sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kannattaa-mies, legenda jo eläessään

Hyvällä ystävälläni on varsin ilahduttava työkaveri. Kyseessä on nelikymppinen mies, joka pohtii aina hyvin tarkkaan mikä kannattaa ja mikä ei. Häneltä on hyvä lounaalla kysyä vankkaa faktatietoa ongelmaan kuin ongelmaan. Jaan kanssanne suurimmat viisaudet.

Ensinnäkin. Miehen ei kannata käyttää vakosamettihousuja. Tämä siitä syystä, että ne kuluvat etenkin toimistotyössä nopeammin kuin muunlaiset housut hankautuessaan työpöydän alapintaa vasten.

Matkustettaessa tuttavien luokse, kannattaa suosia kimppakyytiä ja nimenomaan sellaista mallia, jossa ei koskaan ajeta omalla autolla, koska se kuluu.Autolla ei kannata ajaa nollakelillä, koska auto likaantuu. Lisäksi marketeilla asioitaessa autoa ei kannata parkkeerata ovien lähelle vaan mielellään mahdollisimman kauaksi, etteivät kanssa-autoilijat osu ovia avatessaan auton kylkeen.

Loppuun tärkein neuvo. Jos autossasi on sähköikkunat, niitä ei kannata käyttää, etteivät vaan pääse kulumaan. Toimiston parkkihalliin mentäessä kannattaa enemmin raottaa ovea ja avata puomi teleskooppi-makkaratikkuun teipatulla avainlätkällä.

34 kommenttia:

 1. Tuttu kaveri! Toi on varmasti sukua sille Vilénille (heittomerkillä).

  VastaaPoista
 2. Sukuun on naitu tämän miehen hengenheimolainen. Muutama poiminta hänen opeistaan:
  -Autoa tankatessa kannattaa maksaa aina käteisellä ja heristellä loppusummaksi sellainen määrä, että senttipyöristys menee alaspäin.
  -Auton suurinta vaihdetta ei kannata käyttää alle 95km/h:n nopeuksissa, aiheuttaa kuulemma laakerivaurion laatikossa (lisääntyvä kulutus epäilemättä huomioitu laskelmissa)
  -Kahvia keitettäessä edellisiä pööniä ei kannata heittää pois, riittää kun lisää niiden päälle muutaman mitallisen uusia. Samalla säästyy suodatinpussi.
  -Kaupassa ostoksille kannattaa ottaa vain yksi muovikassi, vaikka tietäisi että ei ne ostokset siihen mahdu. Toisen pussin saa yleensä ilmaiseksi, kun ei kassahenkilö kehtaa alkaa sitä enään erikseen laskuttamaan maksutapahtuman jälkeen.
  Eipä ole ihme, ettei maallinen hyvä ole meidän talouteen pesää tehnyt. Vakosamettihousuja en käytä, mutta syynä ei ole kulumisalttius.
  -Pientilallinen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä oon kans käyttänyt suodatinpusseja toiseen kertaan, jos oon keittänyt kahvia itselleni ja vain vähän :D Mahtavaa, etten ole ainoa!

   Toi sentinpyöristysvinkki tankatessa on muuten nerokas, harmi, etten itse keksinyt :P Tosin, en ehkä jaksa kuitenkaan alkaa maksaa käteisellä, mutta arvostan vinkkiä silti. Pienen ihmisen vastine sille, ettei Suomen valtiovalta suvainnut ottaa senttejä käyttöön.

   Mutta eihän truu säästäjä koskaan ikinä osta muovikasseja kaupasta. Mukaan otetaan joko kangaskassi tai sitten vanhoja muovikasseja (parasta on, jos kassi on jonkun ihan eri alan liikkeen muovikassi, koska siten ei ole vaaraa tulla epäillyksi muovikassinäpistyksestä eikä toisaalta paljasta, että käy myös kilpailevan ketjun kaupassa - ellei sitten nimenomaan halua tehdä kaupassa selväksi, että kyllä tässä kilpailuttaakin osataan :P )

   Poista
 3. Ystäväni isä on sitä mieltä, että ihmisellä kannattaa olla paljon erilaisia kavereita, koska niistä kavereista voi jossain elämänvaiheessa mahdollisesti hyötyä jotenkin.

  Olen varmaan jotenkin tosi tyhmä, kun ensimmäinen ajatus ihmissuhteita solmiessani ei ole se että miten voisin kenestäkin hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joissakin piireissä se on ihan yleistä, että nimen jälkeen kysytään "missä työskentelet/mitä teet/mitä opiskelet". Sitten ko olet pari minuuttia smootookannut kyselijän kanssa, hän poistuu paikalta ja läimäyttää sinua olkapäähän sanoen "mukava, et nyt mulla on sähköasentaja/autokorjaaja/lääkäri/juristi/lastenhoitaja-ystävä, kun niitä aina tarvitsee". Sen jälkeen hän on (mielestään) oikeutettu käyttämään palveluitasi maksutta/huimaan alennushintaan. vain koska olette "ystäviä".

   Poista
 4. Eikait tuo makkaratikku-avainlätkä -juttu oo ihan totta? :D
  Vissiin sähkölasien kulumisen ehkäisyksi, ei -peilien?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katopas joo, asiavirhepaholainen oli luiskahtanut joukkoon. Ikkunat, tottakai.

   Poista
  2. Mutta silti kannattavuusmiehen laskelmat eivät ihan vakuuta. Joo ikkuna säästyy kulutukselta, mutta onko oveen (ja makkarakeppiin) tuleva ylimääräinen kulutus huomioitu laskelmissa?

   Poista
 5. Oi voi... ette tunne miestäni. Hän on sentinvenytyksen perikuva. *huokaus*

  VastaaPoista
 6. Kyllä tarkka pitää olla rahojen kanssa, mutta itaraksi ei kannata heittäytyä.

  VastaaPoista
 7. Aina kun meillä on Renault-merkkinen ajopeli alla, on sähköikkunoiden käyttö ehdottomasti kielletty. Niistä menee ikkunannostimet paskaksi heti kun erehdyt avaamaan sen jälkeen kun paikallinen kirkontorni lakkaa näkymästä. Ja tämä on tosi. Ei ole 1 eikä 2 kappaletta kun niitä on vaihdettu sen jälkeen kun on ensin ajettu ikkuna auki kotiin jostain.

  VastaaPoista
 8. Ja jos siellä marketin pihassa on pakko ajaa jonkun toisen auton viereen, niin mieluummin sitten neliovisen kuin kaksiovisen. Neliovisen ovet on kuulemma lyhyemmät...

  Voi nyt v***u.

  VastaaPoista
 9. Jep, samanlaista ajattelutapaa eräässä sukulaisessa, joka ei ollut ottanut uuteen autoonsa ilmastointipakettia, koska "muutaman kesäpäivän takia on aivan turha maksaa montaa tonnia." Samainen kaveri päätti vaihtaa ruokavaliostaan perunat sipuliin, koska sipulilla oli kuulemma edullisempi kilohinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta noin se kyllä on! Ilmastointi on Suomessa suurimman osan ajasta ihan turha ja sitä myydään sen takia, että saadaan nyhdettyä autonostajilta ylimääräiset rahat pois :P

   Poista
  2. Henkilökohtainen mielipide on, että jos ilmastointilaiteangstaus on noin vakavalla pohjalla, niin turha on jälkeenpäin tulla nillittämään, kun on joutunut ajamaan kesähelteellä 300km ikkunat avoinna ja kauluspaita hiestä märkänä. Ja ainakin meilläpäin on tapana huudattaa AC:a myös sadekeleillä, jolloin kosteus häviää autosta huomattavasti nopeammin kuin ilman sitä. Joten en allekirjoita tuota "muutaman kesäpäivän" käyttöä millään lailla.

   Poista
  3. Huoli pois, en tule valittamaan :) :) :)

   Poista
 10. Mitäpä tähän lisäämään, ei se kannattais kuitenkaan. (:D)

  VastaaPoista
 11. Ei ne suuret tulot vaan pienet menot.. huhhuh :D

  VastaaPoista
 12. Autoistaan tarkoista ihmisistä tuli mieleen yksi iäkkäämpi pariskunta, joka uuden auton ostaessaan kielsi autoliikettä poistamasta istuimien päältä suojamuoveja (uusissa autoissa on kuulemma sellaiset, en tiedä, kun ei vielä koskaan ole päässyt uuteen autoon käsiksi).
  Nuo muovit olivat autossa paikallaan aina sen pari-kolme vuotta, kunnes auto taas uusittiin n. 10 000 kilometriä ajettuna.
  Autolla käytiin kauppareissut maaseudulla. Jokaisen kauppamatkan jälkeen auto vähintäänkin huuhdeltiin ja tarvittaessa pestiin.
  Kerran olin kyydissä, hiosti muuten persettä aika voimallisesti ne muovit.
  -Pientilallinen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule samallainen on meidän naapurin isäntä (poikamies). Muovit oli siis sekä penkeissä, että ovipaneeleissa, ja lisäksi kuskin penkillä irroitettava istuinsuojus. Sen lisäksi ukko osti - Hiasen tietysti - aina 2 peräkkäin samaa väriä. Meinasi, että näin ei kateelliset naapuri hoksaa jokaista autonvaihtoa.

   Poista
  2. Ois muuten kovaa valuuttaa tuommoinen tehtaan muoveissa oleva Hiase, kun saatavuuskriisi alkaa pian puremaan.
   Kymmenen vuoden päästä kun ottaisi latosäilytyksestä, siitä maksettaisiin ihan mitä kehtaa pyytää.

   Poista
 13. Jessus mikä juutalainen!
  Ei taida nauttia kaveri elämästä tai sitten nauttii niin sakealla tavalla etten välttis halua tietääkään, ihan noin vaan tartunnan välttämiseksi.

  VastaaPoista
 14. Anoppini ei voi pitää silmälaseja, kun voisivat kulua ja vaikkapa naarmuuntua. Osti kuitenkin ihkauudet rillit, en tiedä miksi. Varmaankin siksi, ettei vaan kylillä köyhäksi luultaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai katse poraa reiän? :D

   Lukekaas tätä ja ihmetelkää: http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=28421&highlight=saituus

   Poista
 15. Tiedän erään isän jonka lapset aina joutuivat riisumaan kenkänsä kun menivät autoon. kengät laitettiin auton takakonttiin,josta isä kantoi lapset uuteen mersuunsa sisään. n vuotta myöhemmin tämä isä mälläsi mersunsa oikein huolella. kyllä meitä himppasen huvitti...

  VastaaPoista
 16. Töissä on ollut yksi legendaarinen mies, joka vaihtoi etunimensä vähän erikoisempaan ettei tarvitsisi maksaa kahvihuoneessa nimipäivänä kahveja. Mies myös kuulemma irrotti jääkaapista lampun pois viemästä turhaa sähköä, sekä kotona loistivat mahdollisimman matalatehoiset lamput, yksi kerrallaan tietenkin. Mies asui toisella paikkakunnalla viikonloppuisin ja viikot asui toisella paikkakunnalla. Sähkölasku oli kuulemma 51€ vuodessa ja sähköyhtiö ei meinannut uskoa tätä todeksi. :D

  VastaaPoista
 17. Yks mies hakee 300 km päästä Tuurista "halpaa" öljyä autoonsa jotka vie mukaan kun vie autoaan öljynvaihtoon. Toinen mies on pelannut pelikorteilla pasianssia niin paljon että korteista numerot olivat kuluneet -piirti kynällä uudet. Sama mies teki itselleen 400 neliöisen omakotitalon kierrätysmateriaaleista -tuli oikeesti hieno talo!!

  VastaaPoista
 18. Kiitos mukavista hetkistä <3

  VastaaPoista
 19. Saituus on sairautta -mutta kyllä se naurattaa. Toinen juttu taas on ne jotka saituuttaan "lainaavat" työpaikalta liinavaatteet, vessapaperit, pesuaineet jne. silloin ei enää tiedä itkeäkö vai mitä. Näihinkin törmää.
  Työkaveri tuo pyykit töihin pesuun, ilmainen pesuaine, oma kone ei kulu ja mikä sähkön säästö - siinähän ne työajalla kivasti- ja kotiin on sitten puhtaat pyykit ottaa mukaan.

  -pelinainen-

  VastaaPoista
 20. "Työpaikallani on kummallinen tapa antaa ruoille nimiä. Eilen söin Markku nimisen voileivän ja Kirsi nimisen jogurtin työpaikan jääkaapista" ;)

  VastaaPoista