sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Mitä tehdä Kuopiossa

Kuopion torin alla on tätä nykyä moderni ravintola- ja kauppakäytävä, joka oli huippukallis rakentaa ja jossa ei asioi kukaan. Syntymäpäiväjuhliaan eilen viettänyt ystäväni oli valinnut ruokapaikaksi "Hienostuneen Nepalilaisen Ravintolan", jotta keretään käydä tutustumassa ennen kuin paikka menee konkurssiin.

Kokemus oli varsin jännittävä, sillä en ollut aiemmin syönytkään ruokaa terveyttä edistäviltä lautasilta terveyttä edistävillä aterimilla. Ravintolan sivuilta luvatta otetusta näytönkaappauksesta näette metallisen lautasen ja lusikan. Ne on valmistettu kansasta, joka on kuparin, tinan, sinkin ja raudan yhdiste. Tämä tavara imeytyy ruokaan ja on hyväksi ruokailijan terveydelle. Kupari ylläpitää luiden ja sidoskudosten terveyttä, auttaa elastiinin ja kollageenin muodostumisessa, pitää kilpirauhasten toiminnan normaalina, estää luu- ja kalsiumkatoa, lievittää nivelkipuja ja niventulehduksia ja estää mahalaukun sairauksia, diabetestä ja ihosairauksia.

Minä kysyn teiltä - pystyykö Iittala samaan?


Voin todistaa, että kansa varmuudella toimii, sillä minulla ei ollut vastoin kaikkia odotuksia tänään krapula. Ja kilpirauhasenikin oletettavasti vielä toimii.

Luonnonmukaisen lääketieteen teemaan sopi myös eräs illan keskustelunaiheista. Kasvaimet saa kuulemma katoamaan paastoamalla. Nyt tämä mullistava tieto pitäisi välittömästi saattaa kaikkien kirurgien tietoon, jotta heittäisivät viimein ne joutavat skalpellit nurkkaan ja alkaisivat kantaa potilaille vihannesmehuja tarjottimella.

Älyllisen mittelön perään olikin sitten jo aika siirtyä tasokkaisiin illanviettopaikkoihin, joissa ei kuulkaa pyöritä paljettimekoissa merkkikäsilaukkuja kuin kissanpentuja pidellen. Tietämättömille muutama esimerkki siitä, mistä laatupaikat tunnistaa.
Loppuun vielä ilahduttava näyte pohjoissavolaisesta anarkiasta.


Viva la resistance ja silleen! That showed 'em!26 kommenttia:

 1. Oli pakko googlata ja tehdä virtuaalivierailu tuohon Hienostuneeseen Ravintolaan. Suosittelen kaikille: www.ravintolasherpa.fi
  Toden totta houkutteleva paikka! Tuon kerrotun ja toteennäytetyn kansa-vaikutuksen lisäksi ravintolalla on paljon muutakin tarjottavaa. Lista on kattava Alku Ruoista Jälki Ruokiin, eikä Kasvis Ruokailijoitaan ei ole unohdettu.
  Kokonaan uusi palvelukonsepti ainakin minulle on tällainen käänteinen toimintatapa: "Otamme myös takeaway annokset vastaan puhelimitse tai ravintolasta."
  Vierailu alkoi todella houkuttaa, kun tiskiin lyödään tällainen tarjous: "Saat -15% opiskelija alennus àlacarte pääruuistä ja pakko sanoa etukäteen vaikka tilata ruokaa ." Tosin rajaudun kohderyhmän ulkopuolelle, koska "Opiskelija kortti on pakkollinen."
  Tähän voisi tarttua, jos ymmärtäisi sisällön: "Myös saada erityisiä alennuksia ottaen yli 10 mukaan ruokaa."
  Livevierailua ajatellen mietityttää enää tuo ainakin ulkopaikkakuntalaiselle kryptinen suunnistusvinkki, joka toisaalta on kuin lupaus seikkailusta: "(Su-La) Kello 16:00 jälkeen Antillan ja Sokoksen lähempänä Apajan ovi on auki.) "
  -Pientilallinen-

  VastaaPoista
 2. Tampereella on vähän samantyyppinen paikka, uusi tunneli rautatieasemalla palveluineen mutta ihmiset sinnikkäästi käyttävät vanhaa pääovea, kun se on lähempänä. Kummasti siellä uudessa tunnelissa on liiketilaa vapaana:-)
  Hämpin parkkihallinkin rakensivat. Nyt siellä jotkut pysäköikin mutta aika monta kuukautta meni niin että olin kuullut vain huhuja yhdestä tyypistä, joka siellä oli käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en anna koskaan anteeksi sitä, että Akateeminen kirjakauppa piti ahtaa Stockan pienempiin tiloihin pois Hämpin parkkihallin eteishallin/terminaalin/minkälie tieltä. Jumalauta kirjakauppa väistää jonkin turhan parkkihallin eteiskäytävää! Olen edelleen pöyristynyt.

   Poista
 3. Tuo sherpa on kyllä ihan mahtava paikka ja ruoka on taivaallisen hyvää. Harmi että sijaitsee tuollaisessa loukossa mihin ei kukaan vahingossakaan eksy.

  VastaaPoista
 4. Tuo käsipyyhe (?)paperiteline vei sydämeni. Mitä taannoin olikaan puhetta WC-asioinnin tasosta Suomessa!

  VastaaPoista
 5. Kuinka oivallinen idea noin sosiaalipoliittisesti onkaan sijoittaa luontaiselle kulkureitille tuollainen "sulje portti" -kyltillä varustettu veräjä. Siinä laskuhumalan uhmassa baarista palaava öykkäri saa purkaa uhonsa vaarattomasti, kenties vielä karjahtaa: "minähän en ala mitään portteja sulkemaan, perkele!"
  Tämän jälkeen sankari sammuu tyytyväisenä sohvalle ja lähipiiri säästyy puukkohipoilta ja perheen evakuoinnilta pakkasyöhön.

  VastaaPoista
 6. Nepalilainen ruoka on parhaimmillaan taivaassa tehtyä. Mii laik.

  Liikutuksesta värähti alahuuleni sekä tuon asiakasohjeistuskyltin että porttikuvan kohdalla. Kyllä Suomi omistaan huolen pitää *snif*

  VastaaPoista
 7. Olen aina tykännyt nepalilaisesta sapuskasta, mutta noi terveysvaikutteiset lautaset herättää kyllä epäluuloja. Oli pakko kurkata, minkä maan kansasta ne on tehty, nepalilaisistako. Loukkaantuisiko ne Kuopiossa, jos ottaisi kotoa oman lautasen mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On otettava teikköveinä, ei ne varmaan kansa-lautasilla kotiinkuljetusta hoida.

   Poista
 8. Mä aina sotken Kuopion ja Kouvolan, mutta kai niissä molemmissa aika samanlaista on, että en tiiä, tuleeko iso vahinko vaikka erehtyykin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siina vissi ero, ko Kuopio on taanna savolaesia ;)

   Poista
  2. Kyllä siinä kuule vissi ero on, Kuopiossa on savolaisia ja Kouvolassa venäläisiä. Nih.

   Poista
  3. No hyvä, yritän ottaa opikseni ja muistaa tämän :)

   Poista
 9. Ihana toi vessakuva! Niinhän se on, että sukupuolivalistus toimii varmuudella vain, jos kuvat on varustettu asianmukaisilla kuvateksteillä.

  On muuten kuvauksestasi päätellen ihan oikea luonnehdinta Hienostuneen Nepalilaisen Ravintolan sijainnista siinä näyttökaappauksessa: kyllähän se Kuopion sydämessä tosiaan on, jos se on maan alla. Niinhän se sydänkin kylkiluiden alla sykähtelee.

  Kuitenkin pisteet Kuopiolle, että sydänonteloihin on rakennettu ravintola- ja kauppakäytävä, kun tuntuu että muissa kaupungeissa (ainakin kahdessa!) maan alle rakennetaan vain parkkihalleja. Julkista tilaa ihmisten eikä autojen käyttöön! Niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parkkitilaahan sitä täällä Oulussakin keskustan alle louhitaan. Joku innovatiivinen mainostoimiston ideariihi on keksinyt oikein nimenkin: Kivisydän! Onko armaan kotikaupunkini sydän kivettynyt?
   Mahtaa tulla lämminhenkinen mesta siitä.
   -PT-

   Poista
  2. Jos sinne Kivisydämen johonkin sopukkaan tai kiinteään läheisyyteen saataisiin vähän liiketilaa, niin sinnehän voisi pistää pystyyn pizzerian tai kebab- tai hampurilaisravintolan nimeltä Rasvamaksa.

   Tätä teemaahan voi jatkaa vaikka kuinka, on vatsaontelossa ja kylkiluiden sisuksissa jne. vaikka sun mitä. On sen mainostoimiston ideassa sittenkin vissi järki ;D

   Poista
 10. En ala. Ei saa nauttia omia eväitä eikä juomia. Kyllä on palvelu pahentunut. :D

  VastaaPoista
 11. Herää kyllä epäily siitä että ne "terveysvaikutteiset lautaset" saattas sisältää vaikka lyijyä tai jotakin muuta raskasmetallia joka on ihmisen elimistölle myrkkyä liuetessaan ja päästessään ihmisen verenkiertoon imeytymään. En tiedä miten suuri vaikutus sitten on jokaisen omalla uskolla asiaan liittyen niihin terveydellisiin vaikutuksiin, jos poistaa sen liskon krapula aamulta, mutta olo on muuten hyvin hontelo, sydän hakkaa itseään irti omasta holvistaan niin että silmät päästä pullistelee, kun todellisuudessa kouristelet alkavan myrkytyksen kourissa...

  VastaaPoista
 12. Kyllähän sisäinen pikkuanarkisti tuikkais herkästi tuommosen peltiterveyslautasen povariin ja sillä kalisuttas mennesään porttia, ihan vaan koska voi. Pienet ilot!

  VastaaPoista
 13. Jos ei halua tuonne torin alle kömpiä, niin suosittelen intilaista ravintolaa Shalimar! Nam! Entisissä ravintola Osin tiloissa Sokoksen takana.
  http://www.ravintolashalimar.fi/index.php?page=alacartekuopio
  Nepalilaisesta ravintolasta en osaa kommentoida muuta kuin, että ulkoisesti paikka ei ole niin kutsuva, että olisin koskaan sisälle asti päätynyt torin alla kulkiessani..

  VastaaPoista
 14. Sherpassa on kyllä tosi hyvät pöperöt hassusta sijainnista huolimatta. Ravintola on myös viihtyisä sisältä, suosittelen! Ne lautaset taitaa olla kuparia?

  VastaaPoista
 15. Mikä mainosvaltti: Syö itsesi terveeksi meidän peltilautaselta! Hintaa täytyy lisätä terveysvaikutuksen takia. Ruokalistaan maininta millainen lautanen mihinkin vaivaan vaikuttaa ja kauanko ruuan pitää levätä lautasella että saa maksimaalisen tehon. Jokin toimittajapoppoo paikalle juttua tekemään ja uusi trendi on valmis. Muista pyytää provikat.
  Itse kyllä pidän kyllä kovasti nepalilaisesta ruuasta, mutta olen syönyt vain posliinilautaselta.
  -pelinainen-

  ps. ja minä kun opetan ettei alumiinikaattiloita saa käyttää...tai jos tefllon on rikki pannu kierrätykseen

  VastaaPoista
 16. Jälleen ansiokasta markkinointia itäsuomen matkailulle! Luetun perusteella Leppävirralla on silti paljon asiallisempi meininki, turhaa suurkaupunkien niuhotusta, jos ei paariinkaan saa omia eväitä ottaa.

  VastaaPoista
 17. Kyllä vaan ihana illallinen laadukkaassa ravintelissa on yks niitä elon huippuhetkiä! Pitääkin laittaa tuo ravitsemusliike places-to-go-listalle jos siellä päin sattuu pyörimään...
  Laitoin sinulle pienen jekun omaan blogiini, löytyy jutun lopusta. ;)
  http://huldanhopinoita.blogspot.fi/2014/02/maija-poppanen-mita-kannan-laukussani.html

  VastaaPoista
 18. Täähän on just niinku jatko-osa "ärsyttävän bloggaajan tunnustuksiin". Gourmet-evästä eliittiravintolassa ja kuvaraporttia vip-yökerhon toiletista (ei nyt selfietä peilin kautta kuitenkaan). Todella ärsyttävää :D

  VastaaPoista