lauantai 8. maaliskuuta 2014

Naistenpäivän kaurasämpylät


1. Siivoa asunto

2. Mittaa 5 dl kädenlämpöistä hieman lämpimämpää vettä kulhoon. Lisää 2,5 dl kauraleseitä, 3 dl sämpyläjauhoja, 1 pussi kuivahiivaa ja 1 tl suolaa. Sekoita ja anna levätä liinan alla sen verran kuin naisella kärsivällisyyttä riittää eli noin viisi, maksimissaan kymmenen minuuttia.
3. Laita pyykit kuivumaan.

4. Lisää muutama desi jauhoja ja sekoita. Lisää 50 g pehmeää voita, naistenpäivän kunniaksi voi luiskahtaa satakin grammaa. Lisää vielä jauhoja sen verran, että taikinaa on mukava käsitellä. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä hetken aikaa.


5. Syö pari keksiä.6. Tee taikinasta pötkö ja leikkaa se ensin neljään osaan. Leikkaa osat vielä kolmeen tai neljään, riippuen siitä haluatko simpsakoita pikkusämpylöitä vai astetta rehevämpiä tapauksia.7. Pyörittele sämpylöiksi8. Anna sämpylöiden kohota liinan alla sillä välin kuin uuni lämpenee 225 asteeseen. Yleensä keskiluokkaisen kiinteistön uuni lämpiää sen verran hitaasti, että tämä aika riittää.
9. Käytä koira ulkona.

10. Paista sämpylöitä n. 15 - 20 minuuttia.11. Syö ensin yksi sämpylä. Sitten toinen. Syö kolmas siinä vaiheessa kun sämpylät ovat jo hieman jäähtyneet eli ovat parhaimmillaan.

12. Asettele sämpylät pellille siten, että mies luulee sinun syöneen yhden tai maksimissaan kaksi. Tämä käy helpommin, mikäli teet pienempiä sämpylöitä.Hyvää naistenpäivää!


15 kommenttia:

 1. Jatkovinkki: Sämpylät voi asetella aistikkaasti tarjolle koriin sievän liinasen alle. Miehelle ei tule mieleenkään epäillä, että niitä on jo maistettu.

  Joissain kotitalouksissa mies on kiitollinen, jos sämpylöitä on leivottu ja hänellekin on jätetty jotain.

  Hyvää naistenpäivää sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullistava ajatus! Meillä kotona aina oli niin että pellillä jäähdytettiin leipomukset ja siitä helevetin kyytiä pakkaseen mitä ei heti syöty.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Näkisin että on. Saattaa vaikuttaa laatuun jos et noudata reseptiä orjallisesti.

   Poista
  2. Voi ei! En pysty näitä tekemään kun en pysty suklaakeksejä syömään. Päivä pilalla. Olisin niiin toivonut tuoreita sämpylöitä tänään. En siis edes aloita.

   Poista
 3. Meinasin inspiroitua sämpyläntekoon, mutta tarveaineista löytyi vain vettä, suolaa ja voita. Olkooppa sitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteisöllisyys pelastaa, kipaise tai hurauta naapuriin ja ano lainaksi. Voit hyvänä ihmisenä viedä pari sämpylää kompensaatioksi.

   Poista
 4. Sämpyläreseptin viesti meni perille, osui ja upposi. Yritin vähän paikkailla tiskikoneen tyhjäyksellä ja täytöllä sekä pikku siivoilulla.
  Joka tapauksessa hyvää naistenpäivää kaikille naisille ja omalle erityisesti. Kyllä me miehet teitä tarvitaan ja rakastetaan ja arvostetaan. Kaikesta huolimatta.
  -Pientilallinen-

  VastaaPoista
 5. Leivottiinkin laskiaispullia kun ei laskiaisena jouvettu. Parempi myöhään, kuin ei silloinkaan.

  VastaaPoista
 6. Pakko kysyä: miten pehmensit voin? Olen käyttänyt voin sulatettuna kun en koskaan muista ottaa voita ajoissa huoneenlämpöön. Sillä kysyn että pitääkö alkaa opettelemaan sen voin punnitseminen ajoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetki mikrossa, ja korostan että vain hetki. Ei riitä minullakaan suunnitelmallisuus muuhun :)

   Poista
 7. Voiko tuota koiran ulkoilutusvaihetta millään korvata (kaikki muut vaiheet menee)? Esim jos pikaseen käyn R-kiskalla ostamassa vaikka jonkun lehden, jota sitten luen, kun ahmin maistiaisa?

  VastaaPoista
 8. Innostuin myös: kanttarellipiirakkaa ja "peltileipää" ei meillä jakseta vaivailla ja pyöritellä. Siivous oli eilen ja koira odottaaa. Keksejä ei ollut. Olin ylpeä itsestäni ottaen huomioon että olen ansiotyössäni 8-14...

  VastaaPoista
 9. Simpsakka on kyllä hieno sana. Ihan liian vähän käytetty.

  VastaaPoista