keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Oikeaoppinen wc-paperirullien säilytys

Tässä joku aika sitten oli puhetta siitä miten ihmeellisiä wc-paperirulla-annostelijoita maailma päällään tätä nykyä kantaa.

Minua ilahdutti tämä malliesimerkki siitä miten asia pitäisi hoitaa.


Normaali 70-lukulainen "annostelija" sekä karhupumppu, johon voi kätevästi pujottaa muutaman rullan tisuriin.

Sydäntä lämmittää.16 kommenttia:

 1. Tuon wc:n ylläpidosta vastaa jämpti ja hyvä ihminen!
  Koska omaakin toimintaa tulee arvioida kriittisesti, panin juuri merkille, että meillä rullareservinä oli koukkuannostelijan alle lattialle asetettu 24:n rullan paali. Pidän ratkaisua hienoisesti liioiteltuna ja tilankäytöllisesti arveluttavana.
  Karhupumpun mieleentuomana taistelen koko ajan vastaan tarvetta purkautua aiheesta lääkemainosten ärsyttävyys. Koska liikkeellä ollaan hyvän mielen teemalla, en lähde siihen.
  -Pientilallinen moottoritieltä-

  VastaaPoista
 2. Vessapaperin rullaussuuntakin täsmälleen oikea. Täydellistä.

  VastaaPoista
 3. Täydellisesti asetettu wc-paprurulla!

  VastaaPoista
 4. Just näin. Komjaa. Tuolla kelpaa pyllistellä.

  VastaaPoista
 5. Hei Vuoden Siivooja!
  Monet on ehkä huomannut että tällä hetkellä sosiaalisessa mediassa puhututtaa tuo kauppojen pikkupussikäytäntö. (Facebook: Ei laiteta pakasteita pieneen pussiin, kiitos)

  Koska kuitenkin olet vuoden siivooja, luulen tämän asian hiukkasen kiinnostavan sinuakin!

  Kiinnostaisiko sinua laittaa lähteä haasteeseen, jossa säästää kaiken muovin viikon ajalta heittämättä sitä roskiin ja kuvaa lopuksi tuotoksen? Itse olen huomannut että jo viikossa kertyvän muovin määrä on niiiin valtava. Minulla ei kuitenkaan ole mitään blogia enkä luule muutamien face-kavereideni avulla saavani hankkeelle sen suurempaa huomiota, joten keksin sitten että ehkäpä sinä/joku muu innostuisi tällaisesta kokeilusta? Olisi niin mahtavaa saada tälle asialle hiukka huomiota.

  Nimim. Erittäin kyllästynyt paksuihin muovikerroksiin joka ikisen kotiin kannettavan asian ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit maaliin, olen tästä pikkupussien väärinkäytöstä hyvinkin kiinnostunut. Olen jo ennättänyt sivuta aihetta banaanitarinassa. En ymmärrä miksi banaanit pitää pakata muovipussiin kaupassa, koska ei kai kukaan niitä kuoria syö - ihan sama liimata hintalappu suoraan terttuun kiinni.

   http://not-the-life-i-ordered.blogspot.se/2013/08/proteiinibanaani-super-foodia.html

   Kunnon kansalainen käyttää paksuja muovipusseja pakastukseen, koska niitä voi kestävyyden myötä pestä ja käyttää uudelleen.

   Minä voin toki kantaa korteni kekoon valittamalla tästä asiasta.

   Mittee laitetaan?


   Poista
  2. Minä tiesin että sinä oot järjen immeinen!! Minä en kaipaa ku pikkusen huomiota (Huijasin. Kaipaan paljon huomiota.) tälle maapallon muovilla saastuttamis -asialle. :)

   Poista
  3. Täältä ilmoittautuu yksi muovipussien ja muiden turhien pakkausten vihaaja! Juuri tänään kuulin radiosta, että EU suunnittelee kieltoa tai ainakin ylimääräistä veroa muovipusseille ja yrittää näin kannustaa kauppoja luopumaan ilmaiseksi jaettavista pusseista. Asiaa perusteltiin mm. ohuiden muovien suuresta haitallisuudesta merille ja muille vesistöille.

   Niin, ja kuvan rulla on juuri oikein asennettu.

   Poista
  4. Tässä muovipussikiellossa oli vain muistaakseni jokin jippo, miksi se ei ole hyvä Suomessa. Tais olla jo nää Suomen kaupan muovikassit suht ympäristöystävällisiä ja uusien säädösten myötä niitä pitää paksuntaa tjs. Kuitenkin joku tämmöinen asia tyyliin suoraveloituksen poistaminen kun se ei sovi SEPAan vaikka onkin edistyksellisempi kuin tää uusi vastine.One size fits nobody.

   Poista
 6. Minä olen siinä määrin virheellinen ihmisyksilö, etten ole ikinä tajunnut, miksi vessapaperin rullaussuunnalla on väliä suuntaan tai toiseen. Tai onko se edes telineessä.Tärkeintä on, että sitä paperia löytyy kun hätä on suurin, tai pienempäänkin hätään olisi hyvä löytyä kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelman myöntäminen on ensimmäinen askel kohti parannusta. Hyvä Hanne, josko piankin pystytjo valitsemaan puolesi tässä rulla-asiassa!

   Poista
 7. Tylsää sitä on seinästä raapia...siis se suunta asia. Lapsena meillä oli kotona RUUSUNTUOKSUISTA wc-paperia. Mistähän äitee sen keksi. Koko huone tuoksui ruusulta.

  -pelinainen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistan tuoksupaskapaperit, joku ihmevillitys sekin. Olikohan samoihin aikoihin myös paperia, johon oli leikkisästi painettu 500 markan seteleitä. 80-luvun lopun nousuhuuman ehkä oireellisimmat ilmentymät.
   -PT-

   Poista
 8. Rullan pyörimissuunta on täysin oikea. Muunlaista kuvaa ei osaa odottaakaan näin asialliselta blogilta.

  Paikkakunnallani kaupat keräävät uusiokäyttöön muovin (vatipäät ihmiset tosin ehkä pilaavat koko kierrätyksen) joten on kerääntynyt jonkin verran tietoa siitä, paljonko muovia viikossa tulee. Aika Paljon.

  Ps. en ikinä laita banaaneja muovipussiin, nimenomaan siksi kun en niistä kuorista niin välitä. Tosi monet kyllä näyttävät syövän kuorineen, usein mietin heille sanoa että parempaa olisi, jos kuoret pois ottaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joku ihan oikeasti vetää banskua kuorineen, sinulla on paitsi oikeus, myös velvollisuus puuttua asiaan!
   Mihin tämä maailma oikein on menossa?
   -PT-

   Poista
  2. Kerran näin eläintarhassa gorillan, joka söi banaania. säntillisesti kaveri sen ensin kuori ja sitten söi banaanin. Ja sitten söi ne kuoret. Että ehkä näillä banaanien pussittajilla on gorilloita kotona?

   Poista