tiistai 11. helmikuuta 2014

Nyt loppu!
+


=


In yer face, monopoly guy!

28 kommenttia:

 1. Varmasti vihaat haasteita, mutta yritä ny edes ! Terveisin vakilukijasi

  VastaaPoista
 2. Tuo pohjois- savossa kytevä anarkismi ja kansan syvien rivien keskuudesta nouseva vastarintaliike alkaa viimein saada konkreettisia ilmenemismuotoja. :D
  Ens kerralla sitte leveä hymy, kun kassalta tulee: "ja oliko plussakorttia?"
  "Eipä kuule oo"

  VastaaPoista
 3. No onneks teillä on Lidl ja Alko sillä kylällä :)

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti otit/otat osuusmaksusi ulos jos et äääääsasiakas halua enää olla ;) Ei kannata heittää rahaa hukkaan kuitenkaan :)

  VastaaPoista
 5. Elä, elä, elä tuollasta tee. Just sain varattua hotellihuoneen Puijonsarvesta S-kortilla ihan säädylliseen hintaan. Kaksi viikkoa sitten uskalsin luopua yliopiston kirjastokortista (opiskelijaversio, valmistuin 1993) ja radikaalisti leikkasin varmuuden vuoksi kahtia kortin

  VastaaPoista
 6. Melkein jo kiinnostais tietää, mikä kamelin selän katkaisi... Tarjouduttiinko taas pakkaamaan jugurtit "pieneen pussiin". :D

  VastaaPoista
 7. mikä savolaisilla on noita kortteja vastaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä pari syytä:

   http://www.taloussanomat.fi/myynti/2011/08/23/20-syyta-miksi-ruoka-maksaa-suomessa-liikaa/201111700/135

   Poista
  2. Eihän se ihan oikein mene. Maitolitra maksaa kaupassa noin euron. Tuottaja saa tuosta litrasta 40-45 senttiä, kauppa n. 35 senttiä. Loput saa verottaja ja meijeri.
   Mitä tuottaja sitten tekee tuon ansionsa eteen: kyntää, kylvää, lannoittaa, niittää, säilöö, ruokkii, siivoaa, lypsää, poi´ittaa (kirjoitetaanko se tosiaan noin? :D),hoitaa eläimet jnejnejne
   Mitä kauppa tekee: laittaa rullakon esille maitohyllyyn ja rahastaa asiakkaan kassalla. Aika paljon helpompi tienisti!
   Että kyllä nämä isot ketjut härskejä rosvoja on, se on ihan selvä. Tuo korttiralli on aivan tuon hulluuden huipentuma, sen ainoa tarkoitus on profiloida asiakkaita ja sitouttaa kansa ketjuorjuuteen.
   Pahaa pelkään, että korttien saksimisella asia ei korjaannu, mutta onhan se näyttävä symbolinen ele pieneltä ihmiseltä ja näyttävyydestä saa aina pisteet.
   -Pientilallinen-

   Poista
  3. Toi ts:n uutisointi on aika provokatiivista. Suomen ruuan korkeaan hintaan vaikuttaa kolme asiaa. Meillä on korkeampi alv kuin etelämpänä, Suomessa maksetaan koko ketjussa parempia palkkoja kuin välimerellä ja suomalaisia on vähän isossa maassa. Ihan tutkittua tietoa asiasta löytyy täältä:http://tietotrendit.stat.fi/mag/article/35/

   Ja vaikka olen samaa mieltä siitä, että tuottajan pitäisi saada isompi siivu maitolitrasta, niin kyllä se kauppias tekee kanssa pikkasen enemmän kuin nostelee purkit hyllyyn. Kauppias joutuu kuitenkin rakentamaan parkkipaikkaa, varastoa ja kylmähyllyä, mainostamaan, maksamaan palkkaa varastopojalle, myyjälle, kassalle ja vartijalle jne.

   Poista
  4. Jee, debattia! Voidaanhan noita kustannusrakenteita saivarrella loputtomiin, yritin listata pääosiltaan ne suoranaiset työt, joita tuottaja tai myyjä joutuu sen maitotilinsä eteen tekemään.
   Yhtälailla viljelijän kuluiksi voidaan laskea kirjanpito- ja muut paperityöt (maataloudessa niitä ehkä enemmän kuin missään muussa pienyrittäjyyden muodossa), rakennusinvestoinnit ja kunnossapito, samoin koneet ja kalusto, sähkö, vesi, lämpö, pellon hankinta ja niiden kunnostaminen... Listaa riittää.
   Miksi muuten maidon kaltaista peruselintarviketta olisi jotenkin välttämätöntä kaupan mainostaa?
   -PT-

   Poista
  5. En viitsi riidellä toisen blogissa, joten sovitaan, että keskuliikkeet riistävät viljelijäpoloja.

   Mä vasta hokasin, että VS on aika huono photoshoppaaja.

   Poista
  6. Mutta en käyttänytkään photoshopia vaan snip roolia ja powerpointia :D Yllätyin itsekin miten hyvä lopputulos oli!

   Poista
  7. Ja eipä tässä riiteleminen ole tarkoituksena, hedelmällinen keskustelu paremminkin. Kuluttajia ne keskusliikkeet enempikin riistävät kuin viljelijöitä. Kyllä nykyisellä maidon tuottajahinnalla viisas ja ahkera viljelijä elää, toki tuettuna.
   Pointtini oli enempikin se, että kauppa saisi vielä aivan kohtuullisen katteen, vaikka esim. maidon hintaa laskettaisiin vaikkapa 20%. Ja kate vain paranisi, jos vaikkapa nämä korttirallit ja muut turhat rönsyt toiminnasta karsittaisiin ja keskityttäisiin välittämään tavaraa kansalle.
   Mutta näkökulmakysymyksiähän nämä. Tässä vain omani.
   -PT-

   Poista
 8. PROPSIT!!! Saman tehny jo vuosi sitten-sinkulana ei oikeen nuo pointsit kertyneet...ja kuntoilemisseen on mielekkäämpiäkin tapoja kuin hakea litra maitoa kilometrikäytävä-äässistä tai -koosta ...ah-niin iloisten ja onnellisten työpäivän päälle jonottavien hymynaamojen joukosta ;)

  VastaaPoista
 9. Sama korttitemppu tuli tehtyä puolisen vuotta takaperin. :) Ja hyvä niin, eipä tule lähdettyä edes minkään bonustarjouksen perässä riistoryhmiin ostoksille. Lidlistä saa kaiken, minkä tarvii.

  VastaaPoista
 10. Haluaisin tänne muitakin kuin ketjukauppoja. Ei kovin kiinnosta ass-marketit, gay-marketit eikä liitelit. Jos voisi valita ihan itsenäisen tavaranjakelijan, niin hyvä olisi.

  VastaaPoista
 11. Onnittelut! Itte tein vastaavan, tosin toinen kortti oli eri, reilut 17v sitte. :)

  VastaaPoista
 12. Tässäpä vähän vaihtoehtoa.
  http://www.ruokapiiri.fi/clientHome.php

  VastaaPoista
 13. Minulla on erillaisia kortteja lompakossa varmaan 20, vakiokäytössä tuo vihreä. Ihan siinä hollilla pankkikortin takana ja sen verran sitä tulee virutettua että noin 25 e kuukaudessa tulee bonusta. Ääsmarketissa/Prismassa ei kyllä mielestäni ole mitään vikaa, tuotteet ovat tuoreita ja laadukkaita. Liiteristä en pidä ja Valtsut on tosi kalliita ja halliin on matkaa liikaa, Jostakin se ruoka on ostettava ja ääs-ketju on pienin paha. Voin kyllä olla tyhmä mutta mitä kortin leikkaaminen auttaa jos kumminkin käyttää ketjun kauppoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennuksena että asiointikin loppui samalla.

   Poista
  2. Helppohan se teillä isojen metropolien asukkailla on tuommoisia steitmenttejä tehdä. 30km säteellä on vain yksi näihin ketjuihin kuulumaton kauppa ja se taas on näitä kauppoja, joista ei saa kaljaa, tupakkaa tai ehkäisyvälineitä, niin eipä siinä auta kun jatkaa ketjuorjuutta.
   Pitäis hankkiutua jonnekin isompaan cityyn, niinku vaikka Leppävirralle... :D

   Poista
 14. Mikäli riittävän moni leikkaisi korttinsa, voisi ko. "bonusohjelmat" lopettaa ja kaupoissa myytävien tuotteiden hinta saattaisi laskea, koska korttipelleilyn ylläpito syö rahaa.
  Mutta tämä siis teoriassa, luultavasti näin ei tapahtuisi. Valitettavasti.

  VastaaPoista
 15. Kortti ja kanta-asiakas järjestelmän ylläpitäminen nostaa kustannuksia 10 %.

  Himohamstraajabonusmetsästäjän kannattaa harkita kerran tai pari vielä merkkiuskollisuuttaan. Juttu on niin, että kortti/bonus järjestelmä maksaa ja paljon. Siispä se bonus, minkä tilille saat, on jo asiakkaalta tuotteen hinnassa lunastettu. Hölmöä, eikö? Eli, ei mitään järkiä! Jos ette usko, kokeilkaa shoppailla kuukausi esim. Lidl:ssä, Minimanissa tai Halpa-Hallissa. Saattaa tulla ylläreitä ruokalaskussa. Kuin myös bensanhinnoissa....

  VastaaPoista