sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Tuplatalkooraportti ja pohjoissavolaisen yökerhoetiketin esittely

Avomiehen siskon asunnossa on meneillään suuri remontti. Pesuhuone, sauna ja kodinhoitohuone menevät uusiksi. Vastoin kaikkia odotuksia pääremontti hoidetaan täysin ammattilaisvoimin. Remonttimies laatoitti lauantaina lattiapinnat ja joi tänä aikana vain kaksi olutta. Hämmästyttävää miten paljon parempia lopputuloksia tulee kun työvoima tietää tarkalleen mitä on tekemässä ja ei ole juopunutta.Koska remonteilla on tapana levitä ja amatöörien sorkat on johonkin sotkettava, päädyin talkooavuksi takkahuoneen tiiliseinän ja takan maalausurakkaan. Talon emäntä oli jo muutama vuosi sitten syvästi järkyttänyt lähisukulaisiaan maalaamalla liki 20-vuotiaat mäntypanelipinnat valkoisella ja harmaalla. Nyt kun tästä shokista oli hetki vierähtänyt ajateltiin että tempaistaan punatiiliseinä ja -takka tummanharmaaksi. On taas hetkeksi nieleskeltävää.

Avomiehen isoveljen emäntä oli hoitamassa kaapunnissa tärkeää konversioajoa ja lapsenhoitonakki oli napsahtanut iskälle. Tässä kohtaa onkin hyvä hyräyttää ylämäkeen ja tuoda pikkujaska hoitoon siskolle remontin keskelle.

Kun tämä Jalkapallomies oli hetken norkoillut katsomassa urakointiamme, minua alkoi hienokseltaan kyllästyttää ja sanoin että kun myö miehet tässä ollaan remonttihommissa, niin voisitko tehdä itsesi hyödylliseksi ja pyöräyttää meille makkarakeiton.Talon isäntä on rautakaupassa töissä. Sen perusteella voisi olettaa, että maalausurakka hoidettaisiin ammattimaisin menetelmin. Mitä turhia, tiilipintaa on turha pohjamaalata ja työpaikalla voi sävyttää maalin pönttöön, jossa on jotain aiemmin sävytettyä maalia. Näin on helppo varmistua siitä, että jos maali ei riitäkään, on mahdotonta sekoittaa uusi erä samanlaista väriä. Nämä pienet riskit pitävät ihmismielen virkeänä.

Mutta ihan hyvä siitä tuli!


Iloksemme saimme kutsun iltapäivän mittaan myös toisiin talkoisiin. Kinkereistä oli jäljellä niin paljon juomatta olevaa viinaa, että tarvittiin apujoukkoja. Talkoohenkeähän meillä aina on, joten tähänkin kutsuun vastattiin välittömästi myöntävästi.

Vähän ennen lähtöä Rehtori oli mystisesti karannut pihan koiratarhasta. Pieni epäilys on, että talon ja alamäen pikkujaskoilla on saattanut olla jotain tekemistä asian kanssa. No, siinä sitten ympäri kyliä ajelin etsimässä koiraa. Avomiehen sisko kilautti tiekokouksista tutulle lähistöllä asuvalle naiselle kun etsintää oli jatkunut jo hyvän aikaa. Emäntä siihen että "niinhän tuo tuossa pihassa näytti pyörivän mutta ei ou ennee siinä". Eipä juolahtanut mieleen kilauttaa?

Viimein tavoitin Rehtorin ja sain napattua kyytiin. Siitä päästiinkin sitten siirtymään toisiin talkoisiin.

Illan emännällä oli muutamia käyttökelpoisia niksejä, jotka haluaisin kanssanne jakaa.


Kasvoilta voi poistaa liiallista rasvaa taputtelemalla kuontaloa sätkäpapereilla. Miksi turhaan investoida ylihintaisiin puuteripapereihin? (Tämä on hyödyllinen vinkki henkilölle, joka ei ennen tätä iltaa edes tiennyt että puuteripaperia on olemassa)
Kun myöhäisillan viimeinen drinkki vaatii viileyttä ja jääpaloja ei ole, voi hyödyntää pakkaseen jäänyttä vajaata paprikasuikalepussia.


Viimeistelen tarinan kuvakavalkadilla leppävirtalaisesta yökerhomaailmasta sekä ravintolakäyttäytymisen lyhyellä oppimäärällä á la Vilkas mies.


Yläkerrassa voi piipahtaa nauttimassa Virranpojan tanssilattian tunnelmasta.


Jos kova meno kyllästyttää, voi siirtyä alakertaan seuraamaan Vilkkaan miehen järjestämää episodia. Tämä oli hakenut miespuolisen tuttavansa varsin räväkkään tanssiesitykseen, jonka tuli täysin odottamattomasti keskeyttämään järjestyksenvalvoja (kuvassa takimmaisena).Kun seurueen avainhenkilö poistetaan ensimmäisestä ravintolasta, on aika vaihtaa paikkakunnan toiseen ravintolaan.
Hotellin yökerhossa oli ennakkotietojen mukaan ysäribileet, jotka olivat osoittautuneet ilmeisesti niin suureksi hitiksi, että baarissa oli yhteensä 9 asiakasta, ei ollut pääsylippuja eikä narikkapalveluakaan enää.Kuvassa Vilkas mies osoittamassa odottamatonta kiintymystä saunakamppeemme sisältävää Lähivakuutuksen urheilukassia kohtaan.


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.27 kommenttia:

 1. Huh, jopas oli. Tiiliseinästä tuli hieno. Onneksi Rehtori löytyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onni oli. Se saattaa toisten uroskoirien kanssa ottaa ja riitautua... Hyvä että löysin.

   Poista
 2. Tuo on käsittämätöntä kun koira karkaa niin kukaan ei soita että meillä olis yks ylimääränen. Meiltä karkas koirat pikkujätkän synttäreiden aikana. Kun vikaa vierasta saateltiin pihalle niin ihan itte piti tajuta että häkki on tyhjä. Siitä sitte soittorinki että kuka on nähny koirat vielä häkissä. Ei kukaan. Ensimmäisenä lähtenyt anoppi epäili että nämä 24/7 haukkuvat vasikanpuolikkaat nukkuvat kun ei näkyny vaikka yleensä haukkuivat heidätkin mennen tullen. Ai perkele että otti aivolohkoon juosta pitkin mettiä rakkien peräs. Kerroinko jo että olin 8 kk:lla raskaana... Mutta elämä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei paljoo maksa jos kysäisee, että onkos ne teidän koirat missä tai just jos näkee tutun koiran irti, niin kilauttaa omistajalle.

   Aika sikeäunisia kavereita pitäis muuten teidän koirien olla, jos eivät herää kun autoja lappaa pihaan ja pois :D Onneks ei synnytys (ilmeisesti) käynnistynyt metsässä!

   Poista
 3. Taas tiedä, mitä osuutta kommentoisi, kun kajahti niin viljava aihekirjo kertapostauksella :D
  Meilläkin on käyty tuota taistelua lakattuja mäntypaneeleita ja punatiiltä vastaan. Yritin kysellä rautakauppa-ammattilaisilta, mikä olisi soveliain tuote tuohon uunien ja muurien värittelyyn. Ensin tuli pitkä öö ja sitten että ota tuosta kuumankestävä maali. Purkin kyljessä luvattiin tosiaan helvetinkestävät lämmönsiedot, mutta todettiin myös pinnan saavuttavan lopullisen lujuuden 400:ssa celsiusasteessa. Kysyin myyjältä, tuleeko lämmitystalkoisiin, kun ruvetaan paahtamaan piipunkylki neljäänsataan.
  Riskejä kaihtamatta meilläkin uunit on sitten suttailtu perussisäpintamaaleilla. Ensilämmityksillä tulee vieno muovin käry ja valkoisissa pinnoissa tapahtui lievää rusketusta. Uusintamaalaus auttoi siihenkin.
  -Pientilallinen-
  PS. Liittyykö vinkkidrinkin sijainti lasten liikenneleikkimatolla jotenkin johonkin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä mitenkä on pyhäinhäväistys jos noita iänikuisia pintamateriaaleja lähtee uudistamaan. "Elä mualoo!"

   Taisi olla suhteellisen normaalia maalia tuokin millä vedettiin, samaa laatua kuin millä saunan muurikin maalattiin aiemmin. Jospa nuo seinässä kestäis kuitenniin.

   Liikenneleikkimatosta unohdinkin mainita, että se oli jostain ihmeen syystä pöytäliinana olohuoneessa. Toistaiseksi tuntemattomista syistä.

   Poista
 4. Hah, meillä kotona on ollut kans mäntypaneelien ja punatiilien peittämistä valkoisella ja harmaalla. Kyllä se on sukulaisia järkyttänyt. Viimeksi käydessään eräs sukulainen ihaili "kaunista tummunutta mäntypaneelikattoamme", jota me kyllä katsotaan lähinnä kauhistuneina ja valkoiset maalit mielessä. Sydäriä pukkaa varmaan sitten, kun seuraavalla kerralla tulee ja katto onkin muuttunut synkästä valkoiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensselit viuhumaan vaan, ei kaduta! Maalipesulla vaan esikäsittely, kuivaus ja sitten telomaan ja pensselillä perässä. Hyväniskaisia talkoolaisia kourallinen niin jo syntyy tulosta!

   Poista
 5. :D sina niin pidat mut kartalla mita Suomessa OIKEASTI tapahtuu, turha avata enaa nuita iltalehtia sun muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junttius on seuraava megatrendi, sanokaa minun sanoneen.

   Poista
  2. Mitä junttiutta, tekstissähän oli niinkin juppi termi kuin konversioajo. Piti kattoa googlesta, se on aateekoota. :D

   Poista
 6. Nyt kun teijjän talkoita on hetken kattellu, ni pikasen alatte päästä jyvälle. Tosin hölmöilyä pitäis reilusti laajentaa, ettei kaikki jää yhen vilkkaan miehen varaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilkas mies on kantanut päävastuuta hölmöilystä läpi vuosien. Ei oo juhannus kaukana, sillon yleensä on hyvä tasata tilit.

   Poista
 7. Tää Vilkas mies vaikuttaa postausten perusteella sellaiselta tyypiltä, että olisin sen kanssa hemmetin mielelläni samoissa bileissä. Tarkkailuetäisyyden ollessa 15-20 metriä. Oispahan työmaalla kertomista maanantaiaamuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuvasti sanottu. Suositusturvaväli on noin 5 metriä. Kerran kun erehdyin nuoruuden huumassa menemään yökerhoon hame päällä, Vilkas mies nosti harteilleen, kantoi tanssilattialle ja yritti nostaa hametta korviin. Kovin ikimuistoinen tilanne. Jokuhan ois voinu suuttuakin.

   Poista
 8. Tuossahan on bisnesideaa mökkivuokrauksen oheen: Vilkas mies vuokrattavaksi seuramieheksi mökille, paikallisiin baareihin, merkkipäiville ja muihin juhliin. Kestäisi laittaa hintaakin, mieshän alkaa olemaan elävä legenda ja ehdottoman monikäyttöinen tilaisuuteen kuin tilaisuuteen!
  -PT-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! Entä jos ihan laittaisin valtakunnallisen vuokrailmoituksen Vilkkaan miehen ohjelmapalveluista ja minä roikkuisin sitten mukana ja julkaisisin (kovahintaisen) raportin juhlista. Muistijäljet joskus häviävät kosteissa illoissa, raportista vois jälkikäteen kahtoo että oliko hauskaa vai ei.

   Mikähän ois semmonen hyvä lähtöhinta tämmöiselle yhdistelmälle?

   Poista
  2. Hahmottelin ilmoitustekstiä, vapaasti käytettävissä ja muokattavissa:
   Onko bileissä tylsää? Meneekö sukujuhlat pönötykseksi ja baari-illat nojailuksi? Onko työpaikan juhlat aina yhtä puisevia? Stand up - koomikot ovat niin yesterday, nyt on kokovartalohuumorin aika!
   Tilaa juhliisi ja tapahtumiisi seremoniamestariksi Vilkas mies. Työnäytteisiin voit tutustua tarkemmin osoitteessa: not-the-life-i-ordered.blogspot.fi
   Hinnat alkaen:
   Koko ilta sisältäen kaikki viihdytyspalvelut (kestoa ei voida taata, päättymisaika riippuu tarjoilusta ja järjestyksenvalvojien sekä yleisön sietokyvystä) 600 €.
   Lisähintaan illan dokumentointi sisältäen raportin sanallisesti ja kuvin. Dokumentaatio on tarkka, pienetkään yksityiskohdat illan kulusta eivät jää huomaamatta. Miellyttävyyttä kohdehenkilöille ei taata. Dokumentaationäytteisiin voit tutustua em. nettiosoitteessa. Raportin hinta 250 €, julkaisu Suomen johtavassa blogissa (haluttaessa anonyyminä) 150 €. Blogijulkaisu sisältää asiantuntevan ja kokeneen raadin arvioinnin illan kulusta kommenttiosiossa.
   Matkakulut Leppävirralta veloitetaan erikseen. Tilaaja vastaa ohjelman suorituksen aikana mahdollisesti syntyvistä vaurioista ja vahingonkorvauksista sekä muista kuluista. Ohjelman suositusikäraja on 18 vuotta.
   Lisätiedot, tilaukset ja esiintyjäraiderit osoitteesta: vuoden.siivooja(ät)gmail.com

   -PT-

   Poista
  3. No viissataa ny ainakii ja ruuat ja viinat ilmatteeks tietty!

   Poista
  4. Kiitos nimimerkille -PT-!

   Nyt vaan odottelen innokkaita yhtydenottoja!

   Poista
 9. Sinut on haastettu! http://hobitteja.blogspot.fi/2014/04/marlilta-pollitty-haaste.html

  VastaaPoista
 10. Vilkas vaikuttaa ihan oikealta pelimieheltä, siis hyvässä hengessä. Tuollaista asennetta kaivataan enemmän, nautitaan elämästä juuri nyt eikä huomenna.Usein kun ajatellaan sitten että eihän sitä kehtaa -mitähän ne muut ajattelee Tunnen suurta hengenheimolaisuutta (lisänä että olen myös savolainen) ja saattaa olla että joskus olen itsekin nauttinut "putkikassin" pehmeydestä...

  -pelinainen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On semmonen kaveri ettei turhia mieti ja ei jää märehtimään, jos jotain on sattunut. Tai jäänyt sattumatta. Ja vastoin kaikkia odotuksia on itseasiassa huipputerävä kaveri! Ja tosi ammattilainen työssään, ihan palkittukin sellainen.

   Poista
 11. Selkiskö tuo saunakampekassiin kiintymisen syy? Vai jäikö kassin ja Vilkkaan miehen keskinäiseksi asiaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskin urkkakassin yökerhon lattialle kun oli sen verran painava ja en viittinyt retuuttaa. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä kampesi sitten kapsäkin viereen.

   Poista
 12. Saivartelija tässä hei! Tarkoittaako sätkäpaperi-vinkissä käytetty termi kuontalo kenenkään muun mielestä hiuksia/frisyyriä? Hämmennyin nääs kovin :D

  VastaaPoista
 13. Oli miten oli, minusta olisi vuosisadan keksintö sellainen imupaperi, jolla pyyhkäisemällä rasvainen tukkakin puhdistuisi kuin Erittäin Hienolla Suomalaisella pestyksi. Voisihan tuota sätkäpaperiakin siihen kokeilla...

  VastaaPoista