sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Mitä tehdä Imatralla


Katsoimme hyvän ystäväni kanssa eilen Putouksen finaalia. Imatran Rossossa.


Odotimme suurtaa ruuhkaa ja asiantuntevasti menimme paikalle jo kahta tuntia ennen lähetyksen alkua. Eipä ois tarvinnu hötkyillä. No, onneksi nykyajan immeisillä on älypuhelimet ja saatoimme roikkua sosiaalisissa medioissa turhan dialogin välttämiseksi. On jännittävämpää kertoa muille olevansa jossain, kuin keskittyä siellä jossain olemiseen.

Ravintolan patruuna oli onneksi järjestänyt näyttävää ohjelmaa.  Rossossa vedettiin kattoon Antskun villapaita ja paikallisen joukkueen Antsku-pelipaita. Jälkimmäinen romahti ensin katonrajasta lattialle, mutta se saatiin nopeasti hilattua takaisin paikalleen. Näyttävä tilaisuus oli. Onneksi oli vartija paikalla, ois muutoin ryöstäytynyt juhlinta ihan käsistä.Ilta-Sanomien toimittajat saivat onneksi suuren vaivaantuneisuuden välttämiseksi rajattua videotallenteen niin, että jotkut amatöörit saattoivat kuvitella ravintolan olleen täynnä.

Mutta ei siinä mitään. Hyvä reissu.Toisin kuin voisi luulla, Imatra tarjoaa talvimatkailijalle paljon tekemistä ja kokemista. Siellä saattoi ajella venäläisten autojen seassa, shoppailla venäläisten kanssa ja syödä venäläisiä ruokia. Imatran mahdollisuuksista lisää seuraavassa. Mainos ei ole maksettu! (vielä.)Yöpyä voi näyttävässä Valtionhotellissa. Tai oikeammin viereisessä laatikkomaisessa kylpylähotellissa, sillä venäläiset ovat varanneet jugend-rakennuksen kaikki huoneet.Yökerhossa on sykettä.Imatrankosken uoma on näyttävä.
Koskenviertä on mukava kävellä korkkarit jalassa.  On viihdykettäkin.Ja joutessaan voi sanoa kyllä elinluovutukselle. 


Suosittelen Imatraa seuraavaksi lomakohteeksi teille lukijoille! Odotan lomaraporttejanne innolla.


Loppuun vielä upea löytö Joroisten Jari-Pekan tiloissa olevasta sisustus- ja lahjamyymälästä. Mitä oivallisin syntymäpäiväkortti Vilkkaalle miehelle.Kiitos Imatra! Kiitos Joroinen!26 kommenttia:

 1. Imatra on kyllä ihan perseestä

  t: Lappeenranta

  VastaaPoista
 2. Yhden viikonlopun olen Imatralla viettänyt, kun siippa antoi joululahjaksi hotelliyön tuossa samaisessa hotellissa (ei niissä Jugend-huoneissa). Imatra on tylsä kaupunki. Ja siellä sentään oli joku iso tapahtuma sinä viikonloppuna o.O Noh, eipähän tartte uudestaan mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mietipä kesällä. Koski kuohuu ja jos ei oo liiemmin itikoita niin voi viihtyä terassilla!

   Poista
  2. Tuo minun kokemus oli kesältä. Jos en väärin muista, niin olisiko jopa ollu Big Band Festivalin aikaan. Joku isompi kemu siellä joka tapauksessa sattui samaan aikaan olemaan. Kosken juoksutus oli toki hieno, myönnetäköön.

   Poista
 3. Kieltämäti on rajaus onnistunut :D Näyttäis tosiaan siltä, et ravinteli on täynnä :D Pssst. Mistä kuvasta sinut löytää ja mistä tunnistaa??

  http://m.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.iltalehti.fi%2Fviihde%2F2014030218086630_vi.shtml&h=KAQHwHg-r&enc=AZMFuEjBlyLwjGc8pN0Iqsl_dE1HArPCC2RK63caPrOkh7531qckfmGpV338ugohB5xOTzD7p3UZmSYdtM7h17wJqpFWTwRAifG921BxZ3_PPGq9aVc9UYSag9sDfknowYoEhxHaF20kxLEIxy4AVPlTZ_664CA7Jq-OafOsFykD9Q&s=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ilmeisen asiantuntevasti pystynyt välttelemään lehtikuviin joutumista.

   Poista
  2. Eikä sais paljastaakaan, vaikka näkyisikin.Tämän blogin voima ja kiinnostavuus on tietyssä avoimessa anonymiteetissä. Illuusiothan siinä rikkoutuisivat, jos tuo taika murtuisi.
   Ihan tarpeeksi on blogeja, joissa ihan kaikki on pelissä. Joku raja pitää olla silläkin, niinkuin ihmiselolla muutenkin.
   Anonyymi -PT-

   Poista
 4. Oletko hakemassa Imatran matkailunedistämistyöryhmään? Tämän työnäytteen ansiosta sinut valitaan suoraan puheenjohtajaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän tulee ihan ura-ajatuksia mieleen. Haluaisivatkohan Suomen kunnat maksaa siitä, että tekisin tämmöisiä matkailuraportteja. Huumorintajuiset kunnat voisivat saada yleisöryntäyksen tulevana kesänä...

   Poista
  2. Tähän asti on voinut olla melkoisen varma, ettei tässä blogissa ole maksettuja juttuja, kun, kaikella kunnioituksella sanottuna, kukaan tai mikään kaupallista menestystä tavoitteleva taho ei mainostaisi tällaisessa asiayhteydessä. Ei siksi, etteikö kannattaisi, ne vaan ei tajua, että on myös oudon huumorintajun omaavia ihmisiä ja uskalla ottaa riskejä.
   Mutta anna mennä vaan, onnea kieroutuneen huumorintajun omaavan kunnan etsintään :D

   Poista
  3. Kannattaa aloittaa markkinoinnin markkinointi ihan siitä kotikulmilta. Tästä ei voi muuta kuin parantaa: https://www.facebook.com/kuopionalue/posts/598227576925476
   Tuo mainos on pätevä syy kiertää Kuopion alue kaukaa.
   Minä en ole Kuopion alue!
   -PT-

   Poista
  4. Ehkä on luontevinta, jos kunta maksaa naapurikunnan mainoksen. Sillä tavoin voi odotellakin jonkinlaista ryntäystä. Siis ei muuta kuin Leppävirran kunnanisien juttusille, että olisikohan syytä päivittää juttu Kuopiosta.

   Poista
 5. Kulttuurikiertue jatkuu... :D
  Iltapäivälehdistä jäi tosiaan se vaikutelma, että Imatra ja erityisesti Rosso olisi olleet ihan kreisipailumeiningeissä ammuttuna täyteen. Näin meitä huijataan.
  Olihan sulla valkoinen villaneule päällä? Näkyi olevan kovasti in sielläpäin.
  -Pientilallinen-
  P.S. Imatrasta en sano mitään. En oo käyny. Eikä niin oo himoja mennäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittavasti en ennättänyt löytää itselleni valkoista pampulaneulepooloa. Yritin kyllä, mutta Leppävirran Tokmanni ja Aku&Ada eivät jostain syystä pitäneet valikoimissaan tällaisia vaatekappaleita.

   Ei tainnu olla ees joka pöytäkään varattuna Putouksen aikaan. Joten kyllä, näin meitä huijataan.

   Poista
 6. Tulihan tuolla käytyä, vuonna 1971. Sillon rosson paikalla oli kansallispankki ja pankinjohtaja perheineen asu tuolla yläkerran asunnossa. Kaukopään tehtaat tunki ilmaan paskankatkua eikä ryssiä näkynny missää. Seuraavaks vois käydä siellä vuonna 2971...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistatko, katteliko pankinjohtaja silinterihattu päässä tuolta parvekkeelta, kuinka köyhä kansa tallustelee kadulla. Nehän oli isoja herroja siihen aikaan pankinjohtajat pikkupaikkakunnilla.

   Poista
  2. Mä olin vaan kyläilemässä, sisäpuolella, en nähny moista. Mutta sikareja se tupsutteli ja ukon kanssa konjakkia lipittivät.

   Poista
 7. Onko tuo semmoinen historiallinen nopeuspeli, josta tuli klassikko Speden Spelejen aikaan? Tahtoo kotiin tuommoisen!!

  VastaaPoista
 8. Piipahdapa ensi kerralla tässä Imatran viereisessä Joutsenossa! Kyllä on kuule vilskettä! Muista vaan olla räpyttelemättä silmiä kun ajat Joutsenon keskustan läpi, ettei vaan jää keskusta näkemättä!

  Täällä on kuule vaikka mitä nähtävää! Myrsky-patsas keskustassa (patsas joka pystytettiin ihan vaan sen takia että joskus on ollut myrsky!), kolme kiertoliittymää ja yhdet liikennevalot (joista puolet valoista on huputettu koska tie jolle ne valot vie, on umpikuja).

  Tee se Joutsenossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repesin Myrsky-patsaalle :D Pakko tulla katsomaan.

   Poista
  2. Myrsky-patsashan on varsin vakuuttava. Hevot laukkaa joku köntti selässä kuin maailmanlopun edellä. Monesti lapsena olen sitä ihmetellyt. Oisit vaa kysyny meilt Lappeerrantalaisilt, myö oltais voitu suoraa sanoo ettei Imatralle kannata mennä. Ei edes (sinänsä mainion) Antskun takia.

   Poista
 9. Luulisin että Imatra, Kouvola, Varkaus, Pieksämäki... on kaikki samanlaisia tylsiä laatikkokaupunkeja, jonkun tehtaan ympärille rakennettu. Toista on esim. Savonlinna jossa on nyt myös ohikulkutie (!) onhan sitä ruuhkaa joskus heinäkuussa ollut Olavinkadulla, mutta nyt ei oo ja maisematkin saatiin silleen kivasti vietyä. Toki on hieno kaupunki noin muuten, linna ja kaikki, Tutustu ihmeessä: oopperat, lörtsyt, Seurahuoneen terassi, Majakka...mutta ei Rossoa.
  Ihanko Antskun takia menit?


  -pelinainen-
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Imatralle mentiin ihan Antskun takia, hitokseen ja hölmöillessään.

   Savonlinnassa on tullut viimeksi käytyä muutama kesä taaksepäin, moottoripyörällä oltiin liikenteessä ja täydessä varustuksessa käveltiin linnassa, olipa kuuma.

   Ooppera-kokemuksesta vaikuttuneena sitä voisi ottaa seuraavaksi kohteeksi Savonlinnan. Topakan hintaiset on piletit, sen verran tiesi hyvä ystävä kertoa. Tai sitten ostan koko rahalla lörtsyjä.

   Poista
  2. Piti Pelinaiselle sen verran vaan korjata, että Imatrankin ruuhkat pystyy välttämään ohikulkutiellä ja myös _Imatran_ Olavinkadulla saattaa sen yhden viikon aikana heinäkuussa olla ruuhkaa. Rosson nurkiltahan tuo Olavinkatu juurikin alkaa. Mutta muutoin luonnehdinta pitää kutinsa, ellei yhdensuuntaisia matkalippuja koskea "katselemaan" oteta huomioon - on se vaan hienoa arvailla, että oliko omia vai vieraita, kun Pelastuslaitos on sukelluspuvuissa.

   Poista
 10. Jari-Pekka! Kyseessä on muuten Riikka-Piikka niminen rojupuoti:p

  VastaaPoista