sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Ikää kertyy, älyä ei

Eilen vietettiin avomiehen isoveljen 40-vuotissyntymäpäiväjuhlia. Hyvin masentavat lähtökohdat siis.

Juhlan kunniaksi ja myöhäisillan sydänkohtausriskin nostamiseksi oli tehty avanto.


Koska oli määrä ottaa jäsentenväliset kalastuskilpailut ja jään paksuudesta oli erilaisia mielipiteitä, oli syntymäpäiväsankari edellisenä päivänä koekairannut ja merkinnyt varmuudella turvallisen alueen havutunnistein. Tai no, todennäköisesti syntymäpäiväsankari oli delegoinut tämän tehtävän jollekin.


Pilkkikisoissa osa piti tätä aluetta samalla kilpailualueena, mutta rajaselkkauksilta ei vältytty. Kilpailijoilla oli erilaisia taktiikoita ja varustuksia kisassa pärjäämiseen. Osa luotti kairaan ja pilkkionkiin, osa urheilujuomaan.Vilkas mies puolestaan oli järjestänyt muuta oheistoimintaa.


Tulokset puhukoot puolestaan.Jäälle oli järjestetty toimivat ravintolapalvelut.
Kauppa-auton kyydissä oli tilat myös kanta-asiakkaille.Nälkäisimmät pilkkijöistä vetäytyivät parin tunnin kuluttua jatkamaan ongintaa rannan välittömään läheisyyteen varmistaakseen paalupaikan makkaranpaistoasemalla.Appiukko oli ottanut hoitaakseen nuotiopaikan johtotehtävät. Kuvaan on näköjään luiskahtanut erikoisannos tuotesijoittelua. Jos Meiralla tätä luetaan, voitteko ottaa yhteyttä ja lähettää minulle vuoden annoksen Kulta-Katriinaa. En ole vielä oppinut juomaan kahvia, mutta Irish Coffeen jo hallitsen. Askel kerrallaan.

Pilkkiturnauksen jälkeen otettiin pohjoissavolaiset curling-kisat sementillä täytetyillä kattiloilla.


Harjoina käytettiin havuja. Ei sanottavalla menetyksellä.Seuraavassa eittämättä Vuoden urheilukuva -kilpailuun päätyvä otos, jossa lähtölaukaus on juuri tapahtunut ja Vilkas mies on asettautunut jäänpintaan helpottamaan tähtäystä.
Näyttävimmästä heittäytymisestä vastasi Vuoden Siivooja. Ja huomauttaisin että kyseessä oli ilman dopingia tehty suoritus!

Ei ole juhlat eikä mitkään, jos ei humalaspäissään hoideta muutamia tekemättä jääneitä kotiaskareita samalla kuntoon. Kiinteistön rantasauna (viralliselta nimeltään rintasauna) on ollut vailla tärkeää varustetta jo pitkään. Nimittäin pukuhuoneen ja saunan välisen oven kahvaa. On kuulkaa kynnet rapisseet monta monituista kertaa, että on saunan puolelle lopulta päästy.

Tässä kohtaa asennusprosessia on jo ennätetty havaita, ettei ovenkahvan kiinnittäminen saranapuolelle ole toimiva ratkaisu.


Seuraava luontainen askel asennustöissä on todeta, ettei ovi menekään saunan puolelta kiinni. Harjaantuneillekin ammattilaisille voi tapahtua pikkuerheitä.Sentti sivuun ja uusi reikä, näin ne hommat etenee.


Kun tuotesijoittelulinjalle kerta lähdettiin, tässä vielä iloksenne pala kylvökoneaiheista erotiikkaa.Ja ihan loppuun vitsi.

Miten vietetään  Earth Hour -tapahtumaa pohjoissavolaisittain? Sammumalla puoli yhdeksältä.


26 kommenttia:

 1. Oi jospa oisin saanut olla mukana !
  Kiitos taas :-)

  VastaaPoista
 2. voi vitsit..hitokseen oisin romahtanu tuolla varmaan itekkin earth hourin kunniaksi :D

  VastaaPoista
 3. Innovatiiviset kurlauskivekset! Ja asennushommat tuntuu sujuvan vähän joka puolella Suomea, täällä asennettiin liesituuletin ja verhotankoja. Osallistuin juomalla lonkeroa ja googlaamalla ohjeita liesituulettimen asennusta varten. Tosin ohjeet löytyi sen vekottimen SISÄLTÄ, joten tein turhaa työtä, mutta lonkero maistui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nesteytyksestä huolehtiminen on tärkeää, oikein toimittu! Ehkä teillä asennukset onnistuivat ilman suurempia harhaporauksia?

   Poista
  2. Harhaporauksilta siinä tilanteessa vältyttiin, mutta verhotankojen kannakkeet meni vinoon. Huomattiin vasta seuraavana aamuna. Häivyttiin avokkaan kanssa vähin äänin paikalta, ei ollut nääs oma talo. Hups.

   Poista
 4. Jumaleisson, kui komeat mustelmat. Ihan katteeks käyp!

  VastaaPoista
 5. Ai jumalauta mitkä bileet, oikee harmittaa kun ei päässy mukaan!! Kuke perkele keksi kattiloilla kurlata, loistava keksintö! Kyllä nyt sulla menee lukijamäärä yli miljoonan, vähintää. Mä jaan tän luvatta G+:n.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattilacurlingin kehittelijä kuuluu lähipiiriin, joten tästä ei voida täyttä kunniaa tempaista vaikka mieli tekiskin. Ens talvena teilläkin? Kattilanvaihtoviikoilta tarpeet.

   Poista
 6. Löytyy täältä!: https://plus.google.com/u/0/113053275140963262525/posts

  VastaaPoista
 7. Hienoa, kukaan ei ilmeisesti hukkunut tai joutunut muuten vahingossa vedenvaraan? Onneksi sää kylmenee joten mustelmat saa "piiloon" sukkisten alle. Olisihan aika hirveetä minimekossa noilla polvilla.(?) Arvostan tuota tekemisen iloa.

  -pelinainen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdet kengät kastuivat saaren tuntumassa tapahtuneen "Kyllä kestää!" -uhouksen jälkeen.

   Mustelmia tai ei, minimekot jätettäköön muille suosiolla :)

   Poista
 8. Otsikointia en kyllä ymmärrä ollenkaan, synttärithän ovat tulvineet älyllisiä ja luovia aktiviteetteja ja innovaatioita :D Otsikko viitannee tuohon ovenkahvan asennukseen. Taisi muuten jäädä edelleen sellaiseksi asennus, että ellei osaa sijoittaa näppejään oikein, ne jäävät liskuun nupin ja karmin väliin. No kokemuksen myötä oppii oikean otteen.
  -Pientilallinen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä otsikko kieli loppuillan tapahtumista jotka jätettäköön kertomatta :D Tiettävästi yksiäkään sormia ei vahingoitettu saunonnan tuoksinassa.

   Poista
 9. Tuli muuten mieleen ettei ne Meiralla taida noteerata tuota Kulta-Katriinaa, olethan laittanut ääs-marketit "boikottiin". Tai sitten saat KULTAISEN uuden bonuskortin , bonukset tuplana ja oma parkkiruutu paikallisen ääs-marketin pihassa, huomioituna että pakki saattaa puuttua.

  -pelinainen-

  ps. nuo kirajainhirvitykset on ihan liian vaikeita!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman herää epäilyksiä, onko plussabonusmafia voidellut blogistiamme, kun S-kahvin lisäksi Keskon edustamaa kylvökonemerkkiä tuodaan noin näyttävästi esiin erootiikkaa tihkuvin kuvin.
   -PT-

   Poista
  2. Vakuutan viattomuuttani! Kahvit olivat appiukon tuomat ja kylvökone on hankittu yksityiseltä myyjältä.

   Poista
 10. Ihan älyttömän hienosti järjestetyt kinkerit! Taidan varastaa idean ja aloittaa kauppa-autoilun potkurillani täällä pääkaupungissa ensi talvena, kunhan meri jäätyy. Aurinkoisena päivänä siellä on kuhinaa ja termarista myyty minttukaakao olisi varmaan myyntimenestys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti voit jäädä päivätöistä pois, se on varma. Ja oiva myyntiartikkeli muuten!

   Poista
 11. Hahahahah voi jumalauta mitkä kinkerit taas :DDDD

  Vilkas mies<3

  mahaan sattuuu!! Ovenkahva vei viimesetkin hapen rippeet, pitää mennä elvyttään itteeni

  VastaaPoista
 12. Aatella, että lähipiirien kolmikymppiset alkaa olla juhlittu ja käynnissä on vääjäämätön siirtyminen näihin sinänsä hauskoihin nelikymppisrientoihin. Vielä kymmenen vuotta sitten sitä piti niiiin kaukaisena asiana ja myöhäiskeski-ikänä, jolloin kaikki jännä alkaa olemaan takanapäin ja saavutukset saavutettuina. Jos olisi taipumusta kriiseilyyn, voisi ikäkriisi puhjeta. Eipä ole, niin ei puhkea.
  -PT-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mina aenakkii aion sujuvasti ohittaa moiset kymppijuhlat! Kellekkaan en kerro! Ja kun asun aeka ettaalla kottoo, ei voi sukulaisetkaan vakisella kakkukaffeelle angata ;) Riittaa etta isanta on nelikymppinen, mina aion pysya kolmikymppisena loppuikani :D

   Poista
 13. Oumaigaad. Aika tarkkaan vuorokausi meni kuule lukea tää sun blogisi alusta loppuun (no tein muutakin välillä). Kyllä ihan tosissaan saa pitää varansa ettei tukehdu nauruunsa.... Vielä jos joskus sais tuon oman just aloitetun blogin yhtä hauskaksi ja sujuvaksi niin olisin onnellinen. Rispektiä sulle, tää blogi on mahtava!

  VastaaPoista
 14. Mahtavat bileet! Tulipa ikävä Suomeen, täällä Lontoossa on tuskin menty edes pakkasen puolelle koko talvena lumesta nyt puhumattakaan. Ja kylmä Karhukin olis kyllä maistunut! Earth houria on tullu tosin vietettyä melkeen koko vuosi, kaikki sähköön liittyvä kun on niin helvetin kallista.

  VastaaPoista
 15. Repeilin tälle ihan kunnolla :D on teillä siellä hauskaa!

  VastaaPoista
 16. Huikee idis toi kattilacurling - oon tässä miettinyt mitä teen kaikille induktiolieteen siirtymisen seurauksena turhiksi jääneille kattiloille. Valanpa täyteen sementtiä ja myyn huutonetissä. Ostaja maksaa postikulut.

  VastaaPoista