maanantai 21. huhtikuuta 2014

Muuton ilot

En tunne ketään joka nauttisi muuttamisesta. En, vaikka kohteena olisi valtavan paljon tasokkaampi asuinpaikka tai jotain muuta mieltänostattavaa.

Tälleen kun selkä ja pohkeet jumissa puoli-istuvassa asennossa pohdin kahden viime päivän saldoa, muutosta löytyy itse asiassa useita hyviä puolia. Havainnollistan kuvin.Muistuu mieleen tuttava, jolla on suuri määrä muuttolaatikoita. Vapaasti käytettävissä. Maitotonkka käytävässä -koodi kertoo viimeistään naapureille että nyt on mualaiset lähössä kerrostalosta kuikkaan.Muuton yhteydessä voi deletoida parikymmentä purkkia epämääräisen ikäisiä ja sisältöisiä hillopurkkeja sekä salsa- ja quacamole-purnukoita. Voisi muuten perustaa siitäkin kansalaisaddressin, että viimeksi mainittuja alettaisiin myymään riittävän pienissä purkeissa. Aina jää 80 % käyttämättä. Tukka alkaa kasvaa purnukassa viikossa.Työhuone näyttää siistiltä. Kun sieltä on ensin kannettu ulos puolenkymmentä laatikollista hyvin järjestettyjä asiakirjoja. Nyt ois muuten upea, lähes uudenveroinen Iskun valikoimista aikanaan hankittu atk-pöytä halvalla saatavissa! Tai menee kokkoon. Innostuneet yhteydenotot vuoden.siivooja@gmail.comMaistuva aamiais-lounas-päivällinen iltakuudelta nautittuna herättää kaikki makunystyrät.Lähdön hetkellä, viiden ja puolen vuoden tuttavuuden jälkeen, sitä uskaltaa kysyä alakerran naapurilta, että kenenkähän ripustamia nuo neekeripatsaat ynnä muut ovat, että eikö ne vois heittää roskiin. Alakerran naapuri on yhtä mieltä ja epäilee, että B-rapun skitsofreniasta kärsivä henkilö on ne aikanaan siihen tuonut.
Ja loppuun vielä ihmettely miten paljon pieneen asuntoon mahtuu Aku Ankkoja! 


22 kommenttia:

 1. Täällä ilmoittautuu yksi muuttamisesta tykkäävä! Siis omista muutoista oon aina tykänny. Uuden alku ja silleen.. Edellisestä muutosta on nelisen vuotta aikaa ja nyt on toivottavasti enää edessä muutto rikkaruohoa kasvamaan hamassa tulevaisuudessa n-vuoden päästä :) Joko ne teijän muuttolaatikot roudataan sinne uuteen hienoon taloon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä ristiriitaa sinun muuttokommenteissasi, ensin on kivaa ja sitten lähet jalat edellä :D

   Muuttolaatikot hilluttiin ranchille. Jospa läheisyys saisi rakennuspuuhat uuteen nousuun?

   Poista
 2. Raastavia kokemuksia nuo ovat. Vieläkin taitaa vintiltä ja ulkosaunan eteisestä löytyä jotain epämääräisiä purkamattomia pahvilootia ja muovipusseja viitisen vuotta sitten tapahtuneen muuton jäljiltä. Varmaan jotain hirmu tärkeää tavaraa niissäkin, mitä joskus haettu antaumuksella.
  Jos aateekoopöytien kysyntä yllättää, niin meiltäkin löytyy joutilas, samalla superkuumalla kirsikka-sävyllä, tottakai! Lisäksi tarjolla ylimääräisenä myös tv-taso ja kirjahylly samaan sävyyn. Miten kokonaisvaltaisesti kirsikkaviilu pystyikään aikanaan valtaamaan ihmismielen.. :D
  -Pientilallinen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kirsikka. Meillä oli pitkään kirsikkainen Sotka-alttari eli kirjahylly. Oli aikanaan sikahieno. Meni Vilkkaan miehen perverssille tuttavalle eli hyvään käyttöön.

   Poista
 3. Tähän pitäs nyt keksii jotain nasevaa ja hauskaa. Kumpaakaa ei muutossa oo.
  No, kun on ny tullu muutosta luettua, ni kaippa mä viel toiset 25 vuotta samas kämpäs jaksan asustella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun oikeanlaisen huushollin omaa, ei tarvii hötkyillä. Unelmatilanne!

   Poista
 4. Minne muutto suuntautuu ja miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutetaan ranchille, lähemmäs raksaa. Vuokralainen saatiin o-kosken luksusasuntoon.

   Poista
 5. Heti saat lisää kavereita muuttoon kun käyt hakemassa Oravikosken puodista pari koppaa kilisevää. Mutta et tietenkään muuttoavuksi, ainoastaan kaveriksi tyhjentämään niitä kiliseviä laatikoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä nämä lähipiirin talkoolaiset tiedetään! :D

   Poista
 6. Sotka-alttari! Viikon kielikuva, vähänkö taas putosin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en voi ottaa kunniaa tuon keksimisestä, mutta muistan riemastuneeni kovin kun termin ensi kertaa kuulin.

   Poista
 7. Muutto on kivaa (jos ollaan parempaan pain menossa) ja muuten ihan kamalaa sen tavarapaljouden kanssa. Mutta siltikin hyva(?) tilanne tehda vahan inventaariota sen tavarapaljouden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä muutossa on myös pari ikävää puolta. Ei paikkaa mihin laittaa tavarat kuten normaalisti on, vaatii järjestelyä ja neuvotteluja. Lisäksi omaa kamaa olen surutta kierrättänyt mutta hamstraajasuvun jälkeläinen eli avomieheni ei omaa moisia valmiuksia. Pelottaa kun kaveri meinaa tehdä yläkertaan ja tätä nykyä viimeiseen vierashuoneeseen panoslataamon.

   Poista
 8. Kai huomenna kuiten pääset töihin levähtämään ja palautumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai. Illaksi sitten tavaroita sijoittamaan, ainakin yrittämään.

   Poista
 9. Nyt tulee hyvät neuvot jälkijunassa, mutta toivotaan että on edes sivullisille hyötyä. Muuttaminen muuttuu siedettäväksi kun raskaimmat hommat ulkoistaa ammattilaisille. Jokusen kerran muuttaneena en lähde enää omia ja kavereiden autoja ja selkiä rikkomaan, vaan käytän muuttofirmaa. Ensin riittävästi vuokralaatikoita, joihin pakataan omat romut. Vaatetavara vaihtoehtoisesti jätesäkkeihin. Kaikkiin laatikoihin ja pusseihin nimet ja osoitteet päälle. Sen jälkeen maksulliset miehet sisään, tavarat isoon autoon ja uuteen osoitteeseen. Näillä opeille muutto sujuu ilman lisäterapiaa ja kaveritkin tykkää kun saavat keskittyä tuparipitsaan ja -kaljaan.

  VastaaPoista
 10. Ajankohtainen aihe itsellekin tuo muuttaminen ja voin sanoa ettei draamaa puutu. Asun Down Underissa ja vuokralla asuminen on erilaista kuin Suomessa. Vuokrasopimukset tehdaan yleensa 6 kuukaudeksi tai vuodeksi, lyhyemmankin sopimuksen saa, mutta esim. suomalaistyyppista sopimusta kuukauden irtisanomisajalla emme ole saaneet asuntoon josta nyt muutetaan pois.
  Uuden asunnon vuokrasopimus allekirjoitettiin viime viikolla ja sopimus piti alkaa 24.4. Takuut ja ennakkovuokrat maksettu shekkia(!) vastaavalla rahasiirrolla, mutta aina ei asiat mene niinkuin Stromsossa tassa Jumalan ja sivistyksen hylkaamassa maassa. Pari tuntia siita kun sopimus oli allekirjoitettu tuli puhelinsoitto asunnonvalittajalta, maanlaajuinen yritys, ettemme pysty muuttamaan 24.4 vaikka nyt sopimuksessa nain sanotaan, koska tamanhetkinen asukas ei muuta pois ennen sita. Ja mita hel...tia oli ensi reaktio. Ja paikallisesta vuokra-asujien etuja ajavasta jarjestosta ei mitaan apua. Totesivat vain, etta alkaa muuttako nykyisesta asunnosta pois vaan pysykaa pari ylimaaraista viikkoa, ei ne voi heittaa pihalle, vaikka sopimuksenne umpeutuu siella. Ja taas mita helv...tia.
  No nyt nayttaa silta etta muuttamaan paastaan ensi viikolla, joudutaan ottamaan toista vapaata ja korvauksista kaydaan nyt neuvottelua asunnonvalittajan kanssa. :) Se onkin varmaan taas toinen tarina se, saadaanko jotain korvausta vai jatetaanko vuokraa maksamatta joskus... :)

  -BrisVegas

  VastaaPoista
 11. Itsehän tykkään muuttamisesta. Jo lapsena lempileikki oli muuttaminen. Harvemmin jaksoin purkaa niitä kamoja enää oikeille paikoilleen, aikuisena oon petrannut sen suhteen....

  VastaaPoista
 12. Juu, tunnen tuon muuttotuskan. Kun torstai-iltana sai kuulla muuttoauton tulevan lauantai-aamuna, niin yritä siinä sitten paketoida omakotitalollinen neljän hengen kamppeita muutettavaan kuntoon yhdessä päivässä.

  VastaaPoista
 13. Minä tein ehken vielä radikaalimmin, kun muutimme miehen kanssa uuteen asuntoon. Edellissä kun oli viihdytty öpaut 20 vuotta, oli tavaramäärä sen mukainen. Pakkasin henkilöautoon kaiken sen, mitä tarvittiin akuutisti, kuten esim. lusikka-haarukka laatikko jne. Loput pakkasi ja kirjoitti pahvilaatikon kylkeen vuokratyövoima. Itsekin hourin sitä pakkaamista jollain lailla, mutta enimmäkseen ohjailin koko touhua. 5 rekkakuormaa siirrettyämme paikasta a paikkaan b alkoi purkaminen. No, pääsiäisenä tuli 5 vuotta täyteen asumista uudessa paikassa ja osa laatikoista on vieläkin purkamatta... Mutta muutto sujui joutuin ja kohtuu kivuttomasti.

  VastaaPoista