sunnuntai 11. marraskuuta 2012

What would MacGyver do?

Taloyhtiössämme hoidetaan itse lumityöt, ruohonleikkuu, saunatilojen siivous jne. Samoin kunnostustöitä ja remontteja tehdään talkoovoimin. Kun ulkovuoraus maalattiin kesällä 2009, oli ärsyttävää kun piti hyökätä olohuoneesta makkariin piileskelemään kun talkoolaiset tulivat meidän ikkunan taakse rapistelemaan ja sutimaan. Makkarissa ei oo ees telkkaria. Piti hätäpäissään lukea kirjaa.

Niin, asiaan. Ekassa taloyhtiön kokouksessa tuli mm. puheeksi että rappukäytävät tulee pitää itse siistinä ja sovittiin jonkinlaisesta vuorottelusta alakerran naapuripariskunnan ja meidän välillä. Lopputulos: olen lakaissut/imuroinut rappukäytävän ehkä maksimissaan 20 kertaa. Asia hävettää, mutta en viitsi tehdä asialle mitään. Ei siis hävetä tarpeeksi.

Tänä aamuna teimme lähtöä isänpäivätourneelle ja kun olimme eteisessä vetämässä kenkiä jalkaan, alkoi alakerrasta kuulua imurin ääntä. Perkele. Ovisilmästä katsottiin, että siivoushan siellä oli tosiaan käynnissä ja kuskina oli alakerran rakennusmies. Ja on kuulkaa tarkka mies. Kuuntelimme toppatakit päällä työn etenemistä. Hiki alkoi nousta otsanahkaan. Kirottiin että oltais kyllä samassa ajassa putsattu rappukäytävä ainakii kymmenen kertaa. Ei voi kestää!
Eiku takit pois ja miettimään mitä voisi tehdä ajan kuluksi. Käytävään ei siis voi mennä samaan aikaan kun sitä siivotaan. Musertava syyllisyys. Joka kerta sama keskustelu:

”Huomenta/päivee/iltoo, jaa sinä oot siivoomassa.”

”Joo, toivottavasti ei häirinny teitä. Häirihtikös teitä muuten ku myö eilen pestiin pyykkiä / käätiin suihkussa yheksän jäläkeen illalla / hengitettiin?”

”Ehei, ee häirihe ollenkaan. Eikä kuultu kyllä mittään. Ei teiltä ikinä kyllä kuulu mittään. Ja jos ois häirinny tämä imurointi niin ei oikeen voitas ruveta reklamoimaan kun ite siivotaan tätä osapuilleen neljä kertoo vuoessa. Heh heh.”

"Heh heh”.

”Joo...”

”Joo...”

 
Ei. Käytävään voi uskaltautua vasta noin minuutin kuluttua siitä kun imurin ääni on tauonnut.
Sitten välähti. Keksittiin tehdä imuroinnin aikana annos valkosuklaapannacottaa tekeytymään. Hyvin kerettiin. Tässä teille resepti.

Neljä annosta (eli riittää kahdelle)
Valmistumisaika: Sen verran kuin menee rappukäytävän imurointiin (alakerran mieheltä)

Ainekset:
4 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
1 vaniljatangon siemenet tai 1 tl aitoa vaniljasokeria
100 g valkosuklaata


Valmistus:

Ota toppatakki pois päältä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kerman joukkoon. Lisää vaniljatangon siemenet / vaniljasokeri. Sekoita joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna jäähtyä hieman ja kaada annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 h.

Lisänä voi tarjota vaikka marjoja. Meillä ei ole koskaan ollut marjoja.

2 kommenttia:

  1. Totaalinen repeäminen! :D Tosiaan, kyllä pannacottan valmistus vaivaannuttavan keskustelun voittaa.

    VastaaPoista