sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Lossi

Se lähtee vartin välein, ei silloin kuin sinä haluat. Se opettaa tulemaan paikalle ajoissa. Se ei armahda myöhästelijöitä. Sen kyydissä ei etuilla.
Lossilla paljon matkanneet ovat varmasti keskimääräistä hyvätapaisempaa sakkia.11 kommenttia:

 1. Hailuodossa varttunut ystäväni on usein kertonut huikeista ylinopeuksista ja ohituksista, kun on pitänyt ehtiä mantereelta viimeiseen lauttaan. Näissä tilanteissa ei kielenkäyttökään liene kovin hyvätapaista. N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkopaikkakuntalaisia olleet kuitenkin, ei kunnon lossilainen kyllä tuolleen...

   Poista
 2. Täällä meilläpäin tolkuimmat ihmiset asuvat Hailuodossa (saari Oulun edustalla, asukkaita n. tuhat). Lauttamatka kestää reilut 20 minuuttia, illan viimeinen kyyti saareen ajetaan joka päivä 00.30, sekin vain jos tilauksen tekee 21.30 mennessä. Päivisin vuoroväli tunnin luokkaa.
  Siinä oppii ihminen ennakoimaan kulkujaan ja ilmanaikuinen individualismi ja impulsiivisuus karsiutuu. Eivät ole minäminäihmisiä he.
  -PT-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä onkin sitten seuraava kesälomakohde. Kuulostaa hyvältä paikalta.

   Poista
 3. Tuo samainen lossi on lähes päivittäin reitilläni! Aiheuttaa myöskin vartin välein ruuhkaa muistuttavan ilmiön saapuessaan. Joka kesä on hauska seurata, kun lossiin parkkeratuista autoista purkautuu alkuasukkaita sinkoutuen toisen alkuasukkaan autolle huastelemmaan.
  Kesällä myös turistien tohkeisuus lossimatkasta hymyilyttää, arkinen asia.
  Tervetuloa muuten nyt kesän korvalla kokeilemaan viisivuotishuollon aiheuttamia ruuhkia yhdistettynä Kuopio Jukolaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan Jukolauta sentään, siinä on kiireisen ihmisen hermot riekaleina. Onneksi kioski palvelee ja ehkä jäätelö sulattaa suurimmat huolet.

   Poista
 4. Aluksella näyttää muuten olevan kaunis, melkein proosallinen nimi: LOSSI No186 :D
  Käytännönläheistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sillä onneksi perinteinen nimikin, tuttujen kesken Puutossalamen lossi.

   http://www.finferries.fi/fi/lauttaliikenne/lauttapaikat.html?id=54

   Poista
 5. Meilläpäin on Hanhivirran lossi, siis kesäasukkaalla päin. Siitä mukava että tulee tarvittaessa aina, paitsi tietysti pitäähän kuskilla olla lakisääteiset tauot. Mutta niinhän minullakin on -en vastaa edes puhelimeeni, joten ei sitä nyt leipä suussa lossiakaan ajella :) Hienoja ihmisiä nuo kuskit.

  VastaaPoista
 6. Hyvä ystävä asuu liki ko. lossia.Pari kertaa on hupia käyty ajelemassa sillä(ilman autoa).Kioskilla kun poikettu siiderillä...Halavat on hulluilla huvit.Ja kerran kurautin matkailuautolla liian liki sitä kuskin tornia.Ai jai,puutossalmen lossi, ehkä taas ensi kesänä hurruutellaan :)

  VastaaPoista
 7. Oi, rakastan losseja. Teemme paljon kesäloma-ajeluita ympäri Suomea, ja jos vaan mahdollista niin suunnitellaan reitti lossien määrä maksimoiden! "Ilmaisia kilometrejä", totesi kuskikin (joka kyllä arvostaa losseja ihan muutenkin). :)

  VastaaPoista