perjantai 31. maaliskuuta 2017

Parhaat kasvatusvinkit

Lapsen kasvatuksessa olen nyt siinä pisteessä, että rutiininomaiset ohjelmapalvelut kyllästyttävät minun lisäkseni jo vauvaakin. Ipana on siinä vaiheessa, että tekisi mieli mennä kaikkialle mutta mihinkään ei omin avuin pääse. Ite keksimäni laululeikit ja muut viihdykkeet ovat so last season. Saan aiempien riemunkiljahdusten sijaan selkeitä reklamaatioita palveluiden tasosta ja viihdyttävyydestä. 

Nyt on korkea aika ottaa käyttöön kielikylvyt, shakkiharjoitukset, muistipelit, murtolaskuharjoitteet ja klassinen musiikki. Tutustumme Kaija Saariahon oopperatuotantoon.


Ei sentään. Ystävämme Youtube on nostanut osakekurssiaan voimakkaasti tässä taloudessa. Lypsytilanteissa Patrik Laineen kypärätemppuvideot toimivat hyvin oksitosiinin erittymiseen ja ipanan vetäessä rimpulat voi aina tempaista hihasta Jordan-mainosvideon. On kuulkaa kova.Juuri kun tuntee, että joku asia on hallussa, ipana aloittaa jonkin uuden vaiheen. Välillä saa tietää asioista, joista ei edes osannut kuvitellakaan koituvan suuria ongelmia. Luin äskettäin jutun jossa joku kasvatustiedetietäjä syyllistää vanhempia, jotka nukuttavat lapsensa paikkaan x ja siirtävät sen jälkeen paikkaan y.Tulee mieleen, että tämä (mies)henkilö ei ehkä välttämättä ole viettänyt vauvan kanssa 24/7-elämää kovinkaan intensiivisesti. Minusta nähden lapsi voi nukahtaa vaikka penaaliin, kunhan nukkuu. Keretään varmaan myöhemminkin sitten harrastaa nukahtamista tai nukuttamista huudon kera. Miksi aloittaa nyt?

Esittelen oman nukutusmenetelmäni - se on method Absinttitissi. Vauva ei koskaan tiedä ryypättyään että mistä herää ja joskus on voinut mennä myös paska housuun.


"Minkäslaista viinaa toi absintti on?"


Ulosteesta tuli mieleen vielä yksi epäonnistuminen vanhempana. Isän uusi göörlfreend kertoi että nyt voisi jo päästä vaipoista eroon opettelemalla tulkitsemaan vauvan ilmeitä ja eleitä ja kiikuttaa kiireesti potalle oikeaan aikaan.

Ei muuten kerkeä Usain Boltkaan potalle ennen operaatio paskamyrskyn käynnistymistä, jota edeltää yksi ähkäys.


Loppuisi virnuilu tälläkin kaverilla.Palataan.

11 kommenttia:

 1. Suosittelen musiikista Fröbelin Palikoita, Ipanapaa, Hevisaurusta ja ohjelmista, heti kun muksu istuu, Pingua, Tuomas Veturia ja tietty Pikku Kakkosta. Kaikki löytyy myös netistä. Lapsi viihtyy ja äiti saa syödä jotain muutakin ruokaa lämpimänä kuin jäätelön. Fröbeleiden videoilla muuten hörähtelee väsynyt aikuinenkin.

  VastaaPoista
 2. Mutta Titi-nallea ei voi suositella - sen kasarihenkisen 'Riitta-tädin' takia :-I. Meillä se on ollut täysin pannassa. Mutta Teletapit on tosi kiehtova ihan pienillekin, vaikka kai so last season...

  VastaaPoista
 3. Tosi pieni oppii muuten itse klikkailemaan youtubesta itselleen uutta sisältöä. Taapero osaa tämän seurauksena kertoa että keltainen linja-auto on "kubas" =schoolbus. Että olisinko nyt ylpeä että on näin kasvattavaa viihdettä käytetty...

  VastaaPoista
 4. Ammattilaisten keskenään ristiriitaiset kasvatusohjeet ja vanhempien syyllistäminen kasvatusratkaisuista ovat loppumaton luonnonvara. Luultavasti molempia on myös olemassa yhtä kauan kuin Maapallolla torakoita.

  Olen sitä mieltä, että vanhemmat eivät voi estää lapsiaan saamasta traumoja kasvatuksestaan, ainakin, jos ammattilaisia kuuntelee. Parasta tottua siihen, että voi korkeintaan valita, mitä traumoja jälkikasvu saa ja myöhemmin terapeutilleen purkaa.

  VastaaPoista
 5. Meillä kakarat nukahtivat aina kun soitin niille klassista. :)

  VastaaPoista
 6. Yksi kappale on mun vauvalle yli muiden: The Happy Song (https://www.youtube.com/watch?v=XjpraGVs2Sg)

  VastaaPoista
 7. Haha tuli niin elävästi mieleen meidän pojan örvellys vuosia sitten:ensin kauhea öykkämöykkä sitten kierre pullossa-hotkiminen->välipuklu jonka jälkeen rähinä, kun maha on taas tyhjä ->uutta sapuskaa vähän hillitymmin ja nukahtaminen naama onnellisessa hymyssä,omat ja kanssaihmisten vaatteet nautitussa juomassa->uninen hymy levenee kun ensimmäinen turahdus pääsee pöksyyn ja sikeä uni tulee juuri sillä hetkellä, kun sonnat lämmittää mukavasti niskassa asti ja koko autuuden pilaa sen, kun joutuu peffan pesulle.Nyt 12v myöhemmin ei pasko enää niskaan asti:)

  VastaaPoista
 8. Ahhahhahhaaa, method Absinttitissi XD Meillä pelastus oli silloin 20 vuotta sitten juuri lanseerattu Teletapit, johon esikoinen koukuttui heti... Kuopukselle riittikin sitten parivuotiaan isoveikan toilailut huvitukseksi :D Ti-ti nallea en myöskään suosittele, koska Riitta-täti o.O Onnea vaan, seuraavaa vaihetta odotellessa!

  PS. Nuo vauvan kädet on niiiin söpöt <3

  VastaaPoista
 9. Oi, lasten vauva-aikoja joskus muistelee kaiholla pl niskapaskat. Niitä ei.

  VastaaPoista
 10. Oiskin piano! En tiiä millaisen mörön kasvatan, kun meillä soittopelinä on ikivanha urkuharmooni, sillä sitä saa iloisimmastakin rallatuksesta synkeää kuultavaa. Tyyliin Kummelin Virsikirjan lisälehdillä...

  Ja todellakin vauva nukutaan yhteen ja siirretään toiseen paikkaan. Hermo meni kaikilla siinä infernaalisessa nukutus-showssa.

  VastaaPoista
 11. Brittiska bebisar gråter mest - danska minst.

  Bebisar ser ut att gråta olika mycket i olika länder, visar en ny forskning vid Warwick university i Storbritannien som är den första internationella jämförelsen av kolik.

  Mest gråter spädbarnen i Storbritannien, Kanada, Nederländerna och Italien. I Danmark, Tyskland och Japan gråter spädbarnen minst.

  En del bebisar grät bara 30 minuter per dygn medan andra grät 5 timmar per dygn...

  https://svenska.yle.fi/artikel/2017/04/03/brittiska-bebisar-grater-mest-danska-minst

  VastaaPoista