maanantai 19. elokuuta 2013

Kaikkia todennäköisyyksiä uhmaava arpaonni


Kyllä taas kristityn hermoja koetellaan. ELY-keskukselta soitettiin. Ja ettepä usko! Jouduin viidennen kerran reilun vuoden sisään satunnaisotannalla valvontaan. Piti jo sanoa ihan suoraan, että ihan pikkuisen nämä teidän satunnaisotannat haiskahtaa. Luulis että näillä osumilla jo lotossakin tärähtää.

Pitäiskö lisätä ELY-keskuksen Paavo Facebookissa kaveriksi. Näen sitä useammin kuin monia ystäviäni.

Olen suurennuslasin alla. Kaikki alkoi siitä kun viljavuustutkimustulokset puuttuivat yhdeltä lohkolta. Prosessi meni niin, että kävin ottamassa kaikki näytteet, pakkasin ohjeiden mukaan ja lykkäsin postiin. No eikö tule Kuopion uuden logistiikkakeskuksen palvelupisteestä ilmoitus, että minun pakettini päälle oli liukuhihnalta pudonnut jotain järeämpää tavaraa sillä seurauksella että multarasiat olivat levinneet tuhannen pillun päreiksi. Ja eiku uudelleen näytteitä ottamaan ja postittamaan.

Viljavuustutkimuksen tulokset tulivat, ei siinä mitään. Niitä katseltiin ja joo kyllä, lannoitusmuutoksia sitten päätettiin  niiden perusteella tehdä. No eikö perkele jäänyt huomaamatta, että tuloksista puuttui yhden kasvulohkon tiedot vaikka jokaiselta oli margariinirasiallinen multaa kaivettu. Ja kun minä en huomaa, EU-tarkastaja kyllä huomaa. Ja sakottaa. Minkä vitun takia minä jättäisin yhden kasvulohkon näytteen ottamatta kun olen kaikki muut ottanut. Mutta ei auta tarinointi, kaiva kuvettas.

Hauskinta tässä tulevassa tarkastuksessa on, että sen yhteydessä tarkastetaan myös asioita, jotka on aiemmin jo kertaalleen käyty läpi. Esimerkiksi luonnon monimuotoisuuden kartoitukseen liittyvä kuponki tsekataan nyt uudelleen, vaikka viime vuonna sen toimitin. Tasan saman paperin.

Nyt vittu oikeesti. Yhteiskunnan varoja mielestäni tässä pikkusen jo haaskataan.

Soittivat tänä aamuna ja huomenna ovat menossa peltoja katselemaan ja paperisota pitää käydä Kuopiossa sitten loppuviikosta. Mitähän tällä kertaa? Varmaan olen ilmoittanut liian suuret kylvöalat, vaikka lähteenä on käytetty digitoituja virallisia pinta-aloja. Nekin tulokset muuttuu joka toinen vuosi. Millon on varjo pellolla ja milloin ei, siitä riippuu laskentatulos. En oo ees jaksanut korjata niitä, koska todennäköisesti silloinkin joudut johonkin tarkastukseen. Varmaan ne varjot lankeaa eri vuosina siten, että keskimäärin on homma OK.

Isälle ilmoitin, että ovat tulossa tepastelemaan tiluksille. Ihan jo senkin vuoksi, että nimittäin huomenna alkaa sorsanmetsästys. On kuulkaa rantapeltojen reunukset täynnä mehtäukkoja. Ihan sillä otin puheeksi, ettei joku vahingossa ota ja tulita virkamiehiä. Isä oli hetken hiljaa ja totesi: kyllä niitä joutais vaikka vähän pammauttoo.Kohta ropisoo.


 

24 kommenttia:

 1. Siitä niin pistät hyräillen, ystäväni ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=OK4fJhbRL1g

  VastaaPoista
 2. Harkitsen maatalouden harjoittamista, mutta tällaiset tekstit laittaa harkitsemaan vielä varmemmin jotain siistiä sisätyötä.

  VastaaPoista
 3. Voi räkä - ei voi muuta kuin toivottaa kärsivällisyyttä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vaan ajatella, että tämän viikon jälkeen tämäkin on taas ohi ja suunnilleen vuodenvaihteen jälkeen taas edessä ;)

   Poista
 4. voi vitsi..no jospas jahtionnea kuitenkin toivottelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorsapaistia saadaan varmasti, mutta ELY-paistia en toivo. Olis varmaan ikävän makuista ja sitkeää.

   Poista
 5. Ai ei elämässä tapahdu mitään merkittävää tai toivottua? Blogin ulkoasu on muuttunut. Kiitos mahtavasta blogista, olet aarre!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule nyt kun otit puheeksi tämän ulkoasumuutoksen niin pitää avautua. Eilen illalla huomasin että ystävällinen blogger oli päättänyt 10 kirjoituksen kohdalla että tummanharmaalla pohjalla onkin mukava näyttää fontti mustalla vaaleanharmaan sijaan.

   Ihan samalla tavalla kirjoitettu kuin muutkin horinat. Kyllä meinasi pelihousut revetä. Eilen yötä myöten korjailin, 8/10 tehty.. Kyllä se siitä.

   Kiitos fantastisesta palautteesta.

   Poista
 6. Mitäas tuohon voit sanoa kuin että Shit happens- sama suomeksi: Elämä on!
  Mutta se mikä tässä on totta on että yllä olevani anonyymi puhuu asiaa siitä että SINÄ blogeinesi olet AARRE. Suorastaan Kultaakin kalliimpaa ja vielä 1 klisee samaan syssyyn että olet se "päivän piristys näillä kirjoituksillasi" vaikka elo potkii päähän, tekee se sinusta entistä vahvemman ja kypärän päässäsi kolhuisemmaksi .

  ...niin, kai sinulla on kypärä joka ottaa ne iskut ensimmäisenä vastaan...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolhuja on kuin Hiacessa, mutta mikäpä meitä pysäyttäisi.

   Kiitos sinulle hivelevistä sanoistasi.

   Poista
 7. Täytyy kyllä sanoa,että odotan sinun postauksia lähes päivittäin,please don't stop! :D Blogisi on täynnä ihanaa arkipäivän ironiaa,sarkasmia ja huumoria. Unohtamatta näitä myös vähemmän kivoja juttuja,mutta tämmöiset postaukset saa vain ajattelemaan,että ei se ole muillakaan helppoa. Ihanan erilainen blogi kaikkien niiden "ai että mun elämä on niin mahtavaa"-lifestyle-blogien rinnalla. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen stressasin ja pumppasin vitutusta milloin mistäkin. Nyt voi ainakin osan purkaa tänne, toimii jonkinlaisena terapiana. Kiva kuulla että jorinat miellyttää!

   Poista
 8. Ei oo ne lambit joutunu vielä mihinkään tarkastukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ssshhh, ollaan ihan hiljaa :D Jos ne ei sais tietää.

   Poista
 9. Kannattaa varoa etteivät tuu tarkastamaan ääs-marketin kasseja pakastimesta. Voi olla että on väärin pakastettuja ja direktiivi isketään pöytään. Sorkkamukikin katsotaan elintarvikkeeksi ja pitää siirtää pakkaseen. Miten onko teillä rapujuhlia? Ihan vaan että olis hauska lukaista miten menivät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapujuhlissa oon muistaakseni viimeksi ollut yläasteikäisenä, vieraana olivat Hjallis Harkimo ja Hannu Kapanen. Vieläkin ihmettelen että mitähän helvettiä.

   Pitääkin kirjoittaa siitä joku kerta, hyvä kun otit rapujuhlat esille.

   Poista
 10. Sitä ei kai maallakaan byrokratiaa pääse karkuun. :D

  VastaaPoista
 11. Mä luulin, että näitä juttuja tapahtuu vaan romaaneissa (ja KELAn toimistossa).... Kyllä olis "haulikolla töitä" noissa ELY keskuksissa ja muissa valtion virastoissa.

  Ihan paras tää sun blogis, tuottaa myös totaaliselle "kaupunki-ihmiselle" naurunpyrskähdyksiä tasaiseen tahtiin.

  VastaaPoista
 12. Pitäisikö Ely-keskuksen muuttaa nimensa Äly hoi-keskukseksi?!

  VastaaPoista
 13. Samanlaisia kokemuksia on täälläkin ELY-arpajaisten arpaonnesta. Olispas lotossa yhtä hyvä tuuri!

  VastaaPoista
 14. Kuten äitini, savolaisen maatalon emäntä, totesi veroviraston tädille puhelimessa "Minä en ymmärrä yhtään mittee sinä yrität solokottoo, ymmärrätkö itekkään?". Kyse oli myös jostain peltojen neliömäärästä äx.

  Meidän kylällä oli ainakin ennen puhelinrinki, että jos tarkastajat ilmestyy kylälle, ensimmäinen varoittaa puhelimella kaikkia muita :D Niillä kun oli tapana ilmestyä ilmoittamatta yhteen aikaan ja kävivät sitten kaikki läpi.

  VastaaPoista