lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kissanomistajan mökkeilyohje

Jos sinulla on kissa ja aiot vuokrata mökin tänä kesänä, nyt tarkkana! Tässä tiivistelmä siitä, miten kannattaa hommat hoitaa, jotta vuokranantaja pysyy tyytyväisenä.Jos mökissä on nojatuoleja, ne  on tarkoitettu kissasi raapimispuuksi. Näin ollen ei ole tarvetta edes ilmoitella, jos mööpelit ottavat vähän osumaa.
Vuokranantajalle voi luvata, että rullaa matot pois koko oleskelun ajaksi, etteivät ne pääse karvoittumaan. Vuokranantaja voi vaikuttaa tyytyväiseltä, mutta oikeasti hän haluaa, että ne laitetaan rullalle vasta arviolta viikon oleskelun jälkeen ja siirretään ne hämäyksen vuoksi terassille viestimään, että "siellähän ne on olleet koko ajan". Vasemmalla puolella imuroitu ja nypitty kohta, oikealla "käyttämätön" puoli. Kyllä karvalankamatto näyttää paljon paremmalta.
Kissan kannattaa antaa oleskella päiväpeitteen päällä. Harvemmin niihin mitään tarttuu.
Kissan on mukava kelliä myös mökin peitteissä. Mielellään kaikissa. Ja kyllä, pussilakanat ovat luusereille.
Kun sängyssä ja petivaatteissa piehtarointi kyllästyttää, voi elukan nostaa sohvalle.
Rikkakihveliä ja harjaa ei toinna käyttää, kyllä pieni määrä kissanhiekkaa aina lattianrakoon uppoaa kun seuraava vuokralainen tulee käyskentelemään mökkiin. Tai tiedä vaikka ovat unohtaneet ottaa omat hiekat mukaan.
Lähdön hetkellä imuria voi nimellisesti pyöräyttää. Sen verran, että imaisee sinne kertakäyttöiset ruokailuvälineet keittiön lattialta, jotta imuri menee tukkoon. Sitten on syytä  jo lopettaa. Vuokranantajat kun niin tykkäävät imuroinnista ja pienistä kepposista.


Mikään ei tee mökkiyrittäjää yhtä iloiseksi kauniina hellepäivänä kuin viiden tunnin siivousurakka ja tieto siitä, että pääsee sijoittamaan vuokrarahat lainanmaksun sijaan huonekalukauppaan!36 kommenttia:

 1. No huhhuh! Ei kun laskua perään.

  VastaaPoista
 2. Hetken verran olin taas valmis kiroamaan sitä miten ajattelemattomia ihmiset on, mutta sitten muistin että kenenkään ei tarvitse enää hoitaa mitään tai ottaa vastuuta tekemisistään (tai kissansa tekemisistä).

  VastaaPoista
 3. Ompa ollut raju karvanlähtö. Pitkäänkö olivat? Meillä oli just juttu lehdessä kun perheet tulevat mökille vieroittamaan lastansa vaipoista. Ja mitä he jättävät jälkeensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumalavita, en ollut ajatellutkaan että tuommoistakin voisi joku keksiä. Hyyyyiii. Toivottavasti ei meille satu!

   Poista
 4. Uskomatonta. Miten ihmiset kehtaa? Olen järkyttynyt.

  VastaaPoista
 5. Tuossa viime kesänä oltiin huoneistohotellissa isolla porukalla.
  Kuvattiin mesta kun kotiuduttiin ja kun poistuttiin, niin siivottiin just samaan kuntoon. Toki pyyhkeet ja lakanat olivat nipussa menossa pesuun.
  Mutta kun otettiin se vaihtoehto, että ite siivotaan, eikä 200€ siivouslaskua, niin hyvä oli motivaatio.
  Pitää huoli puitteista ja siisteydestä.
  Minusta oli reilu peli.

  Niin laita niille laskua perään, huolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mistä semmonen piittaamattomuus johtuu. Jotkut saattaa ajatella että tämmöinen mökkipisnes on sitä, että rahaa sataa ovista ja ikkunoista ja "on niille ihan oikein, että joutuvat vähän jotain sen eteen tekemäänkin". Niin. Eihän tässä meilläkään ole kuin molemmilla vaativat päivätyöt, paljon matkustamista, metsä- ja maatilat hoidettavana, talonrakennus ja sitten nämä mökit. Että joo, tässä ihan syleskellään kattoon. Kaikki mitä tulee, menee lainanmaksuun - jos riittääkään aina. Sitten tuntuukin tosi hyvältä kun ois kerrankin aika hengähtää ja ehkä viettää aikaa kavereiden kanssa, ja sittenpä sitä joutuukin viiden tunnin siivoustalkoisiin. Velvollisuudet on hoidettava.

   Poista
 6. Lasku perään ja muista veloittaa työtunneista sen mukaan että niissä on palkan lisäksi muut työnantajakulut myös mukana. Piittaamattomia eläimenomistajia (ja ylipäätään ihmisiä) vihaan kovasti, koska muut joutuvat sitte kärsimään niitten yksien vatipäitten töhöilystä.
  Lapissa mökkeillessä putsailin itse kissankarvat mööpeleistä ja lattioiltakin sen minkä löysin, ettei (erikseen maksettu) lemmikkisiivous kävisi liian työlääksi...

  VastaaPoista
 7. Ei hel*vetti mitä sakkia!! Ottaa niin päähän tuo ihmisten kunnioittamattomuus toisen omaisuutta kohtaan!!! Raksoilla on hieman sama meininki: Tehdään "vähän sinne päin" kun eihän tää itselle tuu. Voi jessus!!! Lasku kuuluu näille asukkaille ja kissalle laitaa. Ja laita lasku ihan järjellä, älä sydämellä!!!

  VastaaPoista
 8. Laittasin laskun perään. Kaikesta.

  VastaaPoista
 9. Olen mökkiyrittäjä itse ja yllättävän vähän ihmiset tai eläimet ovat mökillä särkeneet tai pilanneet mitään. Se on huvittavaa kun toisella mökillämme eivät eläimet saa olla sisällä , niin useat sanovat että meidän kissasta ei lähde karvoja /ja/ tai hilsettä ja se on ihan pieni ja kiltti! Mökki pitäisi siivota aina sieltä lähtiessä mutta melkein poikkeuksetta pitää jotain vielä siivota. Siivousohjeetkin ovat mökillä. Ei olisi kiva seuraavien tulla sotkuiseen mökkiin!
  En ymmärrä miksi ihmiset sotkee ikkunatkin, kädenjälkiä näkyy usein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On myös ihmisiä, jotka allergioiden vuoksi vuokraavat mökin, missä eläimet eivät saa olla sisällä, ja sitten joku tollero sanoo ettei "meidän elukasta lähde karvat ja hilse" ja elukka on mökissä sisällä.... perskele...

   Poista
 10. Miten hel..ssä yhdestä elikosta voi edes lähteä tuollainen määrä karvaa...? Laskun mukaan voisi liittää lähimmän eläinlääkärin numeron. Tiedä mikä kapi kollilla on....

  VastaaPoista
 11. Alkuun täytyy kiittää aivan mahtavasta blogista! Pekan Porstuan kautta tänne löysin ja (tapani mukaan) luin tässä viime viikkoina läpi kaikki postaukset. Näin itse maatilalta kotoisin olevana (nykyään jo hieman kaupungistuneena, ei 10v sitten paljon kiinnostanut jäädä sitä hommaa jatkamaan ja siitä päätöksestä olen kyllä ollut todella iloinen) monet kirjoituksesi kuulostavat hyvin tutuilta ja tuovat mieleen muistoja - ja lukemattoman määrän äänekkäitä hymyjä. Iso peukku!

  Yhtä asiaa täytyy kysyä: kun myit Hiacen, niin ilmeisesti menit sortumaan saksalaiseen kansallis(sosialisti)autoon. Miksi ihmeessä, kun Toyotalla olisi ollut tarjolla maailman todistetusti kestävin vastaava eli Hilux?

  Mitä itse kirjoitukseen tulee, niin laittaisin kyllä perässä laskun 5h x 60€/h siivouksesta + 50% uuden nojatuolin hinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ghettomaksajalle mainiosta palautteesta. Moni on samaistumisesta puhunut, tämä toimikoon myös muille kuin minulle terapiamuotona.

   Autonvaihtokin tehtiin, yllättäen, jumalattomassa hötäkässä ja varmaan tuli virhevalinta tehtyä. Aika osoittakoon. Vai olikohan se Hilux jotennii tolkuttoman kallis. En muista. Olihan siinä niitä vaihtoehtoja, mutta minua ei hirveesti kiinnostanut se vertailuprosessi :D

   Poista
  2. Tietysti sekin, ettei Toyota Suomen markkinointiosasto edes vastannut minulle, kun pyysin yhteistyöhön miljoona-arvontaan. Se posti maksoi sitten. En minä kaunainen ihminen ole.

   Poista
  3. Tuleeko kaupat: http://www.youtube.com/watch?v=-r2vg9Eoxh4 ? :D

   Poista
 12. Voi ei mitkä karvaläjät :DJep taas näkee kuinka ihimisiä kiinnostaa muiden hyvinvointi ja vaiva tehä asioita kuten esmes siivota -_-

  On muuten aivan mahtava blogi näi lievästi kehuttuna! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä juuri on yhteiskunnassa vikana. Luotetaan että joku toinen aina hoitaa.

   Kiitos ihanasta palautteesta, piristää tällaisina hetkinä erityisesti.

   Poista
 13. Ei jumalauta! Tällä kertaa ropisee sympatiapisteitä täältä teikäläisen suuntaan!

  Lasku perään vaan. Ja miten olis jatkossa sellaiset vuokrasopimukset, joissa edellytetään vuokravakuusmaksu tavallisen asunnonvuokrauksen tapaan, plus jo jonkun aiemman kommentoijan mainitsema ennen ja jälkeen -kuvien ottaminen? Alkaiskohan siistimmät ajat, jos olis rahapantti säilössä mökin vuokralle antaneen tilillä ja rahojen palauttamisen ehtona siistiin kuntoon jätetty mökki...

  http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/36584804.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä haluais ihmisiin luottaa, mutta tällä menolla voi olla, että joutuu erikoisjärjestelyihin. Tai sitten pyydän myymään koko mökit :D

   Poista
 14. Komppaan edellistä - jollakin tavalla sopimukseen ilmaus siitä, että jos ei itse siivoa, kustannus on vähintään 150 euroa + aineellisten vahinkojen korvaaminen. Hyi hitto miten tekee pahaa oikein-.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, järjestyssäännöissä tämä kyllä seisoo. Sitten on oma haasteensa, että maksaako ne. Perintäprosessi on tehty tosi edulliseksi ja helpoksi tavan immeisille :) Voi joutua lopulta itse maksajaksi.

   Poista
 15. Törkeetä! Ilman muuta lasku perään. Eri asia sitten on, maksaako tuollainen sakki sitä. Nykyään tosiaan monessa paikassa taidetaan mökkivuokraan lisätä pakollinen siivousmaksu.

  VastaaPoista
 16. Uskomaton juttu! Itse kahden kissan omistajana en voisi kuvitellakaan jättäväni mökkiä tuollaiseen kuntoon! Laskua perään ja äkkiä!

  VastaaPoista
 17. Nyt en millään rasistikortilla tätä esitä, mutta olivatko vuokralaiset idästä päin? Tiedän nimittäin että heillä on varsin erilainen käsitys mitä vuokramökillä voi tehdä ja yleensäkin miten siellä elellään. Ainakin tuttu mökkikylän omistaja nykyisin ottaa "panttimaksun" sen verran tympii. Oli mennyt kaksi päivää yhden mökin siivoukseen. (ja korjauksiin) Toki laittoi laskua perään mutta ei sieltä mitään vastaustakaan tullut.

  -pelinainen-

  ps. Montako niitä kissoja oli? Ei yhdestä käsittääkseni noin paljon karvaa tule, minulla nyt vain kokemus yhdestä "maatiaismallista"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopiosta päin oli vuokralainen, nainen mukanaan yksi kissa. Kyllä. Yksi.

   En tiiä, kai tässä joutuu itsekin niuhottajaksi kun kerta tämä tämmöistä on.

   Poista
 18. Kyllä, jotkut on moukkia ja varsin piittaamattomia.

  Ja - nyt ymmärrän miksei vuokra-asuntoautoon saanut ottaa koiraa lainkaan. Kerroin kyllä ettei meidän koira saa olla sängyssä eikä sohvalla (tämä on ihka-oikeasti totta), hällä kun on oma peti ja siihen tottunut. Kun kuvatunlaisia vuokraajia näköjään löytyy, niin voin todeta että kyllä minäkin varauksella suhtautuisin.

  VastaaPoista
 19. Ei helevetti. Lasku perään vaan.Eihän tuollainen perseily ole enää tottakaan. Tai siis ei saa olla.

  VastaaPoista
 20. Ei hyvää päivää näitä nykyajan ihmisiä.

  VastaaPoista
 21. Tämä postaus nyt on jo aika vanha, mutta koska käytän säästäväisyyssyistä intternettiä noin kerran puoleen vuoteen (omaa blogianikin päivitän samalla tahdilla, jottei täyty joutavalla ja tarvitse ostaa heti lisätilaa) niin kommentoinpa, että tunnen sinut elikäs I feel you. Kotipaikalla on kesämökkejä vuokrattavana ja kaikenmoista sankaria on nähty - ja etenkin sankarien aikaansaannoksia. Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli, kun menimme siivoamaan juhannussunnuntaina kuudelle hengelle vuokrattua kuuden hengen mökkiä. Mökin piti olla jo tyhjä, mutta pihalta löytyikin linja-autosta tehty matkailuauto, jonka uumenista kaivautui kaikennäköistä juhlakansaa. Lisää juhlijoita alkoi mönkiä mökistä, leikkimökistä, saunalta, jopa puuliiteristä. Muun muassa. Kokonaispääluvuksi saimme noin 22, mutta täyttä varmuutta ei ole, koska juhannussessio oli tehnyt juhlijoista keskenään yllättävän samannäköisiä. Joka tapauksessa paskemmallakin laskutaidolla laskettuna heitä oli enemmän kuin kuusi. Ei varmaan erikseen tarvitse sanoa, missä kunnossa mökki oli. Sellaista sonnan ja roinan määrää en muista nähneeni ehkä koskaan ja olen kumminkin maalaistalossa kasvanut. Tottahan meillä oli sopimuksissa siivouspykälä, mutta ei se kattanut läheskään kaikkea vaivaa ja niitä ylimääräisiä ei tietenkään kukaan korvannut.

  Muutamaksi kesäksi loppui mökkien vuokraaminen suomalaisille kategorisesti kokonaan ja tilalle otettiin saksalaisia. Nykyisin otteet ovat jo vähän lientyneet, mutta eipä vieläkään huvita vuokrata juhannuksia kovin nuorille vuokralaisille. Kyllä, paska tekee rasistiksi.

  VastaaPoista