Niin, asiaan. Ekassa taloyhtiön kokouksessa tuli mm. puheeksi että rappukäytävät tulee pitää itse siistinä ja sovittiin jonkinlaisesta vuorottelusta alakerran naapuripariskunnan ja meidän välillä. Lopputulos: olen lakaissut/imuroinut rappukäytävän ehkä maksimissaan 20 kertaa. Asia hävettää, mutta en viitsi tehdä asialle mitään. Ei siis hävetä tarpeeksi.
Tänä
aamuna teimme lähtöä isänpäivätourneelle ja kun olimme eteisessä vetämässä kenkiä
jalkaan, alkoi alakerrasta kuulua imurin ääntä. Perkele. Ovisilmästä
katsottiin, että siivoushan siellä oli tosiaan käynnissä ja kuskina oli
alakerran rakennusmies. Ja on kuulkaa tarkka mies. Kuuntelimme toppatakit
päällä työn etenemistä. Hiki alkoi nousta otsanahkaan. Kirottiin että oltais
kyllä samassa ajassa putsattu rappukäytävä ainakii kymmenen kertaa. Ei voi
kestää!
Eiku takit
pois ja miettimään mitä voisi tehdä ajan kuluksi. Käytävään ei siis voi mennä
samaan aikaan kun sitä siivotaan. Musertava syyllisyys. Joka kerta sama
keskustelu: ”Huomenta/päivee/iltoo, jaa sinä oot siivoomassa.”
”Joo, toivottavasti ei häirinny teitä. Häirihtikös teitä muuten ku myö eilen pestiin pyykkiä / käätiin suihkussa yheksän jäläkeen illalla / hengitettiin?”
”Ehei, ee häirihe ollenkaan. Eikä kuultu kyllä mittään. Ei teiltä ikinä kyllä kuulu mittään. Ja jos ois häirinny tämä imurointi niin ei oikeen voitas ruveta reklamoimaan kun ite siivotaan tätä osapuilleen neljä kertoo vuoessa. Heh heh.”
"Heh heh”.
”Joo...”
”Joo...”
Ei.
Käytävään voi uskaltautua vasta noin minuutin kuluttua siitä kun imurin ääni on
tauonnut.
Sitten välähti. Keksittiin
tehdä imuroinnin aikana annos valkosuklaapannacottaa tekeytymään. Hyvin
kerettiin. Tässä teille resepti.
Neljä
annosta (eli riittää kahdelle)
Valmistumisaika:
Sen verran kuin menee rappukäytävän imurointiin (alakerran mieheltä)
Ainekset:
4 dl
kuohukermaa4 liivatelehteä
1 vaniljatangon siemenet tai 1 tl aitoa vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
Valmistus:
Ota toppatakki pois päältä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kerman joukkoon. Lisää vaniljatangon siemenet / vaniljasokeri. Sekoita joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna jäähtyä hieman ja kaada annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 h.
Lisänä voi tarjota vaikka marjoja. Meillä ei ole koskaan ollut marjoja.
ihanaa! reseptiosio :)
VastaaPoistaTotaalinen repeäminen! :D Tosiaan, kyllä pannacottan valmistus vaivaannuttavan keskustelun voittaa.
VastaaPoista