tiistai 24. marraskuuta 2015

Strömsöläisresepti

Puhelin soi useampaan otteeseen kesken palaverin. Ajattelin että nyt on jollain joko tosi tärkeää tai tosi ärsyttävää asiaa ja selvitin Finderista kuka onkaan soittaja. Ensimmäinen veikkaus oli traktorinpesuaineen myyjä. Pieleen meni.

Mehiläisestä hiillostettiin. No pitihän sitä sitten vastata.

Lääkäri: "Sinuako oli koira purrut kädestä."
Minä: "Joo, niinhän tuo jurskautti."
Lääkäri: "Miltäs se käsi vaikuttaa?"
Minä: "Noo siinä on semmonen kymmenen kertaa viisi senttiä oleva punainen ja turvonnut kohta. Ei se oo kyllä enää niin paha kuin eilen."
Lääkäri: "Joo kun sulle on määrätty sellaiset antibiootit, joita ei purematapauksissa käytetä. Sun pitäis nopeasti vaihtaa lääkettä. Käsien alueelle tulevat puremat ovat pahoja, niistä voi infektio levitä tosi ikävästi."
Minä: "Ahaa. Okei. No, on mulla kädelle vielä käyttöä. Sinä varmaan saat reseptin nopeasti tehtyä?"
Lääkäri: "Kyllä, voin sähköisen reseptin tästä heti naputella."
Minä: "Katsoitkos sinä sitä kuvaa minkä lähetin eilen työterveyshoitajalle?"
Lääkäri: "En ole nähnyt mitään kuvaa. Odotas niin katson viestiä."
*naputi*
Lääkäri: "Tää näyttää kyllä tosi pahalta. Ota tänään kaksi tablettia uutta antibioottia ja heti KYSiin jos minkäänlaisia uusia oireita ilmenee. Varataan sulle lääkäriaika heti huomiseksi."Toivottavasti kukaan IT-alalla toimiva ei koskaan päätä opiskella lääkäriksi. Oltais kaikki kädettömiä kohta.Ja kiitos tälle lääkärille joka jaksoi selvittää työterveyshoitajalle lähetetyn sähköpostiviestin perusteella asiaa. Huomioon ottaen ettei ollut edes nähnyt kuvaa käpälästä.


8 kommenttia:

 1. Oops tosiaan. Joskus ne antibiootit saattaa olla ihan hyväksi. Ja saatat saada laihiksen kaupan päälle. Mulla ne yhden ainoan kerran aikuisiällä nautitut antibiootit pisti pakin ihanasti sekaisin.

  VastaaPoista
 2. Kun miettii mihin kaikkeen Rehtori kitaansa on käyttänyt, niin olishan se kiva heti keuliin saada sellaiset lääkkeet, että tehoaa. Ikävän näköinen punotus oli kuvan ranteessa, joten toivottavasti uudet lääkkeet tehoaa, ettei mene käsi amputaatioon. Yksikätisyys saattas olla jopa hieman hidastavaa aateekoo alalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin menee, turvotus ja punoitus on laskenu tänään. Ette pääse minusta eroon.

   Poista
 3. No, ehkä näin ei olisi käynyt, jos olisit oikeasti käynyt lääkärissä. Puhelinreseptit eivät ole minusta yhtään hyvää asiakaspalvelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ois se päivystävä lääkäri varmaan silti sen saman väärän reseptin antanut? Koiran pureman hoitoon oli kirjoitettu.

   Poista
  2. Lääkärinä on pakko todeta, että jengi koittaa hoitaa kaikkea mahdollista puhelimitse. Jos siihen lähtee mukaan, niin voi varautua valituksiin, miten hoito ei mennyt nappiin. Itse olisin tehnyt samoin kuin päivystävä lääkäri, pyytänyt näytille ja sitten tilanteen arvio.

   Poista
  3. Ihan se sama jaska oli puhelimessa kuin kuka ois ollu vastaanotolla. Olisi kirjoittanut saman väärän reseptin vaikka olisin ajanut 45 km suuntaansa.

   Mutta totta tuo että liikaa varmasti halutaan etädiagnooseja. Se tuntuu kätevältä mutta voi mennä pieleen. Laiskuutta ja minäkin teen/toivon ko. menettelyä.

   Poista
 4. Mä meinsin kuolla kerran kun määrättiin penisilliiniä, vaikka paperissa lukee punasella allerginen.. alkoi hengitystiet turpoon umpeen..

  VastaaPoista