lauantai 15. helmikuuta 2014

Abiristeilyraportti

Olin avomiehen kanssa valvojana abiristeilyllä.

Matkavalmistelut on syytä tällaisenkin tapahtuman kohdalla aloittaa hyvissä ajoin. Toisin sanoen edellisenä iltana voi alkaa etsiä passia, joka on edellisen reissun jäljiltä. Jossain.


Yksi näppärä säilytyspaikka passille on oma ajoneuvo. Etenkin kun sen on paria päivää aiemmin antanut kaverille lainaan, jotta hän pääsee Sallaan talviloman viettoon.

Tottunut matkustaja ei tästä hätkähdä, vaikka avovaimo saattaa lietsoutua paniikin valtaan. Onhan panoksena kuitenkin vain kahdeksantoistakesäisten kanssa matkailu yksinään. Riskillä matkaan lähtijää yleensä onnistaa ja näin kävi tälläkin kertaa. Viereisessä jonossa katsottiin satunnaisotannalla passeja, meidän jonossa ei.

Mitä aikuinen voi sitten abiristeilyllä tehdä? Ensinnäkin on käytävä kuuntelemassa valvoja-info. Kekseliäästi oli älytty laittaa monisteeseen "Valvoja-info" -tekstin jälkeen drinkin kuva. Pitäähän ne aikaihmiset jotenkin tilaisuuteen saada.Ruokailu on tietysti ilmeinen vaihtoehto. Mitä hienostuneimpien ruokajuomien kera.Ainoa kerta kun minua valvojatehtävissä tarvittiin oli illallisen aikana: "Sinähän oot se meidän valvoja. Missä vessa on?". En tiennyt. Turha akka.

Lisäksi valvoja voi käydä ostamassa laivan Supermarketista stand-up-DVD:n ja lukkiutua hyttiin katsomaan sitä. Laivalla livenä oleva stand-up -esiintyjä kun esiintyy vasta nukkuma-ajan jälkeen.

Bileillan saatossa valvojalle myös paljastuu, miksi termi on tosiaan valvoja. Naiivisti voisi kuvitella, että penskat ovat juhlimassa yökerhossa. Kissanvitut. Siinä kun aamuseitsemään asti kuuntelee vastapuolella olevasta hytistä musiikkia, vittua ja saatanaa, onkin aika uinahtaa. Siihen asti, kunnes 22:30 naapurihytissä oksentamaan alkaneet nuoret virkoavat ja aloittavat oman shownsa.

Paluupäivänä voi tehdä alkoholiostoksia Taxfreesta ja, jälleen, sulkeutua hyttiin katsomaan DVD-tallenteita.


Lounaan voi korvata Supermarketista noudetuilla juustoilla ja makkaroilla välttämättömine oheistuotteineen.


Ryhmän nuoret olivat yllättävän hyväkäytöksisiä. Osa pidättäytyi alkoholista käytännössä kokonaan. Onneksi toivoakin kuitenkin on. Kuvassa erään kaksikon työnäyte tuliaisten kuormaamisesta.


Leikolan Ismon sanoin: hyvä keikka!25 kommenttia:

 1. Millä laivalla te sitten olitte? Siljalle ei ainakaan edes tarvinnut valvojia, jos koko porukka oli täysi-ikäisiä.
  -menninkäinen, sen palaneen koulun abi

  VastaaPoista
 2. Kaikkeen sitä ihminen joutuu. Osuiko teille taas voittoarpa jossain satunnaisotannassa? Vai olisiko Vuoden siivooja -tittelillä osuutta pestiin:)
  Tuliaisten pakkaamista on selvästi harjoiteltu, en ihme kyllä ole ennen onnistunut näkemään jeesusteipin käyttöä tuossa tarkoituksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä pyydettiin. Varmaan siksi kun kukaan ei halunnut vanhempiaan tai opettajia matkalle :D Avomiehen kummitytön abiristeily oli kyseessä.

   Poista
 3. Olitko ihan vapaaehtoisesti vai pakotettuna mukana? Mikäli tekosi on vapaaehtoinen -alan miettiä henkistä tasapainoasi. Pakotettuna ymmärrän...

  -pelinainen-

  ps. arvostan tekoasi kuitenkin, jonkunhan on aina uhrauduttava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän oli kunniatehtävä! Saimme palautteenkin: hyvät valvojat, eivät nipottaneet. Sama kuin mitalin sais.

   Poista
 4. "Olin avomiehen kanssa valvojana abiristeilyllä."

  Todella pelottava aloitus. Meinasi piukahtaa lusikallinen jo heti pisteen jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Mitäkä valvojan odotetaan ja oletetaan tuolla tekevän, selkesikö asia tuolla valvojainfossa? Aika mahdotonta lienee pitkin autolauttaa levittäytynyttä bussilastillista abinoita on tosiasiassa mitenkään edes valvoa ja enimmäkseen täysi-ikäisiä kuitenkin ovat. Onko se vaan joku vastuujuttu, että on joku, jota syyttää, jos jotakin sattuu?
  -PT-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se on lähinnä sitä, että nulikat sattuu bussiin. Ja jos jotain sattuu, on yhteyshenkilö jonka kanssa asiat käydään läpi.

   Poista
 6. Ei hitto, olitko tällä "virallisella" abiristeilyllä Turku-minnelie-Turku? Olisi pitänyt vanhemmille (valvojia hekin) ja siskolle (abille) sanoa, että sieltä voi ihan julkkiksiakin bongata! :D Kuuleman mukaan oli hyvä risteily.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en ollunna samalla. Tallinnan versio oli tämä millä olin. Tuntemattomana suuruutena sai tallustella.

   Poista
 7. Öö.... Mistä tämän julkkiksen tietäisi bongata? Juustonaksunännitkään ei vissiin kuulu ihan vakilookkiin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin _just samaa_ kun pohdin mitkä tuntomerkit sopisivat :D Seuraavassa postauksessa muuten vilahtaa reisi!

   Poista
  2. Nyt se ampuu jo kovilla... :D

   Poista
  3. Tarkemmin mietittyäni onhan noita tuntomerkkejä blogin perusteella vaikka kuinka: risteilyllä olisi pitänyt bongailla punakkanaamaista Hjallis-kuvan tuulitakkiin, oransseihin shortseihin ja kauhtuneisiin nahkakintaisiin pukeutunutta nöpöttävänännistä emäntää, joka laukoo savoksi sarkastisia huomioita elinympäristöstään. Ois takuulla tärpännyt!
   Vaviskaa vuoden sketsihahmoehdokkaat! :D

   Poista
  4. Pohjois-Savon Putous! Huikea idea!

   Poista
 8. Hei eikä, oltiin samalla laivalla! t. blogiasi fanittava abi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorille aina kerrotaan miten kaikki on mahdollista. Tämä on tyyppiesimerkki siitä!
   Toivottavasti teilläkin oli kiva risteily.

   Poista
 9. Mahtava kokemus taatusti ja suuri luottamuksen osoitus ,)

  VastaaPoista
 10. Itsekin saman rumban viime vuonna kokeneena :) Multa tosin kysyttiin tupakkakopissa että mistä lukiosta olen ja se kyllä lämmitti 36 v valvojan sydäntä :)

  VastaaPoista
 11. Kuvan kyseiset kärrit ei palanneet ihan samassa kunnossa takaisin kun lähtivät mm toinen rengas puuttui... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme homma, eihän tuossa kuljetuksessa ollut kuin aavistus ylipainoa. Nykyajan vehkeet ei kestä mittää!

   Poista
 12. Kaikkeen sinutkin saa houkuteltua mukaan! :D Kävittekö edes hakemassa siideriä abeille? Meidän abiristeilylle saatiin houkuteltua joku tutun tuttu, joka haki juhlajuomaa. Oltiin kyllä itse täysi-ikäisiä, mutta abeille ei jostain kumman syystä illalla myyty tax freestä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahingosta viisastuneena alkoholin ostaminen oli kielletty myös aikuisilta bileiltana. Seuraavana päivänä sitten taivaan portit aukenivat.

   Poista