keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Höpöheinä go go

Eilen vietettiin Ylen Kannabis-iltaa. Minä vietin sitä juomalla mehua, en tiedä muista. Olin höpöheinää vastaan ennen eilistä, mutta silmäni avautuivat kaikille mahdollisuuksille.

Jos valtio alkaisi pyörittämään kannabis-bisnestä, minustakin voisi tulla kannabiksen sopimusviljelijä. Lähtisi nimittäin tämänkin ranchin kuviot ihan uuteen nousuun. Kirjaimellisesti. Siinä sivussa voisi työllistää väkeä ympärivuorokautisella valvonnalla kesäyön kulkijoiden karkottamiseksi. Henkilökuntaetuna olisi toivottavasti pian kehiteltävä vastine antabukselle, jotta ei tule houkutusta syödä kuormasta.

Lisäksi pitäisin hyvänä, ettei poliisi enää joutuisi polttamaan löytämiään kannabisviljelmiä. Hirvee urakka ja terveyshän noissa talkoissa poliisilta menee pidemmän päälle.  Huolestuttavia uutisia kantautui syksyllä ihan kotikylästä:Rap-artisti Jujun mukaan polttelu on lisännyt taiteellista luovuutta. Jumankauta. Tästäkö on ollut kiinni koko ajan, että minulla ei ole tyhjässä navetassa jotain silkkihuivipajaa tai menestyvää lasikorutuotantolinjaa?!

Tai sitten alan puskea yhtä hyviä lyriikoita kuin mies itse ja otan Cheekin lämppäriksi omalle stadion-keikalle.

Loppuun vielä otoksia Jujun Onnelliseksi-kappaleen sanoituksista.

Muksuille iltasatuja
Makkaris ei oo tabuja
Aamupalaksi munaa ja papuja
Kokkaan nakuna

Sun takii mä oon duunis raksal
Meil on telepaattinen yhteys eli vatsa
Sen lisäks sul on kaunis vatsa

Saunassa pesen sun selän
Ja nautit miten mä vedän
Ja mä nautin siit et sä nautit
Oo, hyvänlaatunen tauti

Kun katon sun kasvoi ja tukkaa
Pähkinärouhe ja maitosuklaa
Oot luomuna parasta
Oi aito suklaa
 

Pariisista Roomaan
Sun kaa voin hypätä alas parvekkeelta
Ja päätyä koo.. koo
Oon hullu ja haluun olla sun kaaTämäkään ei olisi ollut mahdollista ilman kannabista.

35 kommenttia:

 1. Mikä lyriikan helmi. Toi pitäis ampua avaruuteen aikakapselissa. Mietin tulevaisuuden ihmisiä avaamassa tuota kieltä ymmärrettävään muotoon vuosituhansien päästä, vähän niin kuin meidän aikanamme tehtiin läpimurto, kun opittiin purkamaan muinaiset egyptiläiset hieroglyfit.

  VastaaPoista
 2. Mä näen tässä jo lööppikamaa kun tsadilaiset viherhippiäiset lähtevät kesäyönä vapauttamaan tehoviljeltyjä kannabiskasveja savolaisilta tiloilta. Raukat joutuvat tulilinjalle kun viljelijöiden muodostamat partiot hätyyttelevät luvattomia ruohonleikkaajia tiluksiltaan. Siinä jää kettutytöt ihmettelemään kun raukeat pilvipäät hiipivät pitkin ojia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spray-maalilla vetävät kukinnot paskaksi juuttaat!

   Poista
 3. Minulla taistelukestävyys kannabisillan osalta loppui siinä uutistauon tietämissä. Nyt harmittaa, loppuun katsomalla olisin ehkä minäkin päässyt tuollaisten uusien avausten ja luovuuden lähteen äärelle.
  Osaltani seuranta jäi lähinnä keskustelijoiden viihdyttävyysarvon määrittelyyn. Kärkeen nousi pössyttelevä eläköityvä naisopettaja, joka kuvaili polttelun olevan kuin maastohiihtoa: "sitä ei halua lopettaa, kun se tuntuu niin ihanalta". Kuvaustaan hän vielä tehosti voihkimalla voimakkaasti "uuh, aah!"
  Myös luihukasvoinen pipopäinen arviolta 40-vuotias opiskelija antoi tanakan panoksensa keskusteluun. Oltuaan tunnin hiljaa epäilemättä hyvin luovissa mielentiloissa, myös häneltä kysyttiin kommenttia aiheeseen. "Niin mitä mun piti kommentoida?"
  Tuossa kohtaa annoin periksi saamatta aiheesta enempää irti. Ehkä en vain kuulu kohderyhmään. Minulle maastohiihtosuorituksen lopettaminen ei ole koskaan ollut mikään ongelma.
  -Pientilallinen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nauratti meitäkin se murtomaatäti, aivan huikea hahmo!

   Myssymiestä luulin ensin syöpäpotilaaksi ja en uskaltanut kotona ääneen kommentoida, mutta kyllä se "niimmitämunpitikommentoida" -vaihe korjasi tämän ennakkoluulon hyvin nopeasti.

   Täytyy myöntää että kakkos-osion kohdalla lähti taju, ei jaksanut väittely pitää hereillä.

   Poista
  2. Kyllä sillä pipopäällä taisi oikeasti olla joku vakava sairaus, sillä se joi kannabista kipulääkkeenä. Ei kuulema polttanut ollenkaan. Mutta se ope-täti oli kyllä oikein hyvä opetus siitä, että ei noi aineet ainakaan pitkään käytettynä elämää paranna, vaikka ehkä hyvältä tuntuukin. uuhaah.

   Poista
  3. Jahas, nyt selvisi Ilta-Sanomien sivuilta, että kaverilla on MS-tauti. Minä taisin sitten nukkua koko kakkososion ajan, koska tämä meni ohi. Pahoittelut.

   Poista
  4. Ahaa. Siinä tapauksessa minäkin pyydän anteeksi.
   -Pientilallinen-

   Poista
  5. Asiasta kun nyt näkyy olevan kuohuntaa laajemminkin, aloin pohtimaan ohjelmantekijöiden vastuuta ja pelisilmää asiassa. He kun näyttävät nyt itse kauhistelevan julkisuudessa henkilöön kohdistunutta leukailua.
   Ainakaan minun havaintojeni mukaan kyseisen henkilön sairautta ja lääkekäyttöä ei tuotu esiin ohjelmassa, hänet esiteltiin vain opiskelijaksi. Ohjelman teeman ja henkilön olemuksen perusteella en näköjään ollut ainoa, jonka mielessä hän assosioitui ihan muulla tavalla, kuin vakavan sairauden takia kannabiksen lääkekäyttäjäksi. Asian esilletuonti olisi estänyt nuo mielleyhtymät ja henkilön pilkkaamisen.
   Kyseessä ei siis ollut puheenvuoro oman tai kenenkään muunkaan tekemisien puolustelemiseksi, mutta kuten sanottua, koko tuo surkea tapahtuma olisi voitu välttää kertomalla asia katsojille.
   -PT-

   Poista
  6. Ohjelmassa hänet kyllä esiteltiin lääkekannabiksen käyttäjäksi, ja hän itse kertoi sairastavansa MS-tautia ja saavansa kannabiksesta apua lihasspasmeihin ja hermosärkyyn. Ihmiset tekevät johtopäätöksensä kukin tavallaan.

   Poista
  7. Tää blogi muuttu just kovin Sarasvuolaiseksi. Raportoithan huomenna heräsitkö yöllä häpeään.
   t. M-A

   Poista
  8. Tuli mullekin mieleen, että haettiinko tällä ihan just tällaista reaktiota. Jätetään tarkemmin esittelemättä pipopäinen tyyppi takarivistä, hänen kokemuspiiriinsä kuulumattoman tunnin päästä kysytään äkkiarvaamatta kommenttia ja vasta sitten myöhemmin kerrotaan, että kyseessä ei ole hiukka liikaa poltellut huligaani vaan vakavasti sairas mies, joka tarvii kannabista selvitäkseen sairautensa kanssa. Ennen esittelyä varmaankin joku ehtii sohaista muurahaispesään tai niin A2-toimittajat ainakin toivoivat...

   Poista
  9. Jos joku kuvitteli että kannabiksella saa itsensä tuohon kuntoon, olisi selkeästi syytä ottaa asioista selvää ennen huutelua.
   Ja jos kaveri olisikin ollu kovan luokan heroinisti, niin pilkkaaminen olisi ollut täysin ok? Lyödään lyötyä jne...

   Poista
 4. Piti ihan perehtyä tuohon Jujuun, kun oli niin inspiroivaa riimiä tuossa näytteessä. Wikipediaan Juju-fanit olivatkin laatineet kuvauksen artistista. Esimerkiksi debyyttialbumista kerrotaan: "Vaikka levy onkin pääasiallisesti henkilökohtainen, on Jujuun helppo samaistua: ihan arkiset asiat: raha, työ, huumeet, mielenterveys ja tulevaisuus varmasti vaivaavat jokaista nuorta kuin vanhempaakin enemmän tai vähemmän."
  Varmasti, ihan arkisia asioita.
  Ajattelin kokeilla Jujun riimittelyn tehoa ihan käytännössä. Jos vaikka heittäisi iltavuoron jälkeen sänkyyn kömpiessä peliin tuon: "Meil on telepaattinen yhteys eli vatsa
  Sen lisäks sul on kaunis vatsa".
  -Pientilallinen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raportoi sitten miten kävi :D Vaikuttaa hyvältä suunnitelmalta.

   Poista
  2. Ei ihan noi sanat mene oikein tuossa kirjoittamassasi. Se telepaattinen yhteys on what's app. Mutta joo en ehkä lähtisi kirjaa kirjoittamaan, mutta mä tykkään huumorilla noista sanotuksista :)

   Poista
  3. Nyt kyllä repesin :D Otin sanat jostain lyricsdiipadaapasta ja ihmettelin tuota kohtaa pitkään. Ainesta Väärin kuullut laulunsanat -teokseen. :D

   Poista
  4. Raportti jää lyhyeksi. Peiton alta kuului äreä ynähdys: "mitä vittua nää höpötät".
   Vetäisin tuolla alkuperäisellä vatsa-vatsa -riimillä, minusta se on parempi.
   -PT-
   PS. Kun blogeissa on tapana tehdä haasteita, niin testaas jotain Juju-riimiä herra Vuoden siivoojaan.

   Poista
  5. Hehhee... Vs meni puihin!
   -PT-

   Poista
  6. Unohtu! Oli työreissu ja tietysti sieltä kotiuduttua ois pitänyt repäistä riimit.

   Poista
 5. Itse en ollenkaan väheksyisi hampun kasvatuksen potentiaalia sillä hamppu on nopeasti kasvava energiakasvi, jota voidaan viljellä kuivattuna poltettavaksi tai biokaasuksi kaasutettavaksi biomassaksi. Hamppu ja maissi tuottavat Suomen korkeuksilla enemmän ja nopeammin korjuukelpoista maanpäällistä biomassaa kuiva-aineena mitattuna kuin mikään muu peltoviljelykasvi.Hampulla saadaan jopa 20 tonnin kuiva-ainesatoja hehtaarilta. Kasvaa rikkaruohon lailla melko lailla missä vaan. Sääli, miten tästä(kin) aiheesta saadaan hyvin vääristynyt kuva median avulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ristus. Ettäkö siivoojalle olisi tulossa 20 tonnia hamppusatoa hehtaarilta. Eipä taideta tätä blogia enää siinä vaiheessa päivitellä.

   Poista
 6. Melkein harmittaa että jäi tää koko mahtava ohjelma välistä! Ehkä sen voi katsella vielä areenasta jälkikäteen... Jotenkin ei yllätä toi "niin mitä mun piti kommentoida", sillä itse noita "räppäreitä" tuntevana kuulee hyvin usein et niin mitä sä oot tänään tehnyt tms. vaikka just oot 5 min selittänyt mitä on tänään tehnyt. Sen verran nopeeta on se aivojen ja korvien yhteys..

  Ps. ihan mahtava teksti taas, mun täytyy olla aina tarkkana ettei jauhelihaperunat lennä näppikselle ku lounastunnilla käyn lueskeleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyllä komiikan makua, pilkkaat "räppäreitä" siitä että eivät pysy kärryillä, kun itsekään et ole nyt onnistunut tuossa luetun ymmärtämisessä kovin häävisti...
   Että miten se oli se aivojen yhteys muihin kehon osiin? :D

   Poista
 7. Tykkään tän blogin sarkasmista valtavasti, mutta nyt en oo varma miten tähän pitäs suhtautua. Se on aika vaarallista heittää läppää aiheesta, josta ei oikeasti tiedä faktoja. Tässä maailmassa on oikeitakin ongelmia, esim. ajoissa puuttuminen ja avuntarjoaminen sitä tarvitseville
  -Niina Prittinen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi höh, minusta kun tämä oli parasta materiaalia pitkään aikaan :D Aina ei voi onnistua.

   Poista
  2. Niin mitenkä tuo kirjoitus oli vaarallinen ja faktojen vastainen tai väheksyi ajoissa puuttumisen ja avuntarjoamisen merkitystä ongelmina?

   Poista
 8. Juju on kyl parasta suomiräppiä tällä hetkellä ja nimenomaa lyriikoiden takii. Kuulostaahan toi vähä höpsöltä tohon yhteyteen revästynä mut tollastahan se onnellisuus on. Meitsi digaa ihan ilman pajuiki.

  VastaaPoista
 9. "telepaattinen yhteys eli vatsa" yhteys on kyl biisissä whats app ;o)

  VastaaPoista
 10. Voi hesus, on sulla kyllä sana hallussa. Tosta Jujusta en sitten tiedä, jotakin kuitenkin lie ollut hallussa :-D
  Enkä nyt yhtään mollaa kannabiksen aitoja lääkekäyttäjiä jne., just MS-tautia sairastavat käsittääkseni hyötyy siitä ihan hurjasti, mutta jotenki tuntuu, ettei Juju ehkä niihin kuulukaan. Ihan ei polttelusta huolimatta ole luovuus vielä maailmanmaineeseen vievään kukkaan puhjennut...

  VastaaPoista
 11. Wau. Siis wau. Tätä taiteellista ylitsevuotavuutta. Siis wau. En mä oikeen voi muuta sanoa.

  .....OIKEESTI, RISTUS!!!

  VastaaPoista
 12. Tämä ei nyt liity tuohon hamppu-iltaan, mutta tuli tuosta Jujusta (?) mieleen, että suomiräppiin tiivistyy kaikki, mikä nykymusiikissa on p***aa. En tiiä, ehkä oon vaan liian vanha (33v)

  VastaaPoista
 13. Hetken harkitsin katsovani ko. ohjelman, mutta koska olin jo etukäteen suht varma että ei ymmärrys ja hermo riitä niin jätin väliin...
  Aikoinaan hyvä ystäväni alkoi pössyttelemään säännökseen, n. vuosi eteenpäin keskustelu alkoi olla aika rasittavaa, koska kesti ikuisuus että pääsi juttunsa loppuun asti.
  Tämäkin on lähes yhtä hauska aihe kuin Niinistö-Haavisto-vaalit. Suvaitsevaiset kannattajat leimaavat kaikki eriävän mielipiteen omaavat tietämättömiksi idiooteiksi. Kai sitä pitäisi alkaa itsekin polttelemaan, ehkä sitten ymmärtäisi mitä niin hienoa siinä on. Tuun sitten aina sulle kesätöihin Ranchille. Soitan kivasti Jukka-Poikaa ja Jujua ja laulan että "Enhän ollut vielä kovin vanha kun äiti minut pellon laitaan...jätti...." :D

  VastaaPoista
 14. Mitä, Jujun sanoitus yhdistää tyylikkäällä ja herkällä tavalla arkista ja romanttista rakkautta. Oma pössyttely on ollut nollassa, mutta kenties vuosien univajeella pääsee Jujun kanssa samalle taajuudelle. Kuuntelethan myös Jujun 7 ämmää, se on hauska.

  VastaaPoista
 15. Ku pässii narust tääl mua vedetään, niinku ravut katiskas me tääl eletään.
  En haluu enää lisää. Yritän pois, mut se imasee mut takas sisään.
  Synnyttiin kahleisiin, sekoitetaan vilpittömät naamat ahneisiin.
  Tyytyväisii, vast ku kuolleena makaava. Aion kuolla vapaana.

  Suomalainen mies on rautaa, mutta vaan valmistua eläkkeelle hautaan.
  Suomalainen mies onkin sitten nautaa, ja läski leidi laulaa.
  Miksen voi laittaa päätäni puskaan? Ajatuskin sellasesta aiheuttaa tuskaa.
  Tää on sairas maa ja sitä rataa. Miksen mä voi vaan ignorata?
  Kai mus on liikaa tunnetta. Nykymaas sitä ei juurikaan tunneta.
  Eikä tunteita punnita, ja hyvyydel ei saavuta kunniaa.
  Sun pitää repii kaikki mitä saat, mitä vaan, ja kaikki otetaan mitä jaat, mitä jaat.
  Ja mitä jää käteen, sen hölmöstä ilmeestä naamassa näkee.

  JUJU vapaana

  VastaaPoista