nopsalla lounaalla tahikka voikkuleivillä aikuinen ihminen alkuiltaan asti. Sitten vaan napa täyteen hyvää ruokaa eikä enää tarvii ees iltapalaa ottaa :)

  Kiitos älyttömän hyvästä blogista, tätä on aina ilo lukea. Pohjoissavolainen tyyli nappoo kun oon sieltä itekkii kotosin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltasyöminen <3

   Kiva että pohjoissavolaiselle kelepoo. Et sinä oo muuksi varmaan muuttunu vaikka osoite on vaihtunut. Sielultaan savolainen.

   Poista
  2. Näin se nähtävä, savolainen on savolainen vaikka voissa paistas... Äiti, joka on se varsinainen savolainen isolla ässällä, sannoo että eehän se synti oo (olla savolainen), mutta onhan se helevetin iso häppee... Mutta minen ossoo ies hävetä :D

   Poista
 2. Mii laiks tuu. Jotenkin on semmoinen ruokaisa, jonka voi silleen HYVIN laajalti katsottuna luokitella välipalaksi eikä suklaaksi. Ja minähän katson laajalti.

  VastaaPoista
 3. Ultimate lunssi, sanon minä. Testattu ja hyväksi koettu. Ei enää muuta nosteta työläisnaisen etupenkille liikennevaloissa mussutettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään kestää ennen kuin tämä addiktio vaihtuu. Olenkin tsinuskitoffeeriippuvuuden jäljiltä tuntenut oloni vähän tyhjäksi. Nyt voin syödä tunteeni ja itseni täydeksi.

   Poista
 4. Hyvä lounas! Itehän vetelän täällä pullaa lounaaksi. Ei muuten lihota kun on hyvää pullaa. Ja kiitos blogista, olenhan saattanut kieriä naurusta ja uhrata kahvin ruudulle muutamankin kerran..

  VastaaPoista
 5. Heh, mun mies sanoi tv-mainoksen nähtyään, ett näyttää ihan lihaliemikuution kääreiltä;D Ja kieltämättä, mullekin tulee mieleen joku maggi tästä...Siksi on jäänyt ostamatta ja maistamatta. Pitäisköhän kokeilla kuitenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä että kääre on mitäänsanomaton. Ensi tilassa maista(kaa)!

   Poista
  2. Tämä haiskahtaa salaliitolta! Kehitetään Täydellinen Lounas ja naamioidaan se mitäänsanomattomaksi, jotta suuri yleisö (lukumäärältään, ei toivottavasti kooltaan) ei sitä hoksaa. Ovelaa, ovelaa.

   Poista
  3. Nyt on maistettu. Mun mielestä tää maistuu ihan samalle kuin Djaim! Paitsi, että se on tietysti kovempaa koostumukseltaan mut maku on ihan sama, muistelen. Siitä on aikaa kuin Djaimiakaan olen syönyt. Itse tykkäisin tästä uudesta suklaasta enemmän jos siinä olisi käytetty tummaa suklaata...suu on niin tottunut siihen, että maitosuklaa maistuu lähinnä vain rasvalle. Mutta ei tää huono siltikään ole, kyllä tuo levy syötyä tulee;D

   Poista
 6. Toi on kusetusta. Oikea Kvikk Lunsj on Kismetin tapainen keksisuklaa. Tuossa jämäpaloja on jauhettu tavanomaisen suklaan joukkoon. Norjalainen Freia teki aikaisemmin Kvikk Lunsjia ja sitten ruotsalainen Marabou osti sen ja lopulta roska myytiin Kraft Foodsille, joka muuten omistaa Marlboro-savukemerkin oikat. Joo mistäkö tiedän? Olen joskus ollut vääntämässä noita. Ja norjalaiset eivät syö yleensä työpaikkalounasta vaan niillä on se helvetin vuohenjuustolla päällystetty leipä ihan v-joka päivä mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo originaalissa ei oo merisuolaa ja formaatti on Kitkatia lähellä, mitä varmaan ehkä tarkoititkin Kismetin sijaan.

   Sitten oon syöny Norjan reissulla juhlavuosilevyä, jossa suklaa oli erilaista kuin tässä Maraboun versiossa mutta muutoin keksit ja suolat kyllä mukana.

   Minusta tää Maraboun versio on silti paras.

   Poista
 7. Voisin elää tolla. Sydän on ehkä eri mieltä mutta olkoot.

  VastaaPoista
 8. Voiko tästä tulkita, että lampaat pääsi kuitenkin karkuun ja vs elää talven suklaalla?

  VastaaPoista
 9. Aargghhhh, miksi ei tota suklaata löydy mistään pääkaupunkimme ruokakaupasta/R-kiskasta/huoltiksen karkkihyllystä!!??!!?? Okei, en ehkä ole vieraillut ihan kaikissa kaupoissa vielä mutta aika monessa kuitenkin. Ei edes Prismasta löydy! .-(
  Olisiko jollakin antaa epätoivoiselle vinkki mistä löytyisi???
  nimimerkillä Elämä ilman Nopeaa lounasta on turhaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nyt ollut ihan pääkaupungissa, mutta Myyrmannin Citymarketissa törmäsin tuohon

   Poista
  2. Löytyi myös Sellon Prismasta. Ja kyllä tällä sukuletilla oikein ihanasti arjesta irti pääsee. :)

   Poista
  3. Kiitos ihanat! Arvaanpa minne tieni vie jahka pääsen tänään eroon tästä joka arkipäiväisestä reisastani, jota työpäiväksikin kutsutaan.

   Poista
 10. Mulle tulee tosta nimestä vaan mieleen "lunssi", mikä taas ei oo kauheen positiivinen yhtälö esim. syömisen kanssa. Lunssin voisi varmaan selittää parhaiten semmosena räkäsenä tuntemuksena kurkussa = räkäpallero xD Minkä kaiken ihanan tuo varsinais-suomalaisuus onkaan tuonut murteen mukana..

  VastaaPoista
 11. Juu, tämäkin on hyvää suklaata ja mää testaan kaikki uudet suklaalevyt ja -patukat, oli käärepaperi mikä tahansa. Eniten harmittaa, että jotkut herkulliset suklaapatukat ei ole saatavilla suklaalevyinä.

  VastaaPoista
 12. Mutta kyllä on yritystä Fazerin siniselläkin! Juttusi innoitamana lähden lähimåään R-kiskaan.Tässä suklaantuskassa menee kyllö toi Fazerkin...

  VastaaPoista
 13. Jestas kun oli hyvää. Järvenpään Cittarissa 5€ 2kpl.
  En oo vuosiin syönyt kokonaista levyä. Nyt meni. Oli pakko viedä toinen naapurille, muuten olis seurannut kaveriansa.
  Ihana makean suolainen jälkimaku. Parasta teen kanssa..

  VastaaPoista
 14. Me myös mukuloiden kanssa ollaan ihan koukussa tähän suklaaseen, kiitos muutaman Norjassa vietetyn kesäloman. Aito Kvikk lunsj on meidän eka ostos aina kun Norjaan saavutaan, se vaan on niin hyvää! Ja ne pienet matkailuvinkit paketin takana :)! Harmi ettei suklaalevyssä ole niitä..

  VastaaPoista
 15. Testasin tuota viikonloppuna tämän suosittelun perusteella. Testasin sitten samantien toisenkin levyn. Oli hyvvöö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ettet yhden satunnaisen levyn perusteella muodostanut pysyvää mielipidettä. Ihailtavaa omistautumista.

   Poista
 16. Damn You!!! Just kun olen saanut laihdutettua reilut 10kg menin sitten maistamaan tuota suklaata... 10kg vastaa n. 55 suklaalevyä... Äkkiäkös ne on syöty...

  VastaaPoista