keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kokon polttoa tinassa - uuden vuoden aaton saldoa

Uuden vuoden vastaanotto meni täysin odotusten mukaisesti kaikenlaisen paloturvallisuuden rikkomisen ja muun yleisen hölmöilyn merkeissä.

Juhannuksen jälkeen oli paskaa taas kertynyt yhden kokon verran. Siihen oli hilattu muun muassa loput kylältä puretusta navetasta. Takaviikkojen talviset olosuhteet takasivat hyvän syttyvyyden.

Ukot saivat aikaan vain kynsitulia pariin paikkaan ja niiden kytemistä katseltiin 20 hengen voimin, tai oli meitä varmaan enemmänkin. Vilkas mies kyllästyi odotteluun ja kävi noutamassa bensakanisterin.


Ensin hän roiski  bensaa tuleen verrattain järkevältä etäisyydeltä. Tuloksena kynsitulien määrä vain kasvoi.


Sitten loppui kikkailu ja Vilkas mies roiskaisi ihan kunnolla tavaraa liekkeihin. Sitten jo humahti. Niin vaan saatiin tuo 15 metriä leveä ja 2 metriä syvä kokko viimein syttymään.


Huumoriakin oli. Muutamat kiipesivät parituntisen ulkoilun jälkeen uunille lämmittelemään. Vinkkinä miehille, jotka nostelevat naisia uuninpankolle: varmistakaa, että nostettavalla on lyhyet kynnet, jotta vältytte rei´itetyltä kaulalta.


Älykkyys tiivistyi maissinaksujen kekseliääseen hyödyntämiseen. Idean äitinä ja toteuttajana Vuoden siivooja. Huomauttaisin tässä kohtaa, että olin selvinpäin.


Loppuun vielä oikeaoppiset tinanvaluohjeet.

Huolehdi asianmukaisista esivalmisteluista. Laita lapset nukkumaan. Huolehdi, että tinanvalajat ovat tinassa. Lämmitä levy kuumaksi ja laita tinakengät tinakauhoihin odottamaan sulamista. Kaada puoliksisulanut tinakenkä keittolevylle.


Levitä kauhaa apuna käyttäen levylle sulanut tina mahdollisimman laajalle alueelle.
 

Aloita alusta.


Kaada tina kauhasta hallitusti kylmään veteen. Tee toimenpide rivakalla liikkeellä, jonka seurauksena sulaa tinaa levittyy sankon reunoille, lattialle ja matolle.


Sitten ei muutaku valettujen tinojen ihailuun ja ennustusten tekemiseen.


Vuoden siivoojan tina jakaantui kolmeen osaan. Ensimmäinen muistutti appiukon mukaan kehtoa. Siinä kohtaa alkoi hiipiä mieleen, että voisi siitä jo kotiin lähteä. Mitä mieltä te olette, mitä nuo möhkäleet muistuttavat?

Ja koska vertailu on kaiken kateuden alku ja juuri, esittelen myös avomiehen valaman tinan omien sötösten vieressä. Ootteko ennen tuommoista nähneet? Eikös Taru Sormusten Herrasta -elokuvassa ollut tuon näköisiä viittaan sonnustautuneita huppupäitä?


Appiukko näki siinäkin vauvoihin viittaavaa. Muut näkivät siinä siiven. Outoa porukkaa.
29 kommenttia:

 1. Minäkin näin tuossa heti Sormusten herran viittatyyppejä, jopa ennen kuin tekstin :D Itse sain tinan, joka näytti hattupäiseltä mummolta.

  VastaaPoista
 2. Minusta tuo viittahemmo näyttää ihan Potter-elokuvien kuolonsyöjältä! Taitaa olla tulossa jännittävä vuosi teidän perheeseen; kehtoja ja kuolonsyöjiä.... :D

  VastaaPoista
 3. Siis noihan on ilmiselviä He-man hahmoja, tossa keskimmäisessä on on joku pieni gargoyle jolla on sarvet. Eli aika kivan näköinen pikkuipana tulossa.
  Nina

  VastaaPoista
 4. Tuleeko tästä vauva-blogi?

  VastaaPoista
 5. Keskellä liito-orava ja sen alla ravun saksi. Tuosta ylimmästä saa sopivasti pyörittelemällä melkein mitä tahansa. Esimerkiksi ylösalaisin ihan selvästi sellainen tupsupäällinen aamutossu.

  Tulkintoja en näistä lähde tekemään, saattaisi lupailla todella erikoista vuotta.

  VastaaPoista
 6. Nazgul! Ne Taru sormusten herrasta ei-niin-kivat hemmot. Sun tinoista tulee mieleen lohikäärmeet. (Ja joo, en ole paljoa nörtti.) Teillä on mielenkiintoinen vuosi tulossa. :)

  VastaaPoista
 7. Menemättä sen tarkemmin eri hahmojen olemukseen, muistutan, että kynsitulet tarkoittavat joissakin murteissa sitä, että kynsi sulaa vielä kolmen metrin päässä nuotiosta.

  VastaaPoista
 8. 1. Leveäsuusammakko valmiina haukkaamaan.
  2. Tietokonevirus on jo puoliksi asentautunut koneelle.
  3. Saat kutsun rapujuhliin. ("Kutsu" on se ravunsaksesta roikkuva Hermeksen saapas, jossa on pieni siipi kantapäässä. Tina ei siis tarkoita, että välttämättä päädyt kyseisiin juhliin.)
  4. Potterin dementori eli ankeuttaja.

  Varaudu näihin, pyri torjumaan jo ennakolta. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 9. Kakkonen on joku Gormit, ton näköisiä örkkejä lastenohjelmissa hiippailee. Kolmonen on hauska, pitkänokkainen lintu harppoo puujalka edellä hurjaa vauhtia eteenpäin. Joku muu tulkitkoon jos huvittaa:-)

  VastaaPoista
 10. Kolmas on selkeästi korpin pää. Teillä taitaa keväällä muutta pihakuuseen naapureita. Tai sitten Game of Thrones -hengessä talvi tulee tänä vuonnakin.

  VastaaPoista
 11. Sulla on varmaan mielenkiintoisempi vuosi edessä kuin mulla. Valoin tinan puutteessa sokerista sellaisen pisaranmuotoisen möhkäleen. Aamuun mennessä sekin oli sulanut joksikin, jota voisi kuvailla lähinnä klimpiksi.

  Lähipiirin virallinen sokerivaloksen tulkitsija ehdotti vuoden tipatonta tuotoksen nähtyään.

  VastaaPoista
 12. Sinun tinoissasi on mielestäni reki tai jokin ahkio, lentoon lähtenyt lintu ja viimeinen on ravun saksi - ainakin hyvät rapupileet tulossa elokuussa? Miehen tinoissa on jokin He-Man tai Superman (!!), linnun pesä ja vieressä kyyhöttää pieni lintu vartioiden pesäänsä - aivan selvästi vauva ja haukkana sitä vahtiva isi.

  VastaaPoista
 13. Ihan selkeet ennusteet: haikara tuo poikavauvan, siksi se siipikin.
  T. Ansku

  VastaaPoista
 14. Onneksi jäi tinat valamatta, kun on noin sotkuista puuhaa. Ensimmäinen tina on ylösalaisin käännetty lastenvaunun koppa, toinen on rausku ja kolmas on ihmisen nielaissut hummeri. Neljäs on Darth Vader tai kyllä siinä kauniin siivenkin näkee. Eli jännittävät ajat tulossa :)

  VastaaPoista
 15. Se vaan on jännä homma, kun ikä ylittää kolmenkymmenen, yhteiseloa on takana pian kymmenen vuotta ja lapsia ei ole (eikä tule), niin tulkitsijoiden mukaan kaikki tinaklöntit alkaa muistuttaa kehtoa, tuttia, lasten turvaistuinta tai siittiöitä ja munasoluja.
  Eihän siinä mitään, vaikka laatuhuumorin ystävä olenkin, aikansa jaksaa hekotella noillekin leikkisille tulkinnoille. Joskus kuitenkin toivoisi, että se "ei ole eikä tule" -asiakin jossain vaiheessa vaan menisi jakeluun.
  Miksihän meillä ei ole aikoihin valettu tinoja? :D
  -Pientilallinen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin kanssa just tulla sanomaan, että ei tartte kun just täyttää sen 30vee (ei tosin tarvinnut sitäkään olla, kunhan on mies roikkunut matkassa pidempään), niin auta armias kun yhtäkkiä kaikkien aivoissa naksahtaa (vaikkei omissa naksahtaiskaan), että NYT pitää lisääntyä heti! :D Kumma juttu.

   Poista
 16. Yllättäensama tinanvalute´kniikka kun mummolassa. Meillä sentään säästyi hella roiskeilta, mutta ämpäri mielestäni tuhoutui. Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 17. Toka vika kuva näyttää korpilta ja viimeinen tähdenlennolta. Tai avaruusoliolta,tulkinta on katsojan silmissä. :D

  VastaaPoista
 18. Viittahemmo on Potterista kuolonsyöjä. :D

  VastaaPoista
 19. Kolmas on villisian hammas!

  VastaaPoista
 20. Äijäs tinassa on vauva kastemekossa. Minkäs teet. Niin se elämä etenee ja siivottavaa riittää..

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 21. Sormusten Herran viittahemmohan tarkoittaa ihan selevasti matkaa elokuvien kotiseuduille ;)

  VastaaPoista
 22. This is not the baby I ordered? Tosi kivat ketunnokat! Pitää pitää mielessä tuo niksi jos joskus vaikka naamiaisiin tarvitsee. Tai muualle.

  -Laura

  VastaaPoista
 23. Uudenvuodenyö oli lämpötiloiltaan lähellä useaa juhannusyötä, toppatakissa silloinkin on pihalla istuttu. Niin tehtiin meillä nytkin. Huomioitiin myös että hyttysiä oli vähänlaisesti.Kokko paloi meilläkin, ja ihan ilman "partiovettä". Tina on tinaa, en ole ikinä osannut noita tulkita mitenkään päin. Mielikuvituksen puutetta? Hyvää uutta vuotta kuitenkin!

  VastaaPoista
 24. Toka ja kolmas on selvästi lohikäärmeen päitä ja viimisessä toi isoin näyttää ihan ankeuttajalta Potterista :D

  VastaaPoista