tiistai 27. elokuuta 2013

Laetanaan! -säännön esittely

Edellisen postauksen hedelmäpussikeskustelu oli mahtavaa seurattavaa. Ajattelin seuraavaksi hämmentää sceneä ottamalla puheeksi shampoot ja muut pesuaineet. Aihevalintaan vaikutti voimakkaasti myös se, että Facebook-kontaktini juuri äsken raportoi miten hänen lapsensa olivat suihkuleikkien aikana tyhjentäneet viemäriin osapuilleen 200 euron edestä hiustenhoitotuotteita.

Ja tästä päästään varsinaiseen asiaan. En ymmärrä miksi pitää olla useita pulloja hoitoaineita, suihkusaippuoita ja shampoita kerralla avattuna. Kristilliseen kylpyhuonehyllyyn mahtuu yksi pullo kutakin edellä mainittua sekä yksi vapaavalintainen täydentävä tuote. Malliesitys kuvassa.Meillä kotona kaikki asiat tehtiin "laetanaan". Se siis tarkoittaa suomeksi sitä, että asiat tehdään järjestyksessä ja mutkia ei mennä oikomaan. Esimerkiksi polttopuita kasasta liiteriin mätettäessä ei saanut vältellä pohjimmaisia halkoja vaan piti edetä "laetanaan". Ihan sama vaikka halot olivat märkiä, rihmaisia, ötökkäisiä ja kaikin puolin ikäviä. 

Sääntöä käytettiin myös suklaan syönnissä. Kun joulupaketista paljastui rasiallinen juhlapöydän konvehteja ja ahminta alkoi, oli sanomattakin selvää, ettei toiseen kerrokseen ollut etenemistä ennen kuin ensimmäisestä kerroksesta on syöty kaikki suklaat. Joko minun tai veljeni piti uhrautua ja syödä huonot konvehdit, että päästiin taas parempia popsimaan. Äiti sairaalla tavalla nautti tästä tilanteesta. Se olisi voinut syödä mitä tahansa mauista, mutta ei halunnut. Jos minulla on joskus lapsia, kostan niille."Laetanaan" -sääntö ulottuu myös saniteettituotteisiin. Näin saadaan tämäkin jorina vedettyä yhteen. Shampoopullo tulee käyttää loppuun ja siitä huuhdotaan mielellään veden kanssa tähteetkin pois, ennen kuin saa avata uuden. Sellaista skenaariota ei tunneta, että olisi erilaisia shampoolaatuja, joista valita. Ei. Tämä ei ole nöyrää toimintaa. Jumala rankaisee moisesta. "Älä pidä muita shampoita", hän sanoisi.

Meillähän ei kukaan koskaan käynyt kampaajalla. Tokmannilta ostetuilla Fructiksilla vedettiin tukat lehmännuoleman näköisiksi. Ja hyvin on pärjätty.
57 kommenttia:

 1. Kuulostaa harvinaisen tutulta :D Johtuu kyllä lähinnä neuroottisesta luonteestani.

  VastaaPoista
 2. Ha haa haa t:shampookauppias:)

  VastaaPoista
 3. Kannatetaan, laetanaan-sääntö kunniaan. Joissakin kyläpaikoissa tullut taivasteltua kun suihkun hyllyt on hulveillaan melkein tyhjiä puteleita. Koitapa siinä tihrustella mitä ne sisältää ja turruuttele peräjälkeen, että mistä sattuis tulemaankin jotain.
  Siihen hyllyyn pistetään shampoo ja saippua ja naisväelle ehkä hoitoaine. Muuta ei tarvi. Ja kun pönikkä tyhjä niin uusi käyttöön.
  Konvehteja tulee näin aikuisiällä lokattua, mutta halot otetaan pinosta järjestään, korjaan, laetanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyläpaikka-asiaa komppaan täysin. Siinä kun on hylly täynnä melkein tyhjiä shampoo- ja muita puteleita, niin dominoefekti kaataa hyvin nopeasti koko rivin.

   Oot tolokun immeinen.

   Poista
  2. Käytiin pitkästä aikaa eilen anoppilassa saunomassa. Ehdin jo menomatkalla pahoittaa mieleni; siellä kun on ollut perinteenä, että niitä viittä vaille tyhjiä suihkutuotepurnukoita on hyllyssä toistakymmentä.
   Äärimmäinen hyvänolontunne ja lämpö valtasi mieleni suihkutiloissa: tarjolla oli neljä eri tuotetta, täytösasteet osoittivat jämäkkää varastotilannehallintaa ja esillepano selkeä operoitavaksi myös ilman silmälaseja.
   Jäi kysymättä, onko sielläkin alettu tätä lukemaan vai mistä moinen ryhtiliike. Avoappivanhempani ovat entistäkin parempia ihmisiä!
   -Pientilallinen-

   Poista
 4. Thanks, nyt mulla tekee mieli konvehteja! :P

  VastaaPoista
 5. Mä muuten sain tänään Keeping up with the Kardashians seiska-tuotantokauden ja mulla ois hirvee kiusaus alkaa kattomaan sitä vaikka vitos- ja kutoskausi ei oo vielä saapunut mulle... Neloseen saakka oon siis kattonu. Oonko paha ihminen jos vähän vain katson jo seiskaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristitty ei katsoisi seiskaa ennen vitos- ja kutoskausia. Jätän sinut painiskelemaan asian kanssa. Toivottavasti teet oikean päätöksen.

   Poista
 6. Jos samassa taloudessa asuu laetanaan-linjalainen ja sitten sitä vastakkaista linjaa edustava, niin konflikti on valmis. Ennakoiva tolkkulinjalainen ostaa vaikka sinappituubin, kun esdellinen alkaa olemaan vähissä. Tolkuton sitten huomioi, että jees, täällähän on korkkaamaton tuubi ja korkkaa sen.
  Eihän se uuden korkkaaminen edes tunnu miltään, jos ei ole ensin prässännyt ja herutellut jämiä vanhasta tuubista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoitin mieleni puolestasi.

   Päätelmä: laetanaan-linjalaisten pitäisi ryhtyä piilottamaan tuotteita, ettei niitä avata liian aikaisin.

   Poista
  2. Nonii. Just tänä aamuna tarkistin suihkuhyllystä, että miesväki on käyttänyt shampoo-pullon tyhjäksi (ja huuhdellut). Sitten nostin varastoon hankkimani pullon hyllyyn (oli laatikossa piilossa). Roti se olla pittää.

   Poista
 7. Tunnistan tuon ilmiön ja senkin, että putelien järjestystä ei saa muuttaa.

  VastaaPoista
 8. Niitä shampoopulloja vaan kertyy, kun ovat hiisi vieköön niin suuria eikä läheskään joka mallista, jos mistään, saa pientä näytettä. Kun kuontalo on ensimmäisen lorauksen jälkeen kuin kyljyksellä sivelty, niin pakkohan se on uusi pullo ostaa. Eikä sitä edellistä eli rahaa voi tietenkään viemäriin kaataa.

  VastaaPoista
 9. no kyllä näin on. meillä herra mehtäläinen ovelana vaihtaa juhlapöydän konvehteja kerroksista toiseen. ne toffeet ja mintut kun on samanmuotoisia niin arvaappa onko sit näpsiny ne ekan kerroksen minttujen tilalle alakerran toffeet. ja mie odotan niitä toisen kerroksen toffee pampuloita ja kas perkele. siellähän onki vaan minttua :D

  VastaaPoista
 10. Ihana! Taidetaan olla kasvettu samassa perheessä. Traumat on jostain euroshopper+vesi hoitoainelitkusta ja varsinki konvehtirasiasta vieläkin. Äläkä edes mainitse litran joghurttipurkin rippeiden kaapimista. Se piti avata saksilla auki ja nuolla puhtaaks. "Sinne jää nääs niin paljon hyvvee jogurttiva nääs." Nykyään ostan vaan niitä annospurkkeja, ettei tulis niin kovat omantunnon tuskat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D Meillä oli ihan sama juttu. Meijeriauto toimitti aina litran jogurttipurnukoita ja juustoa. Jogurttipurkki kuului leikata lopuksi kahtia ja sieltä piti kaapia ne ikävät vähän jo kuivahtaneetkin kohdat pois.

   Syyllistyn itsekin litran purkin heittämisestä roskiin ilman, että olen em. operaatiota tehnyt. Annospurkki-ihminen siis täälläkin.

   Poista
  2. Sellainen vinkki teille noista litran purkeista, jos pystytte enää ikinä niitä hankkimaan: jämät saa pois näppärästi kun kaataa purkkiin tilkan maitoa/mehua. Lopputuloksena on lantrauksesta riippuen jogurttijuomaa/smootjieta tai vastaavaa.

   Poista
 11. Vesi herahti kielelle noista konvehdeista. Itekseni aloin jo osottelemaan, että tykkään "tuosta ja tuosta ja tuosta... ja oikeestaan kaikista, paitsi en tuosta sydämestä... ja siitäkin aika paljon".

  Mut se keskimmäinen on kyllä paras!

  ps. Oon samaa mieltä shampooasiassa, mutta muu perhe edustaa toista koulukuntaa ja meillä pyörii tyhjiä rasva- ja suihkugeelipulloja pitkin lattioita. Oon harkinnu vakavasti omilleni muuttamista kirjotuksiin mennessä. En pysty *** keskittymään kun joka paikassa on jotain linttaan astuttuja Linna Shampoo -puteleita. Syytän perhettä jos kirjotukset kusee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhettä voi syyttää kaikesta! Älä koskaan unohda tätä opetusta.

   Poista
 12. ...yksinasuvan itkuvirsi: se SUURIN puteli on litrahinnaltaan edullisin ...ja nyt sitten on jo toinen vuosi menossa saman shampoopullon kanssa...aloin tosin hiukan täs muistelemaan, et tuoksuiko se aluksi laventelilta nykyisen eltahtaneen muovikrääsähajun sijaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä sinnikäs. Mulle olis vaaan käynyt pullon kanssa jo vahinko, kuten että olis ilman korkkia pudonnut lattialle enkä olis huomannut ennenkuin puolet on valunut lattialle. Vähän sama juttu kuin se että säilytän pahankin ruoan tähteitä jääkaapissa kunnes homehtuvat. Sitten voi heittää pois.

   Poista
 13. Meidän perheessä minä edustan laetanaan-linjaista sukua kun taas mies kuuluu hedonisteihin, jotka menevät sieltä mistä puupino on kuivin (tai suklaarasia parhain). Aaaargh!

  Kuinka opettaa lapset laetanaan-linjaan kun mies säätää toisinaan välissä? Penään tässä välillä mieheltä kasvatusvastuullisuutta, sillä sekopäitä näistä lapsista tulee, jos eri linjoja aletaan sekoittamaan.

  Minäkin olen osittain jo joutunut myöntymään hedonismille. Ennen söin karkkipussista tunnollisesti ensimmäisenä ne pahimman makuiset karkit, mutta nykyisin isken parhaisiin välittömästi kiinni ennen kuin muut ehtivät. Minähän EN uhraudu ja syö niitä p*skoja... Grrrr!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo-äm-gee, niinku! Minäkin operoin aiemmin niin, että söin huonot makeiset ensin ja jätin parhaat viimeiseksi. Tämähän onnistuu vain jos itsellä on täysi kontrolli pussiin. Jos samalla apajalla on muitakin ottajia, on ilman muuta iskettävä parhaisiin karkkeihin kiinni ensitilassa. Olisimme parempia ihmisiä, jos emme joutuisi jakamaan asioita. Paljon yksinkertaisempaa.

   Poista
 14. EI JEESUS!!! Tämä on 1 asia meidän suhteessamme mikä ärsyttää minua.
  Ukko rovihtee aina ne "parhaat" ensin ja etenkin mikä saa sapinesteeni suihkuamanan korvistani kun JOS on kyse esim. jostain herkusta jossa on 2 kerrosta. (en viittaa nyt juhlapöydän konvehteihin sillä eräs joulu saimme niitä kokonaiset 6 rasiallista-joista surutta laitettiin sitten "vahinko kiertämään" eli annoimme lahjoina eteenpäin itse lahjaksi saatuja rasioita..) niin mieheni on se joka menee ja rovihtee alakerroksesta ne parhaat ennakkoon, ennen kuin yläkertaa on syöty täysin!

  - Tiedät mitä meinaan.. ja minä tiedän mitä tarkoitit tuolla "uhrautumisella" syömään ne "huonot" päällimäisestä kerroksesta että pääsee alempaan kerrokseen käsiksi kilvan vetelmään nassuunsa niitä "parhauksia".
  Jestas!

  Meillä ei ole pesuhuoneessa kuin Taloshampoon raatoja. Minua ärsyttää se, kun niissä purkeissa on se korkki-vaikkakin muutos niihin tuli, mutta ei toivomaani pumppumaista annostelija painiketta,niin edes toiselta reunalta kiinni pysyvä korkki. Sitä shampoota kun voi hölövätä helposti vaikka koko pullon (jos lapsi opettelee itse pesemään hiuksiaan siihen kuuluu myös oppia annostelemaan ainetta oikea määrä. Oikea määrä= pieni määrä).
  Minä olen niin "hullu" että tein asiasta reklamaation sinne missä tuota shampoota tehdään. Sain silloin vastauksen että "Asiaan on tulossa muutos, että "kiitos yhteydenotostasi..."
  Joo PASKA se uusikin korkki on. Pitäs kai ite kaataa siitä se shampoo johonkin vanhaan käsisaippua pulloon jossa on se annostelijapumppu kiinni.
  EN minä jaksa mutta paska on paskaa.

  Ja ihan kuin olis ollu jostain muustakin asiaan liittyen esimerkkiä mutta olen nyt niin tuohtunut etten kykene saamaan mieleeni enää...

  -"Seterroth" sucks!- ( ..and so am i )

  VastaaPoista
 15. Mä kuulun niihin ihmisiin, jotka jollain sairaalla tavalla saavat henkistä tyydytystä siitä, että saa jonkun purnukan tms käytettyä loppuun. Mikään ei oo parempaa, kuin saada just joku shampoopullo tyhjennettyä, ja se uuden käyttäminen on sit sen jälkeen NIIIIIIIIIIIIN ihanaa! Elämän pienet nautinnot <3

  VastaaPoista
 16. Laetana! Jota muuten tulen käyttämään jatkossa kirosanana. Kyllä minäkin niin olen mieleni pahoittanut kun ukkoni ei suostu toimimaan tuon käytännön mukaisesti. Ainoa poikkeus tekstiin, että perskeles, kun minä syön suklaatin niin syön varmasti sen minkä haluan sen kerran kun syön. Luojalle kiitos laktoosi-intoleranssista.

  VastaaPoista
 17. Minä ihan henkilökohtaisesti loukkaannun, kun uusi rasia/tuubi/pullo avataan kun vielä on edellisestä rippeet jäljellä! Sitten kiehuttaa käyttää itse niitä jämiä kun muut ölövinä on uusien lumoissa. Raah.

  Varsin kuohuttavaa on myös asua ihmisen kanssa, joka syö ensin hyvät asiat ja sitten ehkä, kehdatessaan, huonot. Ja jos vielä sekoittaa moiseen touhuun viattoman sivustakatsojan...: yksi kaunis syyspäivä minä söin lautaseltani ensin lihan (en tykkää), sitten salaatin (siinä ja siinä), ja viimoisena oli jäljellä lihottava, ihana syntini valkosipulikermaperunat. Sikapossu siinä vaiheessa nappasi lautaseltani kasan pottuja omaan suuhunsa :O Jumaliste, tippa tuli silmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jotta asia ei leimautuisi sukupuolikysymykseksi, miespuolinen laetanaan-linjalainen ilmoittautuu. Meillä tuo kurinpito ja uusien puteleiden piilottelu ennen vanhojen loppumista jää mulle. Aika hyvin olen mielestäni onnistunut, meillä täyttyy kristillisen suihkuhyllyn määritelmäkin.

   Poista
  2. Ja Petran mainitseman ongelman vuoksi minä haluan myös aina oman karkkipussini enkä toisen ihmisen kanssa yhteistä. Minä syön vuorotellen hyviä ja ei-niin-hyviä karkkeja niin, että viimeiseksi jää ne parhaimmat. En voi sietää sitä, että joku tulee ja syö ensin parhaat ja jättää ne loput minulle...!

   Poista
 18. Muistan kun joskus teininä tajusin, että konvehtirasian alempi kerros ei olekaan lukkojen takana. Tunnetta voi verrata lottovoittoon tai ainakin ylösnousemukseen.

  VastaaPoista
 19. Nyt on ihan pakko antaa palautetta. Törmäsin sattumalta blogiisi muutama kuukausi sitten ja heti piti ahmia koko siihen asti kertynyt tuotanto. On sulla sana hallussa :) Muutamaan kertaan olen työpaikalla aiheuttanut hämmennystä naurahtamalla varoittamatta etukäteen. Niin, lukuhetket keskittyvät työaikaan ja yleisin syy tähän on sen hetkinen tylsyys eli työn vähyys. Tästä syystä esiinnyn Anonyyminä. :) Aihe alueet on ihanasti laidasta laitaan ja aina niin naurettavan letkeästi kirjoitettu. Lopuksi Iso Kiitos ja vieno toive - älä lopeta kirjoittamista. PS. Näistä jutuista sais aivan loistavan kirjan. Ostaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että pääset loputtomalta tuntuvien työpäivien läpi näiden tarinointien avulla. Yritän olla palveluksessasi myös jatkossa :)

   Poista
 20. Kylppäri ja veski on pyhiä paikkoja!

  Vanhat ensin loppuun ja sitten vasta avataan uusi. Suihkutelineeseen riittää shampoo ja hoitoaine. Peilikaappiin hammastahna ja dödö. Systeri tykkää tunkea veskin/kylppärin lattiasta kattoon asti täyteen kaikenlaista (avattua ja vähän käytettyä) putelia ja purnukkaa suhteellisen "tukevatekoisille" hyllykkeille (ei niistä voi käyttää sanaa hylly). Pienessä tilassa syntyy melkoinen meteli, kun kääntyy ympäri ja koko komeus romahtaa kolisten lattialle pienestä hipaisusta... Mihin hemmettiin yksi ihminen tarvii miljoonaa purnukkaa? Edes nainen (joka minäkin ilmeisesti olen)? En muuten ollut minä, joka sen sotkun siivosi!

  Myös vessapaperi voi aiheuttaa ankaraa päänsärkyä. Hyviin tapoihin kuuluu vaihtaa uusi rulla tyhjän tilalle. Koska tämä kuitenkin on hyvin hankala toimenpide (ja joissakin perheissä vararullat säilytetään niinkin kätevissä paikoissa, kuten esimerkiksi keittiössä???), siihen rullaan jätetään se yksi arkki jäljelle. Jes, ei tarttenu vaihtaa, kun se ei ole tyhjä! Jos se rulla kuitenkin jaksetaan vaihtaa, niin se laitetaan ainakin vähintään väärin päin. Hyvin yleistä edellisen työpaikan veskissä. Raivostuttaa hakata sormia seinään, kun se "lipare" voisi niin kätevästi olla tarjolla heti siinä etupuolella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut niin asiaa vessapaperista. Kun rulla alkaa vedellä viimeisiään, on pöntöllä istujan tehtävä varmistaa, että saniteettitiloissa on vararullia valmiina. Ja kyllä, rulla on laitettava oikein. Tarkennan vielä milloin se on oikein: http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/3135_700b.jpg

   Mikään ei raivostuta niin paljon kuin se, että istut pöntölle ja laskettelet siinä tarpeitasi ja huomaat, että vessapaperia on vain kaksi arkkia tai sitä ei ole lainkaan jäljellä. Ihmisiä on murhattu höperömmistäkin syistä.

   Poista
  2. Niin asiaa. Lisäisin vielä erään kohdan joka liittyy nimenomaan YLEISIIN käymälöihin. (Pahimpia on ne jotka on varustettu sinisellä valolla mikä huonontaa näkökykyäsi entisestään.)
   Jos on kamalan kova hätä ja juokset kilvan huussiin (yleiseen vessaan) ja ehdit juuri ja juuri istumaan ennen kuin pissa olisi tullut housuusi tunnet reisiesi alla wc-pytyn renkaan olevan jo VALMIIKSI MÄRKÄ!
   Se ajatus siitä MITÄ SE ON!? ONKO SE JONKUN TOISEN K*STA!?
   Ja koppi on tietenkin niin jumalattoman pieni että hyvä kun pystyt siellä juuri ja juuri asioimaan (vaikka olisit normaalikokoinen) niin et siinä ala mitään takapuoltasi huuhtelemaan, kastelematta ainakaan itseäsi saati naapurikopissa olevaakin vielä lisäksi.

   Meinaan vain sitä että JOS siellä putrakossa (wc kopissa) on vesihana, niin onko ne kädet pakko pestä siellä niin että roiskuttaa wc-pöntönkin märäksi. Seuraava autuas helpotukselle tuleva ei ehdi pakosta tuppaamaan paperia rinkilälle kilokaupalla tai jynssimään ennen kuin itse siihen istahtaa. On ihan hel**tin epämukavaa istua märälle rinkulalle. Huolimatta ajatuksesta että "No voihan se olla vettäkin vaan..."
   Mutta sen ajatuksen kumoaa hyvin pian "mutta VOIHAN se myös olla että se on jotakin MUUTA!"
   Kiva ja kiitti.

   Poista
  3. Itse asun yksin enkä koskaan pidä kuin yhtä vessapaperirullaa kerrallaan vessassa, ja senkin peilihyllyllä. Syy tähän on kynsivän tuholaisen jota myös kissaksikin kutsutaan. :D

   Aina kun se rulla siinä telineessä on, niin seuraavan kerran vessaan mennessä lattialla on tuhoton määrä silppua ja käyttökelvoton rulla. Vieraatkin tietävät jo että rullaa ei saa jättää telineeseen jos ei halua keittiön kaapista hakea uutta kesken vessatoimituksen.

   Poista
 21. Tuttua on, tosin meillä ei konvehtirasiaa ehdi tuhoamaan kukaan muu kuin minä itse - saan mellastaa rasialla ihan mielin määrin ja ottaa alakerroksestakin just silloin kun tykkään, vaikka ylkerroksessa olisi jäljellä. Toinen on kysymys noista purkunoista suihkunurkassa - tellinki on lensinnäkin iika pieni ja kittana joka mallissa, ja lisäksi vaikea puhdistaa. Meillä käy usein niin, että vanha tökötti loppuu juuri silloin kun aamulla kiireessä pitäisi tukka pestä - ja vasta illalla saa uutta kaupasta. Siinä on sitten päivä töissä aika keljulla tunteella... Ja minua siitä sitten syytetään, kun olen kaupassa viimeksi kumminkin käynyt. Mitä siinä muuta sitten kun käynti konvehtirasialla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset. Hyllyt on ihan älyttömän hankalia pitää puhtaana. Jotenkin design on vakiintunut sellaiseksi, että saadaan pesuaineet ja vesi lillumaan shampoo- ja muiden pesuainepurkkien alla. Tosi kiva hei. Sitten joutuu Kärcherillä ajamaan ne kitit pois.

   Poista
 22. Ja tähän vessapaperiasiaan pakko lisätä ihan ykkösvinkki, mistäpä muualtakaan, kuin tästä blogista saatu: piilota aina yksi vessapaperirulla jemmapaikkaan, mistä muut ei sitä löydä.
  Tuohan piti ottaa aikanaan heti testiin ja jopahan oli mellevä olo, kun kerran rulla tyhjeni ja kääk, vessan kaapissa ei ollutkaan enää uutta... Eipä muuta kuin kurkotus suihkukaapin päälle ja siellähän se, jemmarulla! Näin toimii laetanaan-väki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, olemassaololleni löytyi viimein tarkoitus. Toivottavasti muutkin ottavat vinkistä kopin.

   Poista
 23. "Huonot konvehdit"?? Eihän sellaista ole. Does not compute.

  VastaaPoista
 24. Hoitoainetta kuluu huomattavan paljon enemmän. Yleensä tuotteet myydään yhdessä (tarjouskoko ja hinta) joten shampoopulloja jää puolilleen. Olen kysellyt eikö pakkauksia tai pullokokoja voisi muuttaa vastaamaan tarpeita. Ei kuulemma voi.Hoitoaine kun siis on tyhjänä on pakko ostaa uusi pakkaus ja silloin on jo tullut mainoksista tuttua / kampaajan mielstä uutta ja "parempaa" jota siis on pakko kokeilla. = monta puolillaan olevaa shampoopulloa, josko joskus palaisi siihen vanhaan tuotemerkkiiin. Sama koskee yö- ja päivävoiteita ja niihin kuuluvia kasvovesiä yms. aina joku loppuu ensin... Aina myös tulee parempia ripsivärejä joita on pakko kokeilla jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös kohta oo taas jotkut vaalit. Voitko pliis lähteä ehdolle tuolla teemalla? Asiaan on saatava muutos!

   Poista
  2. Joo eu-vaalit. Tää on selkeästi monikansallinen asia, jota jollain direktiivillä voidaan muuttaa. Tärkeä asia. Äänestän sua (vaikka mulla loppuu ensin shampoo ja sitten hoitoaine)!

   Poista
  3. Kiitos kannatuksesta. Kelpaako teemaksi? "EI samankokoisia vaan enemmän hoitoainetta tai ainakin isommat tuopit".
   Käytätkö shampoota myös ruumissaippuana? Mietin vaan kuinka se on mahdollista että shampoo loppuu ensin?

   ps. kävin muuten kylppärissä kuusi (&) puolillaan olevaa shampooputelia. Ongelma on siis todellinen

   Poista
  4. "Hoitoa halutaan" tai jotain muuta ongelmaan liittyvää ja massoja kiinnostavaa otsikointia. Tuo ehdottamasi voi olla vaikka alaotsikko tai sisäsivulla.
   Shampoo on ihan vaan yläpään pesuun. Ehkä tuota hoitoa ei tule hierottua niin perusteellisesti, lähinnä latvuksille. On aivan uusi asia tämä hoitoainevajaus. JOka päivä oppii jotain uutta.

   Koita kestää putelien kanssa. Se on oikeasti tosi ärsyttävää.

   Poista
 25. Ei niihin kampaajien houkutuksiin pidä langeta. Otetaan vaan perinteistä erittäin hienoa suomalaista tuotesarjaa, vaihtelua jos haluaa niin vaihtaa tervanhajuisen mustikkaan.
  Ja ei ne voiteet tai immeisen naama tiedä, onko päivä vai yö. Että peruslotionia nassuun vaan, jos tuntuu että jotaki tarttee.

  VastaaPoista
 26. Toisaalta vanhoilla shampoilla voi pestä vssanpöntön ja lattiakaivon. Ja naamarasvojen lopuilla saa kantapäät sileiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan edellä olevan! Ja se ryppyvoide joka ei sopinut kasvoille käy pakaroihin oikein loistavasti =D

   Poista
  2. Toivottavasti Martat ottaa täältä vinkit ja pistää kirtoon. Aivan loistavia!

   Poista
 27. Meilläkin tuo juhlapöydän konvehtirasia piti syödä kerroksittain, sitten vasta kun eka kerros oli syöty voitiin mennä toiseen. Enkä mä ees tykänny kaikista niistä konvehdeista, ja jouduin väen väkisin niitä aina napsimaan. Nykyään pidän (lähes) niistä kaikista, ja syön ekan kerroksen alta aikayksikön. :D

  VastaaPoista
 28. Itse myönnän olevani niitä inhottavia ihmisiä jotka hamstraavat kaikennäköistä purnukkaa ja putelia nurkkiin lojuamaan. En ehkä niinkään ahneudesta päästä uusiin asioihn kiinni vaan "entä jos"- asenteesta. Entä jos tarvitsen vielä tätä kolme vuotta sitten vanhentunutta ripsiväriä. Ja hieman myös laiskuudesta, myönnettäköön.

  Totuus taitaa olla, että kompensoin lapsuuteni traumoja johtuen purkkien tyhjentämisestä vedellä, ja pakosta syödä järjestyksessä vaikka niitä pahojakin suklaakonvehteja. Tai kurkun kantojen syömisestä, ei niitä kuulu syödä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans tuota pelkoa, että jos kuitenkin tarttee vielä. Jos tää violetti luomiväri vaikka alkaisikin näyttää kivalta, vaikken ole ikinä tykännyt. Tai jos tarttee lapsille halloweenmeikkiin tai jotain. Ja jos on oikein hyvä tarjous niin ostan monta. Etenkin jenkeissä on paljousaleja kaiken aikaa. Neljä suihkugeeliä pitäis kyllä aika halvalla saadakin, että on järkeä ostaa homehtumaan.

   Poista
 29. Mua on aina ihmetyttäny se et naisilla on joku fetissi noihin purnukoihin, eihän sitä tarvita kun yks saippua millä pestään koko kroppa ja hiukset siinä samalla.

  VastaaPoista
 30. Mika: Oletko nähnyt sen Stand Up koomikon tekemän sketsin tuosta samaisesta aiheesta?
  En jaksa muistaa oliko koomikko Sami Hedberg/Niko Kivelä vai Ismo Leikola.
  Se oli kyllä jotakin NIIIIIN hulvattomasti esitetty-vaikka siinä varmasti halveerattiinkin naisia niiden tyylistä ja tavasta kerätä vessan hyllyt täyteen rasvoja yms. mutta se pointti siinä oli just se, mikä osu ja uppos itseeni, vaikka minulla ei olekaan tuhatta, eikä edes sataakymmentä purnukkaa ja pörtilö täyttämässä wc kaappiamme, suihkutilasta puhumattakaan.. :D

  VastaaPoista