perjantai 2. marraskuuta 2012

Porvarielämää

Ällistyttävä vaurauteni paljastui rahvaille ystävilleni, kun nimeni pamahti äskettäin Pohjois-Savon top 5000 –listalle verotettavissa tuloissa. Elintasoni näkyy eniten asuinalueessani (Oravikoski, tuo Suomen Monaco), kerrostalon ihastuttavassa miljöössä sekä oman kotini sisustuksessa. Ja tietysti Hiacessa <3

Kerrostalomiljöö
Heti rappukäytävän somisteista näkee, että on parempi kaivaa pyhävaatteet päälleen kun tänne tulee kyläilemään. Seinällä on nimittäin arvotaidetta:

 
 

Kattohuoneistoomme noustaessa on esillä kokoelma uniikkiteoksia, jotka ilmeisesti alakerran naapuri on kerännyt. Henkilökohtainen suosikkini on ehta afrikkalaisveistos, jossa modernisti oikea käsi on katkaistu. Tämä taiteilijan näkemys tuo mielestäni hienosti esille afrikkalaisnaisten henkisen invalidisoinnin yhteiskunnan toimesta. Palosammutin täydentää mukavasti kokonaisuutta. 
Käytävän muussakaan interiöörissä ei ole säästelty. Huomaa mattojen tyylikäs varmaankin tarkoituksella aaltoilevaksi leikattu reuna ja ilahduttavan moderni kaksiosaisuus.
Oravikoskella odotellaan joulua innokkaasti läpi vuoden. Lumihiutale on ikkunassa kesät talvet ja se tuo hyvää mieltä lähitienoon väelle esimerkiksi heinäkuun helteilläkin.
 
Elegantin huoneistomme lähihistoria
Muistan kun viitisen vuotta sitten ilolla ja tarmolla laitettiin asuntoa uuteen uskoon (kuukausi aikaa saada paska asuttavaan kuntoon ennen kuin vuokrakämpästä on muutettava pois). Remonttiin taidettiin laittaa noin 3 000 e kun asunnon velaton hinta oli 21 500 e (kaksikymmentäyksituhattaviisisataa).
Poimintoja remonttitöistä:
 
 • Puukonjälkien piilotus seinästä
 • Tupakan kellastamien tapettien irrotus ja seinien maalaus
 • Tupakan kellastaman katon maalaus
 • Tuhkakuppina käytetyn lattian uusiminen”Ite tehhään!”


Keittiön välitilan materiaalivalintaan liittyvä lyhyt ja ytimekäs neuvottelu käytiin seuraavasti: ”Kyllä siinä ihan tavallinen lasi kestää! Ei myö mittään paksuja erikoislaseja ruveta ostelemmaan!”


Keittiön vanhojen kaapinovien kotikutoinen ruiskumaalaus ja huonojen ovien tilalle vaihdettujen ovien maalaamatta jättäminen on ollut pidetty ratkaisu. Ilmettä on haettu myös jättämällä vetimet pois uusista ovista.
  Viimeistelystä huomaa, että talossa on sähkömies.


 


Osana remonttia putsailin kuumailmapuhaltimen avulla vanhoja maaleja pois ikkunanpielistä. ”Varo pintajännitystä." "Mitä vitun pintajännitystä?” *räks*.
Pintajännityksen käsitteeseen tutustumisen seurauksena näyttää remonttinaiselta kadonneen motivaatio maalijälkien putsailuunkin. No, onneksi on verhot, jotka voi vetää ikkunan eteen. Eipä tuota takapihan maisemaa viittisi muutenkaan katsella. Mustalaisten lapset siellä vaan roikkuvat keinuissa ja pitävät meteliä.


 
ps. Pahoittelen kuvien värien laatua, vissiin kamerassa on joku ”kurjuussuodin” päällä. Rikkaiden kamera mutta köyhän taidot.


 

2 kommenttia:

 1. On sulla hyvä tyyli. Olipa hyvä, että kesämuotianalyysistäsi tuli fb-hitti, olisi jäänyt monet naurut nauramatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä. Olen monesti mielessäni kiitellyt kaveriani että oli jakanut sen muotianalyysin, jonka myötä ajauduin tänne. Suurkiitos kirjoittajalle makeista nauruista (housuun pissaamisesta ja miehen yöunien häiritsemisistä)

   Poista