keskiviikko 28. elokuuta 2013

Miten saat työnhakijat kiinnostumaan organisaatiostasi

Pääsin todistamaan lentoa odotellessani aivan mahtavaa dialogia, joka käytiin kahden julkishallinnon organisaatiossa työskentelevän semielähtäneen naisen välillä. Keskustelu käytiin äänenvoimakkuustasolla 9 (asteikko 1 - 10), joten en voinut välttyä kuulemasta tätä verbaalista ilotulitusta. Toinen henkilöistä oli vasta äskettäin aloittanut työskentelyn kyseisessä paikassa, joten hänelle piti kertoa miten bilehommat hoidetaan siinä putiikissa.

Tässä hekumallisimmat poiminnat:

Konkari: "Meillä naiset käyvät virkistystapahtumissa julkeasti firman miesten kimppuun."
Uusi tyyppi: "Ihan tosi?!"
Konkari: "Kyllä! Minun on pitänyt suojella meidän uutta tietohallintojohtajaa Penaa (nimi muutettu) pikkujouluissa ja muissa juhlissa. Olin viimeksikin sen body guardina."

Konkari: "Bileiden jälkeen liikkuu aina huhuja. Erään kerran tulin maanantaina töihin ja porukka kohisi kahden työkaverin välillä alkaneesta suhteesta. Minä sanoin siihen, että tuo juttu ei voi pitää paikkaansa, koska Irmeli (nimi muutettu) sammui jo alkuillasta enkä saanut sitä millään hereille."
Uusi tyyppi: "Teillä on sitten aika hyvät juhlat aina."
Konkari: "Kyllä. Glögijuhlissa oli viina landrattu hehkuviinillä ja me vaan juotiin. Meillä on aina aika railakasta. Kun talon tarjoilu loppuu, alkaa omien viinojen juominen."

Löysin juuri täysin odottamattomalla tavalla unelmatyöpaikkani.

Unohtakaa yrityskuvan kiillottaminen,  LinkedInit, Itämeren pelastushankkeet ja muu turhanpäiväinen. Laittakaa kaksi keski-ikäistä työntekijää lentokentälle tarinoimaan firman järjestämistä ryyppäjäisistä ja loppu on historiaa.12 kommenttia:

 1. hahahahaha..no mutta tässähän se taas nähtiin. tieto ei kulkis sitä vähää ellei meillä olisi näitä kukkahattutätejä :D

  VastaaPoista
 2. Uima-altaalla aamuisin 06.00-07.00 on saman tyylistä markkinointi-rekrytointimeninkiä. Siinä sivussa ssa kuulla ihmissuhdenkoukeroiden dramatiikan. Ja aina se kolmas, joka ei ole tänä aamuna, haukutaan ja mollataan maan rakoon, Ja kaikkien työpaikkojen ATK-yksiköt on ihan p:stä, jos kuultuun on luottamista

  VastaaPoista
 3. Tuohan on meiltä. Mainitsivatko tappelut? Mauttomat asukokonaisuudet ja ylikilot? Et varmaan ehtinyt kuulla kaikkea, sillä pottiin kuuluu myös kuka antaa/antoi ja kelle kaikille ja edellisten pikkujoulujen kertaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauttomia asukokonaisuuksia ei mainittu, ehkä siitä syystä että heillä itsellään oli sellaiset :D Pääasiallisesti keskityttiin viinan juonnin hehkuttamiseen, irtosuhteista oli vain tuo yksi epäilys jonka dokumentoin.

   Poista
 4. Penalla varmaan on kuiten hommat varmalla pohjalla ku on oma body guardiki.

  VastaaPoista
 5. Minunkin tyopaikassa on paljon valittamista mutta onneksi nama ryyppyjuhlat mokineen jaavat taalla pois. Ei ole kauheesti Suomen tyoelamaan ikava.

  VastaaPoista
 6. Lähdenkin tästä lentokentälle bongaamaan uutta duunipaikkaa...

  VastaaPoista
 7. Lentokentällä /-koneissa kuulee muytenkin kaikenlaista, mitä veikkaisin ylimmän johdon mielestä salassapidettäväksi. Siihen aikaan kun Nokia vielä keksi ja julkaisi kaikenlaista jänskää, nuoret innokkaat insinöörit Tukholma-Tampere-koneessa keskustelivat melko yksityiskohtaisesti tulevista jutuista. Mielenkiintoista, kun ottaa huomioon, että kävin kerran työhaastattelussa Nokialla ja kysymykseeni vedettävän tiimin koosta vastaus oli: " En voi kommentoida. " Öh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä välillä kuulee yhtä jos toista. On myös erityisen hienoa, jos koneessa luetaan tärkeitä papereita niin, että takavasemmalta tai -oikealta näkee melkein kaiken mitä niissä lukee. Ei sillä, että oisin katsonut :D

   Poista
 8. Hahhah aamun paras, laitoit taas naurattamaan!

  VastaaPoista
 9. Kenties nämä semiladyt ovat päättäneet olla tulevaisuuden sukupolvia ajatellen osassa "HE-joista-historian-osuudessa-kerrotaan". :D
  He siis antavat tekemisillään historiaan sen mielenkiintoisuuden-hauskuudesta puhumattakaan, miksi sitä kannattaa tutkia/lukea/kysellä lisää jne. xD

  VastaaPoista
 10. Itse olen työmatkalla kerran kuunnellut (pakosta) takanani istuneiden herrasmiehien keskustelua siitä, miten on parasta pettää vaimoa.
  Villakoiran ydin oli kuulemma siinä, että ikinä, ikinä sitä ei pidä tehdä iltaisin, vaan aina keskellä päivää lounaan tms. varjolla.
  Oli myös eri maiden palvelut jämptisti kavereilla järjestyksessä, muistaakseni Italiasta löytyy parhaat ladyt.

  En oikein tiennyt miten reagoida, enkä tiedä vieläkään. Ihan hiljaa vaan olin ja vannoin etten ikinä naimisiin mene.

  VastaaPoista