sunnuntai 23. helmikuuta 2014

V niinkuin vehkeestä

Kävimme ooppera-pariskunnan kanssa elokuvissa ja ravintolassa. Elokuvavalinta oli Kummeli. Lähdin mukaan ainoastaan siitä syystä, että ruokaa oli luvassa. Kummeli-elokuvat ovat olleet "ihan ok" -kastia ja ajattelin, että ehkäpä tämäkin joissain kohdin naurattaa.Turha luulo. Tuotos oli niin huono, ettei sanoja löydy. Minullahan ei ollut juuri mitään odotuksia elokuvaa kohtaan. Ja silti petyin. Koin jopa aggressiivisia tunteita ja ajauduin käyttämään alatyylisiä ilmaisuja elokuvan lopputekstien ilmaannuttua.

Luulin, että tuo V merkitsee viidettä Kummeli-elokuvaa. Ei. Se on V niinkuin vehkeestä. Välttäkää kaikin keinoin. On vieläkin paha mieli.

Elokuvan tekijät varmaan tajusivat jossain vaiheessa prosessia, että tästä ei ole tulossa yhtään mitään. Täyden paniikin vallassa ottivat ja soittivat muutamalle Putous-tyypille, jotta saatiin pienet ja sisällöttömät lisäroolit elokuvaan. Kuvasanakirjassa elokuva olisi sanan Säälittävä kohdalla. Porkkanaryhmä voi puolestani työntää porkkanan sinne minne aurinko ei paista. Fanit on petetty mitä ikävimmällä tavalla. Jäi vain rahastuksen ja paskan maku.Sitten ravintolakokemukseen. Olin ensi kertaa ruokailemassa  uudehkossa italialaisessa ravintolassa. Pastanvääntäjät ovat napolilaisia.


Pientä kielimuuria oli. Tilasin alkuruoaksi gratinoituja vihersimpukoita. Samoin teki avomieheni. Kuvassa on sitten nämä vihersimpukat. Meille tarjoiltu annos oli lähemmän tarkastelun perusteella bruschetta-combo. Bruschetta on minun käsitykseni mukaan vähän erilaista settiä. En tiedä miten sitten Napolissa ne tehrähän.


En jaksanut reklamoida tilauksesta koska ravintola oli täynnä ja nälkäkin kurni. Vetelin bruschetta-pitsaa naamaan samalla iloiten, että olin valinnut pääruoaksi pitsan, jossa oli rucolaa, ilmakuivattua kinkkua ja tomaattia.

Mutta ei siinä mittään. Tuli ainakin maha täyteen. Pääruokapitsa oli ihan hyvää. Palvelua oli ja kaikenlaisia sirkushuveja henkilökunnan toimesta.

Illan ilahduttavin ohjelmanumero oli kuitenkin yhden ravintolan omistajan parkkeerauskäyttäytyminen. Meille ravintola-asiakkaille tämä markkinoitiin henkilökunnan puolesta napolilaisena tapana pysäköidä ajoneuvo.Mutta joo. Oikein onnistunut ilta. Grazie!

24 kommenttia:

 1. Kyllä ihan kateeksi käy, kun toisilla on noita kulttuurisia ja kulinaristisia rientoja joka viikonloppu! Mitä Kummelileffaan tulee, on todettava vain että näillä huumoriryhmillä on oma elinkaarensa, eikä se ole pitkä.
  Vaikka Putous on nyt kuuminta hottia, alkaa ensimmäiset merkit väsähtämisestä minusta koputella ovelle. Sketsihahmot nyt tietysti kannattelevat ohjelmaa, mutta muu sisältö alkaa vaipua enempi hymähtelyä kuin huutonaurua aiheuttavaksi. Vaikkapa eilinen häät ja hautajaiset -sketsi oli reilusti ylipitkä ja itsestäänselvimpiä latteuksia kaluava. Jos jatkoja sinänsä loistavalle formaatille on tulossa, tulisi tekijäkaartia uusia raskaalla kädellä.
  Tilannekomiikka sen sijaan toimii aina. Kuten napolilainen viistopysäköinti.
  -PT-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootapa vaan ens viikonlopun raporttia... :)

   Poista
  2. Odottavan aika on muuten pirun pitkä... :)
   -PT-

   Poista
  3. Piru kun alkoholista johtuvista syistä ei ole läppäriä käytettävissä. Joutunet odottamaan huomiseen.

   Poista
  4. Ootellaan, on niin pätevä syy...

   Poista
 2. Napolilaiseen tyyliin olisi kuulunut bruschettasta kieltäytyminen ja simpukoiden vaatiminen. Olisi voinut odottaa saavansa ne ilmaiseksi, korvaukseksi häiriöstä ja viivästyksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kyllä kunnon tantrumit pitäny vetää. Mutta nälkä veti voiton.

   Poista
 3. Uusin Kummeli oli kyllä huono. Vaikken minäkään kuulu mihinkään Kummelin himofanittajiin. Aivan liian sekava ja vähän sellainen tekemällä tehty :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on vieläkin paha mieli. Niin huono se oli. Juuri niin kuin sanot - sekava ja tekemällä tehty.

   Poista
 4. Kummeli oli paskaa huumoria jo tv-sarjana. Sketsisarjojen kääntäminen leffaksi harvemmin toimii muutenkaan, saatikka jos jo lähtökohta on surkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Kummeli toimi joskus 91-95. Aatella, siitä on kakskytä vuotta! Sen jälkeen on lämmitelty vanhoja ja vaelleltu enempi varjoisilla mailla hetkittäisiä valonpilkahduksia lukuunottamatta.

   Poista
  2. Kyllä minä Kummelista tykkäsin, voiko olla että aika on kullannut muistot.

   Poista
 5. Minunkin mielestä oli kovin laimea kummeli...pettymys oikein.vai onko sitä tullut aikuisemmaksi sitten ysiviiden?hope not..ensimmäinen nauru tuli pastorin runosta,hitsi kun unohtui saman tien se..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua nauratti vain se kohta, missä urunvirittäjä kiipesi ikkunaan ja tikkaat sekä housut putosivat. Ehkä se oli vain hysteriaa.

   Poista
 6. Kummeliä ymmärtääkseen täytyy olla umpitamperelaine. Ei uppoa joo. Ei oo kyllä nähny, mutten silti tykkää ;-)

  Hienot simpukat! Tommosia minäkin voisin syödä :-))
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhmä kysymys, mutta missä se vihersimpukkakuva on? Vai enkö vain osaa.

   Poista
  2. Kuva on otettu tilatusta simpukka-annoksesta. Toimitus vain ei ihan mennyt tilauksen mukaan ja tulikin bruschettaa... minäkin simpukkakammoisena voisin tollaisia "simpukoita" syödä:-)
   Ajattelin myös ilmoittautua Pirkan hiihtoon (90 km) tänä vuonna. Olisinhan minä hiihtänyt :-D mutta kun tänä vuonna on tulossa historian eka peruutus. E oo lunta.

   Poista
  3. Tai bruschettakin tuli vähän sovellettuna... :D

   Poista
 7. Kiitos mukavasta seurasta! Todettiin, että napolilainen dieetti on varsin toimiva - illalla pastaa naamaan ja yöllä tavaraa molemmista päistä ulos. Nauratti ihan yhtä paljon kuin Kummeli. V niin kuin voi v...u!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, olikohan onni ettette saaneet simpukoita? Tiedä mikä kampylo niissä olisi ollut...

   Poista
  2. Meillä ei ollu kyllä pakin kanssa ongelmia ollenkaan. En tiiä oisko teidän antipastossa sitten ollut jotain.

   Poista
 8. Eikö ihmiset ollenkaan lue tätä, kun ovat tuppautuneet teattereihin iltansa pilaamaan? Merkillistä porukkaa... http://www.iltalehti.fi/leffat/2014022418071017_le.shtml

  VastaaPoista
 9. Mä olen aina tykänny Kummeli-leffoista ja sarjoista, mutta mä olenkin Tamperelainen :D Siihen on vähän niinkun kasvettu, että niistä tykätään.. siksi odotankin ton näköseltä leffalta paljon, mutta kyllä se laatu on noitten uusimpien kohdalla mennyt alaspäin! Mut onpa ne äijätkin jo vanhoja :D

  VastaaPoista
 10. Suuresti huvitti tänään töissä, kun työkaveri (mies, n. 50v) hehkutti eilen katsomaansa Kummelileffaa ja kuinka huippuhyvä se oli ollut. Hehkutusta seurasi improvisoitu esitys, missä mm. ammuttiin ritsalla päähän helsinkiläishomoja. Myös joku Panomies vilahteli tuossa elokuvalyhennelmässä.
  Siis nuo esitykset eivät huvittaneet, mutta mieleen tuli hakematta tuo ylläoleva arvio samaisesta elokuvasta ja näiden kahden kokemuksen valtaisa kontrasti.
  Huumorintaju on kuin perse, jokaisella on omansa ja omanlaisensa.
  - Pientilallinen-

  VastaaPoista