maanantai 2. helmikuuta 2015

Minä vain pissin ABC:lla

Nyt oli niin hyvä viikonloppu ettei oo pahaa sanottavaa mistään. Oikeastaan.

Käytiin Tampesterissa veljen luona. Tyttö täytti kaksi vuotta ja samalla katsastettiin kymmenen päivää vanha pikkuveli.

Maalaiset ovat tunnettuja turhasta ajelemisestaan, joka olisi selvästi tiukemmin verolle pantava. Isä lähti perjantaina aamupäivästä edeltä ja me ajettiin lauantaiaamuna perästä.

Koiranhoitopaikka on ollut meillä yleensä vakio: anoppila. Anoppi tosin karkuuttaa koiran joka kerta ja se ei oo oikein kiva juttu, etenkään kirkonkylän alueella. Ukoilla oli hirviporukan file-ilta perjantaina ja avomiehen kaveri Mikko oli kuullut avomiehen ja äitinsä välisen keskustelun ja oli puhelun päätyttyä sanonut että kyllä minä voisin Rehtorin viikonlopuksi ottaa. Kun Mikko oli samaa mieltä vielä seuraavana aamun selvinkin päin, tumpattiin koira sinne.

Tunnin päästä tulikin sitten puhelu, että Rehtori oli karannut. Panta oli jotenkin auennut.
Toimintaohjeeksi annettiin että on soitettava puhelimella lähinaapureille joilla on koiria. Ja että herran haltuun. Nyt kun ei ollut pantaa rakkineella kaulassa niin eipä ollut puhelinnumeroakaan johon soittaa, jos joku koiran tavoittaa.

Parin tunnin kuluttua kysäisin mikä on tilanne. Mikko oli parhaillaan tuomassa Rehtoria pois kyläreissulta. Oli mennyt klapi-Arskan pihaan pyörimään. Heillä on kolme jackrusselintierrieriä. Klapi-Arska oli huomannut että Rehtori on heidän aidatulla tontillaan ja laittoi portin kiinni. Sittenpä olikin jo koira äkkiä tallessa noutoa varten.

Olen hyvilläni siitä että koira löytyi nopeasti ja erityisen kiitollinen siitä, ettei talon pariskunta aamukahvilla ollessaan tehneet näköhavaintoa Rehtorista yhden näyttelyvalionartun selässä. Ois voinu pauligit purskahtaa pöydälle.

Matka meni hyvin, koska en lähtenyt tielle "hitaasti sekoilemaan" vaan avomies ajoi. Meillä oli tarkoitus pysähtyä Lievestuoreen leipomolla, mutta ei voitukaan pysähtyä, koska oltiin juuri tehty muutama semi-kyrpä ohitus ja ohitetut olivat vielä takana näkökentässä siinä vaiheessa kun olisi pitänyt kääntyä leipomon pihaan. Jatkettiin nöyränä ja nälissään matkaa. Tai no, minä olin varmaan ainoa nöyrä.

Ollaan tultu siihen tulokseen, että ABC-liikennemyymälät ovat aina hollilla sopivasti kun on pissahätä. Polttoaineen ja elintarvikkeiden hankinnat kannattaakin sitten keskittää sitten niihin muutamiin vielä jäljellä oleviin muunmerkkisiin putiikkeihin.


Siunattu Internet! Löysin heti Googlen kuvahausta tuloksen, jota lähdin hakemaan.


Määränpäähän lähestyminen taittuikin navigaattoria kuunnellen ydinkeskustan kautta. Mikä perkele siinä on että meneepä Tampereella minne tahansa, Hämeenkatu on jossain kohtaa naaman edessä. Nyt olikin kätevä kun olin ennalta käynyt ajamassa kaikki bussi- ja taksikaistat, pystyin heti älähtämään että "älä aja suoraan, et saa ajaa suoraan, siinä ei saa ajaa, minä tiiän koska minä oon ajanut siitä ja siinä ei saa ajaa". Repsikka kun tälleen älisee niin varmaan viereisessä autossakin lasketaan alleen. No mutta. Kyllä minun pitää ehdottomasti semmonen Ajovirhekortti suunnitella ja lanseerata. Tällä kertaa ei ois bingoa tullut, mutta kyllä muutama merkintä ois tullut.

Synttärijuhlat olivat ilahduttavat. Paketteja tuli monenlaisia, mutta ilmapallot olivat ylivoimaiset viihdykkeet. Riemua niistä riitti aamusta iltaan.
Kymmenen päivää vanhasta pikkukaverista sen verran, että se oli yllättävän sileä naamaltaan eikä haissut imelältä maitoyrjöltä. Pisteet äiskälle ja iskälle!

Leipomosta tilattu Muumipeikko-kakku oli ulkonäkönsä puolesta syvä pettymys äidille. Minä olin samaa mieltä. Miehet taas eivät välittäneet. Tilaushetkellä kuvattu "valkoinen muumipeikko, jossa mustat ääriviivat ja piirteet" ei ihan kohdannut noutohetken todellisuutta. Mutta kyllä, hyvää se oli.Näin matka jatkuu. Sillä välin ootellaan, että josko konkurssi tulis niin päästäis kirkolle rivitaloon asumaan.


19 kommenttia:

 1. Rehtori <3

  Tilaan ensimmäisen Ajovirhekortin! Varmana saisin myös ensimmäisen bingon miehni ollessa kuskina :) Meidän yhteiset reissut (joita nykyisin yritän vältellä) kuulostaa samalta kuin kertomasi. Viimeksi ohjeistin apukuskina niin hyvin, että tuli mieleeni julkaista Etanaellin ajo-opetusvideo juutuupissa ;) Minulla kun on autoni tuulilasissa sellainen kamera. Kun siinä lausuin ääneen suunnitelmani, niin kummankin katse kääntyi samaan aikaan siihen kameraan ja samalla sekunnilla myös repesimme nauramaan. Olin huiskinut sen kameran kuvaamaan auton sisältöä. No, olisi ainakin käsimerkit tulleet selviksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommosesta videosta tulis kyllä välitön nettihitti. Minua kyllästyttää "liikenneraportit" joissa on ohituksia tms. Paljon antoisampaa olisi nähdä auton sisälle ja kuulla repsikan neuvot kuskille :D

   Poista
 2. No täällä purskahti pauligit pöydälle kun näin tuon kakun kuvan. Kakkaako se siinä vääntää? :D

  VastaaPoista
 3. Ei taida olla kaikki Muumit laaksossa....

  VastaaPoista
 4. Ihan selkeä Walking Dead -zombiemuumipeikko johon Daryl Dixon on ampunut pari varsijousen nuolta. Ei tuota muuten voi selittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pätevä selitys. Kattaa myös sen miksi muumi ei ole enää valkoinen vrt. ihmiset muuttuvat zombiena harmaiksi.

   Poista
 5. Mä olisin laittanut suklaakonvehdin sen viereen, missä sen exit-aukon tulisi olla (ellei olisi muumi). Koska mullakin tuli heti mieleen, että torttuahan siinä väännetään. (Jaa mutta sitten aukon viereen olisi voinut laittaa myös tortun; eikös se Runebergin päivä tässä kohta, vai joko se meni?) :D

  VastaaPoista
 6. Voi ei mikä "muumi". Nyt tarttee sanoa et olisin melkeen tehny ite hienomman. Vaikken ole koskaan koittanut. Onneks oli edes hyvää. :)

  VastaaPoista
 7. Pisteet lähtee täältä Muumin tekijälle, sillä itse en osaisi tehdä tollastakaan. Korkeintaan sen, mitä- muumista- ei -ulos- tule-näköisen. Hauska postaus Rehtorista ja muista seikkailuista.

  VastaaPoista
 8. Älä nyt, täällähän on helppoa ajaa; kunhan vaan ei eksy Hämeenkadulle, missä ei saa nykyään enää ajaa :D Eli summa summarum; ei oo väliä, ajatko ykssuuntasta väärään suuntaan, siitä ei tule sanktiota.. Hämeenkadulle jos eksyt, niin sakko nasahtaa! :D (lievää katkeruutta, ihan typerä tommonen väliaikaissulku.. prkl)

  VastaaPoista
 9. Moi!
  Kerrohan miten Rehtori on saanut nimensä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Hetken mielijohteesta :) Seuraavat koirat (jos niitä tulee) voisivatkin olla Lehtori ja Pastori.

   Poista
 10. Oon kyllä järkyttyny tuosta kakusta! Mikämikä leipomo? Ite oisin tuossa tilanteessa kyllä purskahtanu itkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tullut kysyneeksi leipomoa.

   No, onneksi yleisö ei ollut niin vaativa että juhlat olisivat tämän takaiskun seurauksena ynnähtäneet.

   Poista
 11. Paljon hienommat vessat on leipomo Luontevassa. T. Lievestuorelainen

  VastaaPoista
 12. Voi muumi mikä kakku. Siis minä, todellinen kakkujen amatööri, jos tekisin tuon näköisen kakun, niin en kehtais laittaa ees esille. Puhumattakaan, että jonkun muun juhliin antausin. Ammattilaisilla on ilmeisesti van tarpeeksi pokkaa?

  VastaaPoista
 13. Ei kannata rivitaloon haikailla. Vielä pahempa kuin kerrostalossa. Kaikki kyttäävät samassa tasossa.

  VastaaPoista