sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Uusi unelma-ammatti, sauna ja pesuhuone

Avomiehen suvun ansiosta olen viimein oivaltanut unelma-ammattini: järjestelijä eli lontooksi professional organizer.

Minä voin kertoa teille, ettei aateekoo- ja intternettihommissa esimerkiksi vuoden aikajanalla jää loppujen lopuksi kovin montaa aidosti merkittävää ja mieleenpainuvaa tapahtumaa ja työn tulosta mieleen. Järjestelijän ammatissa sen sijaan muutaman tunnin urakan jälkeen saa näkymään lastenhuoneen lattian. Ihanaa.

Ja mikä parasta, järjestelijällä tulisi olemaan töitä aina ja ikuisesti, koska maailma on täynnä epäsiistejä lastenhuoneita ja etenkin sellaisia, jotka tulevat kerta toisensa jälkeen uudelleen epäsiisteiksi.

Joululoma- ja viikonloppuhommina olen ollut apuna avomiehen siskon siivous- ja remonttihommissa. Tytön muutto Tampereelle käynnisti huoneiden remontointiketjun. Tytön huoneesta tuli vanhempien uusi makuuhuone, vanhempien entisestä makuuhuoneesta tuli vierashuone/työhuone. Pojan huoneen kimppuun piti myös iskeä koska a) oli tulossa synttärijuhlat ja huoneeseen oli määrä mahtua vieraita ja b) kyseessä on seuraava remonttikohde. 
Lelukoreista nousee komeita tavarayhdistelmiä.


Täytyy vaan ihmetellä elämän yltäkylläisyyttä. Huoneesta lähti päiväkodille, sukulaisten penskoille ja roskakoriin aikamoinen määrä kampetta ja pikkujantteria ei edes koko prosessi kiinnostanut eikä tämä huomannut että mitään olisi hävinnyt.

Suosikkikohteeni huoneessa oli lipasto, joka oli täynnä Playstation-pelejä, DVD-tallenteita ja VHS:iä. Osapuilleen 20 % koteloista sisälsi levyn/kasetin ja joka olis lisäksi oikea. Semmoinen siivoustetris.

Nuori mies ei tykkää palapeleistä. Silti hän omisti niitä parikymmentä erilaista. Säilytysstrategian mukaisesti yksittäisiä paloja löytyi erinäisistä lelulaatikoista ja se herätti epäilyksen siitä, että ovatkohan palapelilootat lahjoitettavissa eteenpäin sisältönsä puolesta.Palapelien ja lautapelien jäämistöä.


Avomiehen siskolla oli kuningasidea pulman selvittämiseksi. "Sinä voisitkin koota kaikki palapelit niin nähdään että onko kaikki palat tallella."

Öööö...?Siivoustalkoiden jälkeen olin myös vapaaehtoisena siivous- ja keittiöorjana pojan synttärikutsuilla. Koska kakun koristeluun tarkoitetut karkit olivat olleet epämääräisessä muovipussissa vanhempien makuuhuoneessa (loogista) ja ko. pussia ei h-hetkellä löytynyt mistään (odotettavaa), mätkin koristeeksi jämäirtokarkit jotka kiinteistöstä sattuivat löytymään.Lisäapua tarvittiin, koska itse isäntä, Vilkas mies, oli Tahkolla jossain koulutuksessa tai virkistäytymistapahtumassa. Siinä kahden maissa iltapäivällä seurue tuli pihaan. Vilkas mies oli ratissa, tavarantoimittajan edustaja etupenkillä ja Vilkkaan miehen työkaveri takapenkillä.

Synttärivieraat kokoontuivat ikkunan ääreen ihmettelemään saapujia. Etupenkkiläiset kampesivat pihalle ja lapset kysyivät kuorossa "Kuka toi on ja kuka toi on". Selvitimme.

Kun Vilkkaan miehen työkaveri alkoi työntyä takapenkiltä ulos, lapset kysyivät "Mikä tuo on?".

Himpun verran hymyilytti. Tarina kertoi, että kaveri oli puhaltanut yli kolmen promillen aamulla. Siltä näyttikin.


Sitten loppuun vielä statustietoa vesivahinkoaiheisista oman talouden remonteista. Sauna- ja kylpyhuoneremontit ovat valmiit. Lukuunottamatta avomiehelle jäänyttä tehtävää eli saunan valojen ja kodinhoitohuoneen puolella olevan valokatkaisijan asennuksen viimeistelyä. Oiskohan juhannuksena valmista?

Näette kuvaraportista remontin lopputuloksen. Ja tähän kohtaan tärkeä tiedotus. Jos et pidä valitsemistani materiaaleista, ole ystävällinen ja ole hiljaa.
Rehtori tuli kaveriksi kun aloin käsitellä lauteita tänään parafiiniöljyllä. 
Kiukaan taustaseinä.
Pesuhuoneen kattoeleganssia. Ikkunanpielet pitää muuten maalata kesällä valkoisiksi.

"Suojaa lattia kunnolla ennen lauteiden käsittelyä." Check!
Maaseudun Tulevaisuus oli mukana näissäkin talkoissa.
Saunan jakkara parafiiniöljykäsittelyn jälkeen. Ihan ok.

Seinälaatta näyttää paremmansävyiseltä saunan puolella kuin pesuhuoneessa. Johtuu valaistuksesta. Hpmh. 
Pistättehän merkille, että kunniapaikalle on päässyt Sun light -palasaippua!


Vessan remontti alkaa helmikuussa. Hyvin pärjätään.27 kommenttia:

 1. Hieno on sauna/kylppäri! t. Suvi

  VastaaPoista
 2. Kiitos taas hyvistä nauruista :-) Ihana sauna ja kylppäri, kyllä kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Kyllä näillä toivottavasti parikymmentä vuotta mennään.

   Poista
 3. Nyt aktivoitui trauma. Nimittäin vuosia sitten meitsin tenavat heittelivät lastenhuoneen lattialle söikin sokin KAIKKI palapelinpalat ja muistipeli- yms. kortit, joitakin tuhansia palasia ja kortteja siis yhteensä,
  Ja lapset oli silloin niin pieniä, että ne eivät oikeasti olisi osanneet laittaa niitä paikoilleen. Se epätoivon tunne tuntuu yhä fyysisenä pahana olona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni vissiin ilta jos toinenkin niissä talkoissa. Voin vaan kuvitella ahdistuksen ja toivottomuuden tunteet.

   Poista
 4. Tarvis itsekin suojat saunan lauteet. Siis ihan parafiiniölyä vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Sienellä levitin öljyä pintaan ohuelti. En ole aiemmin käyttänyt, remppafirma suositteli. Kai pitäisi uusia kerran vuoteen tms.

   Poista
  2. Vaihtoehtona erityinen laudesuoja. Sisältänee myös pellavaöljyä, en tiedä kumpi on parempi / edullisempi. Ja kannattaa vetää ainakin kerran vuodessa, mieluiten useammin. On nimittäin sen verran komia lopputulos joka kerran.

   Poista
 5. Hienohan tuo kylppari on, ei mitaan moittimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tackar! Keskihintaisilla matskuilla laiteltiin, kertyi vakuutuksesta huolimatta pari tonnia maksettavaa. No, nytpä on uusittu. Olis ollu kohta edessä muutenkin, joten siinä mielessä hyvä tilanne.

   Poista
 6. Olenkohan jotenkin outo, mutta olisin varmaan ottanut asiakseni tarkistaa, että löytyykö kaikki palapelien palat - ja siis vielä innostuneena..... siis tosi innostuneena. Ihan oikeesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkistin kyllä, mutta ihan vaan laskemalla palat. Siinä ois hetki vierähtänyt jos olisin esim. 500 palan hepan koonnut :D

   Poista
 7. Meille saa tulla järjestämään 1:12 hankintoja. Niitä on kaapit pullollaan. Uusi sauna ja suihkutila ihan pro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin auttaa webbikameran avulla. Sinä näytät esineen ja minä näytän peukkua ylös tai alas. Jos menee ihan roskiin niin vedän sormella kaulan päältä.

   Poista
  2. Mahtava idea. Meilläkin olisi tarvetta. Erityisesti miehen aateekoo-kaapeleille..
   Kylppäri ja sauna ovat hienot!

   Poista
  3. Illan naurut tästä, kiitos!

   Poista
 8. Rehtori näyttäisi olevan hyvä piällysmies remonttihommissa. Hiano lopputulos, piällysmiestä kiitellään onnistuneesti tehdystä työstä. Ainii, mutta eihän sitä tehtykään ite tehhään - metodilla.

  Mutta sehän on kiva, että sukulaisuussuhteista kuoriutuu uusii ammatti, ja sukulaiset tarjoavat harjoitusmateriaalia. Minullakin oli professional organzer viikonloppu. Siivosin yhden kirjeitä sisältäneen kodinlaatikon. Olin niin tyytyväinen itseeni, mutta en enää, kun katson sitä urakkaa, josta sinä olet selvinnyt. Tällä teolla ansaitset vuoden siivoja 2015 arvonimen edelleen.

  OP

  VastaaPoista
 9. Karkkipussia ei löytynyt makuuhuoneesta..Heh hee, eiköhän vain ole toinen vanhemmista syönyt ne (salaa toiselta)! Hieno kakku, aion kopioida tyylin joskus hamassa tulevaisuudessa.

  Ilmoittaudun tulevalle ammattilaisorganizerille professional puzzle organizeriksi, sillä pidän kovasti palapelien tekemisestä. On tosin sanottava, että eläin- ja imelästi väritetyt fantasia-aiheet ovat inhokkilistallani. Aikuisten palapelien harrastajana aina hämmästelen, kuinka myyntitilastoissa äklöimelät kuvitukset ovat myyntikärjessä myös isoissa (1000+ palaa) palapeleissä.

  -Gillette

  VastaaPoista
 10. Olisi kiva kuulla Rehtorin viimeaikaisia kuulumisia. Miten on hänen vuosi 2015 alkanut?

  Ja komean kylppärin olet(te) saanut/-neet aikaiseksi. Kyllä kelpaa tuolla oleskella ja läträtä.

  Lopuksi haluaisin kiittää tekemättömien töiden muistuttamisesta. Oma laudeöljypurkki, joka piti käyttää ennen viime joulua, odottaa... noh, seuraavaa joulua kai?

  VastaaPoista
 11. Kyllä tuo noin juopolle porukalle välttää.
  Sunlight palasaippua...toi nosti sun pisteitäs, eikä niinkää vähän!

  VastaaPoista
 12. Tunnen ajatuksen yltäkylläisyydestä, jonka lastenhuoneiden raivaus saa aikaan. Sama ajatus heräsi, kun äskettäin katsoin vanhoja valokuvia (ihan paperisia) menneistä jouluista. Sitä tavaran määrää! Innostuin vihdoin itsekin raivaamaan kahden pojan huoneesta hirveän määrän lastenkirjoja ullakolle (itse nuristen roudasivat laatikot), lego-rakennelmia ja muuta sälää. Osan lahjoitan hyväntekeväisyyteen, mutta osan tahdon säästää mahdollisille tuleville sukupolville. Itselleni tulee hirveä vimma tarkistaa, että kaikki osat on tallella milloin mistäkin lego-ukkelista tai pelistä. Olen nimittäin säästänyt kaikki mahdolliset ohjekirjasetkin :)

  Mutta hyvin on materiaalit valittu, tuli oikein tyylikäät spa-tilat :)

  VastaaPoista
 13. Sä vissiin tiesitkin, että Maaseudun Tulevaisuuden toimituksessa luetaan näitä stooreja aika ahkerasti...?

  VastaaPoista
 14. Hyvä Sun Light ja Maaseudun Tulevaisuus!

  VastaaPoista
 15. Jostain syystä toisten ihmisten kylppärit aina kiehtovat minua suuresti. Kiitos tästä, Ja niitä lamppuja muuten voi ostaa eri värisinä - itse onneksi sain tämän selville iskältä, kun mesosin eteisen seinämaalin kummallista muuttumista ällön väriseksi matkalla rautakaupasta kotiin.

  VastaaPoista