tiistai 24. helmikuuta 2015

Pirullisesti piilotettujen pyykkikorien problematiikka

On ollut varmaan aiemminkin puhetta pyykkikorien ovelasta piilottamisesta kiinteistöön, mutta kertaus on kyllästymisen äiti.

Pyykkikori löytyy meiltä yhdistetystä kodinhoito- ja pukuhuoneesta pesukoneen välittömästä läheisyydestä. Täysin odottamatonta. 

Huolimattoman sijoittelun ja mitä luultavimmin myös ympäristöönsä sulautuvan värityksen takia ei voi mitenkään vaatia, että pyykit päätyisivät koriin.Paita ja aina niin valloittava pitkät kalsarit & tennissukat -yhdistelmä oli mätkähtänyt 146,5 senttimetrin päähän kohteesta.
Koska valtaosa pyykistä ei itse asiassa ole kuitenkaan kodinhoitohuoneessa, hankin pyykkikorin myös makuuhuoneeseen. Tavoittelin tällä sitä että likaisista vaatteista koostettu kokolattiamatto ottaisi ja siirtyisi koriin.

Valitettavasti kammarin puolella suoritukseni oli entistä kehnompi. 33 senttimetrin päästä ei koria kyennyt rekisteröimään.Minun on selvästi panostettava huomiota herättäviin pyykkikorimalleihin. Seuraavassa mallikandidaatit.

Veikkaan voittajaksi viimeistä mallia.


31 kommenttia:

 1. Ehdottomasti tuo viimeinen. Sitä kun pikkuisen vielä tuunaat vaikka "käytöstäpoistetulla kettupuuhkalla", niin menestys on taattu.

  -Sari

  VastaaPoista
 2. Meinas mennä iltamurot väärään kurkkuun kun viimeinen vaihtoehto tuli kohdalle.. :)

  VastaaPoista
 3. Vika ehdottomasti. Minä muuten ihmettelen, että miksi ne hikisukat, kalsarit yms. karseimmat likapyykit jää noin 10 cm päähän pyykkikorista lattialle? Siis kuinka prkl:een vaikeaa olisi siirtää niitä 10 cm, niin osuisivat kohteeseen, eikä jättää lattialle siihen just korin viereen. Sitä voisi joku pitää jo v....iluna.

  VastaaPoista
 4. :)) Heh, perinteiset pyykkikorimallit ei tosiaan "houkuttele" niitä käyttämään. Hmm.. noissa malleissa on kyllä ideaa. Tosin johtaako tuon eka mallin nappulat jo liiaksikin harhaan, :)))
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 5. Koripallomalli ois kyllä mieluisin. Säästyis lattiatilaakin. Tosin ohi heitetyt sukat roikkuis sitten kattolampussa. Mutta haittaisko se ny niin..
  :D

  VastaaPoista
 6. Ratkaisu: vain koriin mennyt pyykki pestään. Muu lattialla lojuva tavara katsotaan tietyn ajan kuluttua - vuorokausi lie kohtuullinen? - roskaksi, jonka voi imuroida tai muuten poistaa näkösältä.

  On kokeiltu! Osumatarkkuus paranee huomattavasti, kun pari kertaa käy dyykkaamassa kalsarinsa roskiksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovempi ämmä oot! Kamppeita vois alkaa tosiaan piilottamaan ja sitten kun ei ole vaatteita kaapissa tahi pyykkinarulla niin voip tulla ukolla kysyttävää.

   Poista
  2. Ainoa toimiva keino on tämä. On tullut testattua 15 vuoden yhteiselon aikana vaikka mitä. Tämä toimii, saattaa kyllä vaatia uusintaa aina välillä, koska kertaus on opintojen äiti ;-) nimim. Mieheni on joutunut mm. tärkeään palaveriin eriparisukissa, vaaleanpunaisessa paidassa ja ilman kalsareita, oli kuulemma hiukan epämukavaa...

   Poista
 7. Se oikea malli riippuu siitä kuka sen ongelman aiheuttaa....

  VastaaPoista
 8. Meilläkin oli pyykit ennen keskellä kh:n lattiaa, mutta sitten muutimme omakotitaloon, jossa on enemmän tilaa ja oikein kodinhoitohuone. Nyt pyykkejä on paitsi kodinhoitohuoneen lattialla myös teinimme huoneen lattialla ja etenkin sängyn alla. Olen päättänyt ratkaista asian siten, että odotan, kunnes lapsi muuttaa pois kotoa ja mies kuolee/ottaa eron. ommm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän tilaa, sitä enemmän kampetta. Avomiehen sukulaiset saisi asua korkeintaan puhelinkopissa.

   Poista
 9. Kaunista. Kiitos taas päivän piristä!

  VastaaPoista
 10. Eikä!! Siis mä meinaan tukehtua nauruun. Toi vipa kori on huippu ja tosiaan kuten ekassa kommentissa sanottiin niin siihen vaan jotkut kivat "karvakaulukset" niin avot! ;))))

  VastaaPoista
 11. En usko, että likapyykit päätyy pyykkikoriin, vaikka se näyttäis miltä. Meillä on pesukoneen vieressä kaksi likapyykkikoria ja silti se kalsari-sukkasetti on lattialla siinä korien vieressä. Jos mittanauha otetaan käyttöön, niin välimatka ei ole puolta senttiäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teilläkin sukat kiinni kalsareiden lahkeissa? Sitten pyykkäri saa irrotella yhdistelmän osat toisistaan...

   Poista
 12. Aaahhhaaahh toi vika malli!

  Eäh, nyt täytyy tunnustaa että meillä se miehenpuolikas kiikuttaa kaikki likaiset vaatteensa AINA likapyykkikoriin. Mutta koska huushollissa täytyy säilyä harmonia, jossa suhteen jompi kumpi osapuoli EI laita likaisia pyykkejä koriin, olen minä meillä se, joka kerään niitä makuuhuoneen nojatuolille (ovelta ei näe, että siellä on tuoli, vaan luullaan että pyykkikasa on todellista suurempi).

  Surkuhupaisinta on, että minä huolehdin meillä pyykin pesusta, eli itselleni olisi helpompaa viedä ne sinne likapyykkikoriin. Lienen masokisti.

  VastaaPoista
 13. Viimeinen malli saattaa houkuttaa sukankuluttajaa sukeltamaan koriin henkilökohtaisesti. Eikö koripalloteline virittäisi paremmin oikeaan heitän-ja-osun -tunnelmaan.

  VastaaPoista
 14. Kyllä oli taas hyvää settiä! Tosin veikkaan, että osumatarkkuutta ei paranna edes toi viimeinen malli, mutta jos pyykit löytyis edes sen välittömästä läheisyydestä, vaikkeivat sisään olisikaan päätyneet ;)

  PS. Rehtori on niin paras <3

  VastaaPoista
 15. Luoja. Meillä on tuo vika malli, mutta valkoisena. En voi enää koskaan katsoa sitä ilman taka-ajatuksia!

  VastaaPoista
 16. Meiltä lähtis kissa lainaan teille jos välimatka tai Rehtori ei olisi esteenä. Katti koulutti ensimmäisen puolen vuoden jälkeen meikäläisestä tehokkaan pyykkikoriin osujan, se kun kusasee joka ainoaan tekstiiliin, mikä lattialle osuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä vasta oiva motivaattori! Älä muuten lähetä kissaanne meille, Rehtori tekee siitä varmasti rukkaset jos silmä välttää :/

   Poista
 17. Näin miehen näkökulmasta annan yhden selityksen asialle: vaatteet ovat usein niin hikisiä, että niitä ei yksinkertaisesti kehtaa sulloa pyykkikoriin, vaan ne pitää ensin jättää lattialle/tuolille tms. kuivumaan. Nimittäin jos sen hikisen t-paidan ja kalsarit tuuppaa suoraan pyykkikoriin niin kohta on kaikissa korin pyykeissä varsin "mehevä" ja ummehtunut aromi, mikä ei välttämättä lähde pois kuin 60 asteen pesussa - ja tätähän eivät ainakaan naisten vaatteet yleensä kestä, koska naisten vaatteita ei ole tehty käyttöä vaan mallinukkien pälle asettelua varten. Toki sitten jos vaatteet ovat "kuivumassa" >2pv niin sitten selitys ei enää päde, vaan mennään jo laiskuus/unohtamisalueelle.

  Niin, ja meillä minä pesen pääasiallisesti pyykit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, väitätkö että tälle olisi joku looginen selitys? Ummistan silmäni.

   Poista
 18. Katoin noita pyykkikoreja ja naureskelin, ja sit myöhemmin illalla aloin selata nettikauppoja, et mäkin halun jonkun kivan pyykkikorin. Nyt kerään niitä pariin tollaseen isoon kaupan kestokassiin, kun joudun kiikuttamaan ne kuitenkin viereisen rakennuksen pesutupaan. No ei noista kaupoista mitään hauskaa löydy. Lopulta mä päädyin huuto.nettiin ja ostin pesukoneen.

  VastaaPoista
 19. Hahaaa, tää on hyvä! Meillä on ainakin yhdessä huoneessa värikäs vaatekokolattiamatto. Erityisen paljon arvostan kaksi viikkoa jalassa olleita sukkia, jotka kipittävät omin pikku jaloin sängyn alla pölyperuukki päässä. Onneksi niissä on lähes poikkeuksetta myös isot reiät, niin ei tartte pyykätä. Kiitos päivän piristyksestä :D

  VastaaPoista