sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Ensipuraisu- ja loppuhuitaisuraportti

Lähdettiin porukalla korkkaamaan Oravikoskelle äskettäin avattu uusi pubi. Palveluihin lukeutuvat anniskelu, pitsanpaisto, biljardi ja loputon kärsivällisyys.


Varastin kuvan Facebook-sivuilta, koska unohtui ottaa yleiskuva tilasta.


Kuppilaan kohdistuva neitsytmatka aloitettiin käymällä automatkalla dialogi, jonka päätarkoituksena oli vahvistaa kuka on illan kuljettaja. Minähän se olin. Seuraavaksi tärkein asia, lähinnä naisille, oli ruoka. Pitsauunin oli määrä olla kuumana kymmeneen asti ja se tarkoitti sitä, että ukot piti saada sisälle tilaamaan lätyt sillä välin kun naisissa käytiin hakemassa yksi sankari vielä puarjhuoneelle. Ainoa ohje mikä jätettiin oli se, ettei pitsoissa saisi olla jauhelihaa.

En ensin muistanut kuka tämä jorkki on, mutta sitten kattavat tuntomerkit johtivat heti jäljille avomiehen siskon sanoessa että se on se kaksimetrinen juippi joka on kännissä ihan vitun ärsyttävä. Ai niin se! Käytettäköön hänestä tässä tarinassa intiaaninimeä Ärsyttää-olan-takaa.

Lopulta pääsimme mekin perille. Huomasimme että pihamaalla oli tuttuja. Yksi oli nurkalla pissillä. Laitoimme pitkät päälle ja ajoimme parin metrin päähän ruikkijasta ja morjestimme kollektiivisesti. Ai sitä jälleennäkemisen riemua. Onneksi ei ihan kaikkea kuitenkaan nähty. Eniten ilahdutti se, että kaveri hyökkäsi kättelemään juuri ravisteltuaan. Onneksi minulla sattui olemaan ees hanskat kädessä.

Baari oli aikalailla turvoksissa ja menimme etsimään pöytää jonka miehet olisivat meille ruokailua varten varanneet. Turhaan. Löysimme kaksi hajapaikkaa.

Pitsoissa oli jauhelihaa.Lähinnä kameraa Oravikosken nimikkopitsa: Kuilun partaalla. (Kyseessä on ilahduttavan positiivissävyisesti nimetty kyläyhdistyksen järjestämä kesätapahtuma nykyisille ja entisille oravikoskelaisille)Yksi Vilkkaan miehen supervoimista on baarihenkilökunnan kouluttaminen. Etenkin tuoreet yrittäjät on saatava siedätettyä heti kättelyssä, ettei tule sitten tehtyä järjestyksenvalvonnallisia ylilyöntejä ja esimerkiksi poistettua maksavaa asiakasta syyttä suotta ravintolatiloista. Seuraavassa esittelen mitä kaikkea pakettiin kuuluu. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä. Palkkioksi riittää uhkapelimahdollisuus ja olutta koko illaksi.

Vilkkaan miehen standardirepertuaariin kuuluvat miesten kanssa suoritetut kielisuudelmat, kouriminen ja nylkytys. Sopivaan juhlamieleen lietsoutuessaan hän ei myöskään pakene arastele mahdollisuutta tarttua kaveriaan pukinparrasta kiinni ja vetää tämän pään haaroväliin.Tai tyrkätä biljardikaveri pöydälle ja vupittaa tätä intensiivisesti.
Tai kontata järjestysmiehen eteen kysymään saako ottaa suihin.Näin kun on heti saatu otettua löysät pois, vain luoja tietää miten korkeaksi toleranssi ajan mittaan kasvaa.

Sitten muihin asioihin.

Pubille oli kokoontunut ilahduttavasti fanikuntaa. Eräs Virranpojasta tuttu Poromies hyökkäsi puheille. Kertoi että on löytänyt itselleen naisen Keski-Suomesta. Ja että tämä lukee semmoista Siivoojan plokia ja että onkohan se sinun ploki ja että minäkii siitä kovasti tykkeen ja kun aloin lukea niin koukkuun jäin. Kaikkiin näihin voi vastata lyhyesti ja ytimekkäästi että: joo. Hän on poromies koska hänellä on siis oikeasti poroja tällä kylällä. Mitä en mitenkään kyennyt uskomaan eräässä kesäisessä Virranpojan terassilla käydyssä keskustelussa.

Avomies intoutui kyselemään poroasioista. Että onkos sinulla semmonen poromerkki. On. Mitenkä sinä oot sen saanut, onko sinulla sukulaisia tai maita oikeilla seuduilla. Ei ole. No mitenkäs se on sitten mahollista. Ootko nainut jotain porotyttöä? En, mutta porotytön äitiä oon. Ja se äiti suositteli tämmöistä merkkiä.

Sanoisin että yksiä legendaarisimmista dialogeista joita olen kuullut. Kertakaikkiaan.

Toisen faniryhmän pöytään sain kutsun avomiehen välittämänä. Yleensä vuori ei siirry moosesten luokse mutta poikkeus vahvistaa säännön. Keskushenkilönä oli hyvin hienostunut herrasmies joka vuolaasti kehui kirjoitustaitojani ja että heillä on emännän kanssa tapana kytätä milloin tulee uusia tarinoita luettavaksi. Ilahduttavaa ja asiantuntevaa palautetta varsin sivistyneesti toimitettuna.

Sivistyksestä puheen ollen. Ärsyttää-olan-takaa oli koko illan härkkinyt meikäläistä, heittänyt pipolla, työntänyt pääni hänen huppunsa sisään. Hänen päänsä siis myös ollessa hupun sisällä samanaikaisesti. Loppuillasta homma alkoi käydä vielä astetta verran ärsyttävämmäksi juipin tunkiessa koko ajan viereen ja vahtiessa ryntäitäni niin että silimät alkoi varmasti kuivua. Tuijotukset vielä hoidin työntämällä tämän pään aina säännöllisesti toiseen suuntaan.

Mutta siinä vaiheessa kun homma yltyi ja kaverin kädet sain jo irrottaa viidennen kerran rinnuksistani, usein ehtymättömältä luonnonvaralta vaikuttava kärsivällisyyteni yllättäen loppui. Läsäytin ukkoa ohimolle saatesanojen kera niin että kättä poltteli seuraavat kaksi minuuttia. Loppui se hilluminen.

Varasti lopuksi vielä minun limpparin.
Ei vaan tainnut poika tietää että oli pullonsuussa huuliherpestä tarjolla.

ps. Terveisiä faneille <3


31 kommenttia:

 1. Vaikka tässä on ajan saatossa jo etelän immeinen lukiessaan paljoon tottunut, niin aina välillä iskee isompi kulttuurishokki. Kuten tätä baarikeikkaa lukiessa. Vaikka ei olla eilisen teeren tyttöjä täälläkään, niin bilispöydälle kiipeäminen ja järkkärin lähestyminen kuuluvat asioihin joita Ei Vaan Tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkkäri ei hätkähtänyt. Sanoi että viidelläkympillä irtoaa.

   Siitä lisäjärkytystä.

   Poista
 2. Huuliherpeskoira sen teki. :D Kiitos Vuoden siivooja tästäkin tilannekatsauksesta ja hyvää joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaa niin ystävällinen. Samoin sinulle hyvää kinkkua ja onnellista uutta vuotta!

   Poista
 3. Säännöllisenä lukijana ehdotan, että teemme pyhinvaelleusmatkan tuohon kyseiseen kuppilaan. Onhan sentään Siivooja käynyt siellä. Niin huluvattomalta meno vaikuttaa, ainakin kyseisen seurueen ollessa paikalla.

  Ja saattaisi jopa vinkata paikallisen Parnasson toimittajalle, että käyvät tekemässä haastattelun aiheen tiimoilta. Ensimmäisenä haastateltavina tietysti paikan pitäjä ja järjestyksenvalvoja. Konseptiin tietenkin kuuluu, että haastatellaan myös muutamia taviksia, siis tuolloin paikalla olleita, mutta seurueeseen kuulumattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idea. "Nyt puhuu järjestysmies!" "Ärsyttää-olan-takaa -mies puolustautuu: En kourinut kuin neljästi."

   Poista
 4. Ai että sä oot mainio. Ootko ajatellu kirjan kirjoittamista?? Rauhallista joulun aikaa, josko se teillä on mahdollista ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehtori syö kinkun ja sen jälkeen oksentaa lahjoille. Muistakaa tämä profetia.

   Poista
  2. Nöyrä kiitos, Pee Pee. Me ei Vilkkaan miehen kanssa olla aattona, joten rauhallista tulee varmasti olemaan :D Toivon teillekin leppoistaa joulua. Mitä tulee kirjaan niin paljon kai ne semmoisia omakustanteita tekee. Laitetaanpa korvan taakse.

   Anonoyymi - kyllä se jo kerkes ulkoeteisessä olevaa kinkkua käydä haistelemassa mutta kerettiin väliin. Kyllä se johonniin koiruuteen vielä kerkii.

   Poista
 5. Olen sanaton - ja illanviettäjien ikähaarukka oli? 13v.-19v.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkisesti sen ikäisiä oli muutama liikenteessä. Valtaosa porukasta, itseni mukaanlukien, on aina kovin säädyllistä, tavallista, tylsähköä.

   Erilaisuus on rikkaus!

   Poista
 6. Ihanan illan kruunasi hurmaava selfiesi! Miten olet onnistunut valikoimaan itsellesi tällaisen seurapiirin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kuule ollut vuosien työn tulos. Varokaa halpoja kopioita.

   Poista
 7. Koska blogisti sjaitsee Savonmaalla, niin vastuu kaikesta luetusta on ehdottomasti lukijoilla. Selvennöksenä eteläisille heimoille, joilta kunniakas savolainen kansanperinne on voinut lipsahtaa tietoisuuden ohi.

  Odotan kuuden muunkin kääpiön ilmestyvän bolgiin. Vilkas on jo nimettynä nähty. Ja Lumikki itse. Tällä sadulla on vain huomattavan modernit juonet. Kiitokset nauruista ja leppoisaa pyhien aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, vastuu siirtyy. Parhaiden palojen poimimisessa ja maustamisessa olemme parasta a-ryhmää.

   Toivotan samoin sinulle hyviä pyhiä, stressivapaita ja niin kovin positiivisviritteisiä.

   Poista
  2. Nyt heräs himmee epäilys, että Vuoden Siivooja on joko selvännäkijä - tai sitten meitä yhdistää yksi blogi. Ei omani, kun sellaista ei ole. Mutta joka tapauksessa toivotan samanlaista leppeää Joulunaikaa sinne remonttien keskelle!

   Poista
 8. Löytyykö Vilkkaasta miehestä jo oma postaus? Olisi kiva kuulla tämän sankarin taustoista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulttihahmo ja antisankari esiintyy monessa tarinassa mutta varsinaista perusesittelyä en ole tehnyt. Laitetaan korvan taakse.

   Poista
 9. Vaikuttaa ihan normi joulunaluspuuhalta.

  VastaaPoista
 10. PS
  Unohtui kysyä, että onko Vilkas mies kaikissa olotiloissaan yhtä vilkas? Aika vauhtia nimittäin miekkosella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole. Iloliemi toimii polttoaineena parhaisiin suorituksiin. Työnsä hoitaa erittäin asiantuntevasti ja mallikkaasti ja normaalisti kuluttaa sohvaa työn ulkopuolella.

   Poista
 11. Lähdettekö muuten samalla porukalla joulukirkkoon?

  VastaaPoista
 12. Ihan vilpittömästi, Vilkas mies voisi tulla jo kaapista. Saa miehiä halata ja suudella selvin päinkin. Olisi jotenkin reilumpaakin kuin kännissä ahdistella - ja mieluummin myötämielisiä yksilöitä. Kähmintä on kähmintää, oli sitten Vilkkaan miehen tai Olan takaa ärsyttäjän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilkas mies käski sanoo, että kun miehet alakaa naimaan siinä on akat vuan tiellä.

   Poista
 13. Tämä oli kyllä parasta viihdettä pitkään aikaan. Pystyn hyvin samaistumaan ärsyttää-olan takaa tyyppiin, useaan kertaan häneen hermot menettäneenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtuu ärsyttävää joo. Mutta ei mitään mitä ei kunnon avolälly korjaisi.

   Poista
 14. Joo kyllä jos ei virallisesti vielä ole gay, niin aika avonaisessa kaapissa on tyyppi.

  VastaaPoista