perjantai 21. maaliskuuta 2014

"Vaihteisto on vähän jännä"

Kyllä taas pakanan hermoja  koetellaan.

Sain tosiaan tämän pääsiäismunan ajoon. Sain sittemmin kuulla, että vaihteisto on vähän jännä. Olin että aha.

Ai hyvä jumala, että meinasi naama sulaa, kun minä ja hyvä ystäväni yritimme vitostien ja Suonenjoentien risteyksen tuntumassa olevalla levikkeellä saada kiulua pakittamaan. Kolmisenkymmentä kertaa kokeiltiin ja joka kerta oltiin ihan varmoja, että nyt on muuten pakki päällä. Kissanvitut, aina nytkähdettiin vain pykälä eteenpäin. Siinä vaiheessa kun oli auton ja tienvarsilepikon välissä semmonen parikymmentä senttiä päätettiin luovuttaa.

Harvemmin sitä tarvii soittaa ukkoja apuun, jotta saadaan auto pakittamaan. Avomiehen isoveli tuli ylimielisesti operoimaan ja siinä näytöstyyliin vaihdekeppiä rumpatessa hän onnistui saamaan pakin päälle joka kolmas kerta. Minulta se ei onnistunut vieläkään.

Tämä kaikki varmasti johtuu siitä etten kuulu kirkkoon.

Vielä on yhden päivän verran oltava ajossa tällä paskalla. Koska en halua jäädä parkkihalliin viikonlopuksi, ratkaisin asian vetämällä ylimpään kerrokseen, pysäköimällä kahden ruudun alueelle poikittain ja jättämällä paperilapun ikkunaan jossa lyhyt ja ytimekäs selvitys tilanteesta:

Avomieheni sukulaisista johtuvista syistä minä joudun ajamaan vielä tämän päivän ajoneuvolla, jonka "vaihteisto on vähän jännä" (lue: pakki ei aina mene päälle). Kiitos ymmärtäväisyydestäsi!Tänään kyllä niin narahtaa siideri auki ja tämän talouden autovuokraamo menee määräämättömäksi ajaksi kiinni.

Ai niin. Blogissa on muuten kohta 2 miljoonan lukukerran kunniaksi arvonta tulossa. Taidanpa arvoa siinä tämän Polon.


27 kommenttia:

 1. Edes umpisavolainen ei pystyisi kuvaamaan autossa olevaa kroonista vikaa tuon epämääräisemmin.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Ohjeeksi sain auton omistajalta: "Runttaat vaan ihan vitun kovasti!"

   Ilmeisesti minusta ei ole runttaamaan vitun kovasti.

   Kysyin että miten hän oikeasti pärjää tuon kanssa ja oli vaan, että joskus kyllä esiintyy aikamoista karjuntaa ja kiroilua.

   Poista
 3. No voi pyhä jysäys! Ihana menopeli! Olispa jännä, jos sulla olis kamera kuvaamassa lappua tihrustavien ihmisten ilmeitä, saisit loistavan juutuuppi-videon!

  VastaaPoista
 4. Kyllä siellä taas ohikulkijat ovat saaneet tehdä päätelmiä liittyen naisiin ja auton hallintaan :D
  Vaikka olen ehkä väärä henkilö näin sanomaan, kun itselläkin riittää noita vireillä olevia toteuttamattomia hankkeita, mutta joskus nämä vikojen kanssa eläjät hämmästyttää. Entisessä työpaikassa kollegalla hajosi autosta laturi. Hän ajeli toista kuukautta työmatkoja siten, että töihin tullessaan viritteli erillisen akkulaturin lataamaan töpselistä virtaa akkuun, kotonaan toimi samoin. Välit ajettiin tietysti sähkönkulutus minimoituna. Oma hommansa se laturin vaihtokin...
  Voihan sen ajatella toki niinkin, että korjaamattomien vikojen kanssa eläminen kasvattaa meitä ihmisenä, niinhän monella muullakin elämänalueella (no parisuhteessa ainakin) joutuu tekemään. Lisäbonuksena tuollaiselle kurjalle jumalattomalle voidaan samalla opettaa nöyryyttä ja antaa käytännön mahdollisuus testata kristillistä teoriaa: "kärsi, kärsi, niin kirkkaimman kruunun saat." Sitä odotellessa...
  -Pientilallinen-

  VastaaPoista
 5. Paska mikä paska, hienosti kuvattu!

  VastaaPoista
 6. Mä joskus oikeesti kuolen kun luen tätä sun blogia. Nauruun. xD

  VastaaPoista
 7. Itsehän taistelin tänään appiukon auton kanssa. Mies sano lähtiessä, että renkaat on sitten vähän huonot ja "jarru ottaa aika heikosti". Lisäksi kytkin on "vähän jännä ja ottaa ylhäältä" -- mitä vittua kysyn minä, kunnes totesin meneväni sujona kaikissa risteyksissä ja sammuttavani auton keskimäärin joka toisiin liikennevaloihin. Kiitti vitusti, haluan oman auton takas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ihan kollektiivisesti sovita tässä ja nyt, että yhtään "jännää" autoa ei enää oteta käyttöön.

   Poista
  2. Näin teemme. Lisäksi oon pohtinut, että missä pääsis iskemään sanoilla "ottaa aika heikosti" ja "ottaa ylhäältä"... hmm..

   Poista
 8. Kukaan ei halunne osallistua juhla-arvontaan tuolla palkinnolla :D

  VastaaPoista
 9. Meidän kylällä yksi papparainen ei saanut enää lääkäriltä todistusta ajokortin uusimista varten. Kulkuongelmat hän ratkaisi hankkimalla mopoauton. Erään kerran maantie oli käynyt kapeaksi ja ajopeli livennyt ojaan. Hätiin mennyt appiukko oli ehdottonut, josko kokeiltaisiin peruuttaa ajokki takaisin tielle. Vastaus oli kuulunut: "ei tässä oo pakkia".
  Parin vuoden ajan paappa oli siis hoitanut kauppa- ja kyläilyreissut tuolla samalla tekniikalla, ajaen pelkästään eteenpäin, kun ei ollut tiennyt pakin olemassaolosta :D
  -PT-

  VastaaPoista
 10. Olikos merkki kuitenkin Helkama? Vain pakki puuttuu!

  VastaaPoista
 11. Hih, arvaa kuka repes? Ja korkkas siiderin....niin ja se pakkihan on täysin tarpeeton?!?

  VastaaPoista
 12. Vaan mitäs Polosen omistaja sanoo, jos sen menopeli arvotaan miljuunafesteissä? Vai kysytäänkö siltä edes? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan silläkin yhtä hyvät todennäköisyydet voittaa kuin muillakin osallistujilla, ei luulis olevan nokankoputtamista ;)

   Poista
  2. Monesko menossa? Kalsarikänni?

   Poista
  3. Kuskina! Mutta en pääsiäismunalla vaan omalla autolla.

   Poista
 13. Osanottoni. Muiden autoilla ajeleskelu on muutenkin pääsääntöisesti aivan perseestä. Kaikenlaisilla Tupperwareilla viitsivätkin körryytellä.

  Ajattelin tiedustella, että meinasitko tehdä syväluotaavan tutkielman kevätmuotiin tänä vuonna? Kävin vaatekaupoissa. Mummun vanha lypsyessukin olisi siedettävämpi vaatekappale, kuin yksikään rekissä roikkunut rätti.

  Yst. Terv. Riivinrauta.

  VastaaPoista
 14. Mie siis niin romahan tän siun blogin kanssa! Huutonaurua taas... Kiitos, että jaksat jakaa kokemuksiasi ja niin värikkäästi. Eikä nämä kommentoijatkaan ihan tosikkoja ole. :D Terveisiä Pohjois-Karjalasta sinne Savvoon! Jatka hyvvee työtä!

  VastaaPoista
 15. Helevetin pitkä ja kovaääninen huutonauru!!!!!!

  VastaaPoista
 16. Tulee mieleen se kun saatiin anopin volkkari lainaan saatesanoilla "on se ihan hyvä ajaa". Ei päästy edes parkkipaikalta pois, kun kun auton jarrut päättivät tehdä lakon. Siinä sitä kirjaimellisesti seistiin jarrun päällä ja tuskan hiki otsalla lähestyen parkkipaikan liittymän ohi juuri rollaattorilla köpöttelevää mummoa. Onneksi ennen mummoa oli lievä maastonnousu mihin auton vauhti hiipui.

  Itse oli vastaava tapaus tuossa jokin viikko sitten, kun piti siskon kanssa ajaa vähän pitempi matka. Parin sadan kilometrin matkanteon jälkeen alkoi kuulua ihmeellistä kitinää, mitä sisko alkoi ihmettelemään. Rauhoittelin, että aina tästä pitempää matkaa ajaessa kuuluu hassuja ääniä. Sisko kiitteli asian ilmituomiseen valittua hetkeä.

  VastaaPoista
 17. Vain takaperoiset ihmiset tarvitsevat pakkia! Eivätkä aidosti edistykselliset jarruta koskaan!

  VastaaPoista
 18. Ai saamari, nuo 'jännät ominaisuudet' vievät vitutuksen tappiin alta minkään tunnetun aikayksikön. Muistanpa itse tuskailleeni jonkin kerran pakkilukon kanssa, saabin omituisuuksia.

  Ja kiitos taas päivän nauruista, sulla on sana hallussa.

  VastaaPoista