sunnuntai 4. elokuuta 2013

Paska lentää ja banjot soi


No niin. Nyt sitä on käyty rypemässä rock 'n roll -festivaaleilla kahden päivän ajan.

Saniteettijärjestelyt ovat festivaaleilla vähintäänkin kyseenalaiset. Lähdön huumassa en muistanut laittaa vessapaperia käsilaukkuun. 

Heti portin jälkeisen bajamajan wc-paperivarustetaso noin kaksi tuntia alueen avaamisen jälkeen. Kesä kuivattaa ja gynekologilla voi hoidattaa.
 
 
Yksi syy nauttia tuntuvia määriä alkoholia festivaaleilla.

Ekana iltana ihmeteltiin, että on nyt ihme kun ei ketään tuttuja näy. Vasta iltamyöhään törmättiin ensimmäisiin kontakteihimme. Kaverin pikkusisko tuumasi seuraavana päivänä, että ehkä ne muut oli katsomassa niitä bändejä eivätkä vaan istuneet anniskelualueella koko päivää. Mutta kyllä mekin katseltiin bändejä. Tai yritettiin.

PMMP

Cheek

Stella

Haloo Helsingin keikka meni jotenkin ohi. Keskityin solistin silmien pullahteluun sekä edessäni olleen naishenkilön delfiinitatuointiin. En aiemmin tiennyt että lapsetkin tekevät tatointeja.
 
Syödäkin piti. Olimme juuri nauttineet pakastepitsat anniskelualueiden välisellä matkallamme ja  yhtäkkiä sieraimet täytti mitä huumaavin tuoksu. Viidentoista metrin päästä löytyi tuo sateenkaaren pää. Ostopäätös syntyi välittömästi. Pitihän siinä sitten ruoan päälle vähän syödä ja vetää lautasellinen  paistettuja valkosipulilla maustettuja ruisleipäviipaleita valkosipulikastikkeen kera. Seuraavana päivänä majapaikkamme wc:n ovikyltin olisi voinut korvata tuolla "Täältä se tuoksu tulee" -sloganilla. Paska lentää ja banjot soi!
 


Alueella oli benjihyppymahdollisuus. Ensin katseltiin touhua kauhulla ja mitä pidemmälle ilta venyi, sen paremmalta idealta hyppy alkoi tuntua. Päädyimme mainostamaan kaikille, miten seuraavana päivänä kyllä ihan varmasti hypätään tandem-hyppy.Näin yöllä painajaisia hyppäämisestä. Aamulla katsottiin kaverin kanssa toisiamme ja oltiin että ei uskalla kyllä mitenkään.
 
Toisena päivänä hyppääminen alkoi jälleen uudelleen tuntua hyvältä idealta noin viiden tunnin ryyppäämisen jälkeen. Kävelimme kojun läheisyyteen. Hyvin suostuttelutaitoinen henkilökunnan jäsen sai meidät noin 15 sekunnissa lukemaan vastuuvapauslauseketta ja eikö kohta jo kynä sauhunnut. Meidän piti saada alunperin joku kuvaamaan hyppyä mutta ei siinä hötäkässä ketään ennätetty saada paikalle. Valjaiden kiinnitysvaiheessa alkoi jo pelottaa jonkin verran. Ylös noustiin häkissä. Tuijotin horisonttiin kun arvelin että se voisi hälventää orastavaa kuolemanpelkoa. Erehdyin katsomaan vasemmalle ja näin riisinjyvän kokoisia ihmisiä heiluttamassa nyrkkejä jonkun (oikean) metallibändin keikalla. Reidet tuntuivat yllättävän löysiltä. 
 
Rutinoitunut ja ilmeisen kyllästynyt häkkihenkilö sanoi että nyt se ois sitten aika lähteä. Kaveri sanoi että ei uskalla. Ukko sanoi että kaikki lähtee täältä hyppäämällä, muuta vaihtoehtoa ei ole. Että nyt siitä vaan painaudutte toisianne vasten. Ja minua käski hiljalleen jo heittämään irti häkin kaiteista. Kysyin että ootko nyt ihan varma että nämä vehkeet on oikein kiinnitetty. On on. Ei siinä muuta kuin kaverista kiinni ja nojautuminen taakse.
 
Ensimmäisessä repäisyssä minulta meni selkä ja kaverilta paloi nilkat. Mutta hypätty on. Kaverin sisko kehui että suorituksemme oli ollut hallittu ja näytimme hyvältä.



Jälkikäteen muistin että mullahan on muuten skolioosi eli selkärangan kieroutuma. Tuo on varmaan yksi selkävian tyyppi, jota vastuuvapauslausekkeessa tarkoitettiin.
 
Ei tarvii toista kertaa mennä.

 

39 kommenttia:

  1. HUH - kreisiä, hullua, vaarallista,kamalaa, järjetöntä, vastuutonta,mielipuolista,älytöntä,öööö - mitä vielä keksisin sanoa tuosta hypystä. Uskalias,terveydelle vaarallinen, ni-ih. Onnea vaan. Tollasta diplomia ei monella ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvii toista hankkia. Vieläkin tuntuu mahassa se pelko.

      Poista
    2. Itse hyppäsin benjin 1,5 v sitten Afrikassa. Vieläkin pelottaa. Ja aina pelottaa, kun katson sen hyppyvideon hyhhyh

      Poista
  2. Saatto muuten rusahtaa paikalleen se selkä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sitä minä mietin, että ennen siellä oli mutka ja tämän jälkeen ei varmaan enää oo.

      Poista
  3. Niin kännissä en oo ikinä, että uskaltaisin ton tehdä! Hatunnosto siis sinulle!

    Toivottavasti bändit olivat hyviä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinään en olis ikinä uskaltanut, nyt oli kaveri jonka hartioita rusentaa. Yhtyeet esiintyivät hyvin vaikka niitä ei aina kunnolla nähnytkään :)

      Poista
  4. Itse katselin viime kesänä Kauvopuiston rannassa touhua, alkoholilla ei ole mitään osuutta tapahtumiin. En pelännyt uskallanko hypätä, pelkäsin mitä sen jälkeen voi tapahtua. Kyselin maanikkona kaikilta hypänneiltä, että sattuiko, järjestäjiltä worst case tapahtumia ja googletin hulluna tragediatilastoja.

    Välitulos:Hyppäsin sen 150m.

    Lopputulos: Revähtänyt olkapää, kättä ei saanut 1kk ylös, toipuminen vei 3kk (yhä huomaan vamman joissain urheiluliikkeissä.)

    Hyppäisinkö uudestaan? Tuskin maksaisin, jossain siistissä mestassa ehkä.

    -Vinkumiina

    PS: Blogistasi tulee kotijuuret lähes positiivisesti mieleen. Oikeanlainen kirjoitustaito sen tekee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on varmasti ollut tuskallista, voi vaan kuvitella. Ja sinä voisit harkita että hyppäisit vielä uudelleen joskus jossain. Tuo on ihan nutcasea.

      Poista
  5. Mua ei niin känniin sais, että hyppäisin. 80 Pelkkä ajatus nostaa kylmännihkeän hien pintaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli yksi hetki ja vimma. Ei ehkä olisi tullut toista kertaa. Entä jos tästä alkaa ajatus kyteä sielläkin päässä?

      Poista
  6. Kyllä se viina on viisasten juoma... itse tein saman viime kesänä festareilla, anniskelualueella oli osuutta asiaan, itseasiassa koko osuus.

    Ideahan oli aivan jäätävän hyvä kunnes setä taputteli selkään pilvien korkeudella pienen metallihäkkyrän reunalla ja kehoitti hyppäämään kolmosella, arvaa hyppäsinkö? Tätä mantraa toisteltiin kunnes setämies käskystäni työnsi mut alas.

    Kuulostin kuulemma harakalta alas tullessani enkä tätä hetkeäkään epäile, joten kiitos mulle riiti kans ihan yks kerta...ellei joku undulaatti keksi jotain tooosi hyvää shottia ens kesään mennessä joka menee päähän kun mummon paplarit...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin vaan kuvitella. Yksinään tuskin uskaltaisin hypätä. "Yksi, kaksi, kolme, eip!".

      Poista
  7. Kaikki mikä ei tapa, kuulemma kasvattaa.
    Niin että jalostuit varmaankin kovasti ;) Tuntuuko siltä?

    Terv. Keekeläinen - raukkis (=ei edes ajattele hyppäävänsä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan se olla että tuli sentti pituutta lisää kun kieron savolaisen kiero selkäranka oikesi.

      Poista
  8. Tandemhyppy tehtynä kaverin kanssa, kokemus oli mitä huikein! Kaveri painoi päätä mun olkaa vasten häkissä, piti silmiä kiinni ja kysyi, jotta missä ollaan, johon häkkisetä totesi vaan "MATKALLA ALASPÄIN!" ja päästi samalla meidät menemään :D Tekisin kyllä uudestaankin, kaverista en tiedä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. *reps* no, siinä ei kerennyt sitten liian kauaa tutista kun lähettiin :D

      Poista
  9. Mun mies aina sanoo, että benjiä hypätessä voi aivot solahtaa pois jengoiltaan silleen, että ihmisen persoona muuttuu radikaalisti eikä se edes itse huomaa sitä. On siis varmaan onni, ettei me tunnettu ennen kuin hölskytin aivojani kuminauhavirityksen paskemmassa päässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks on nestettä sen verran pienten aivojen ympärillä että mahtuvat siellä muljahtelemaan. Pisteet "jengoiltaan" -sanasta muuten.

      Poista
  10. Kiitos, olisin halunnut elää näkemättä kuvaa bajamajan säiliöstä, koska tiedän muutenkin, miltä se näyttää :) By the way, inva-bajamajat on paljon siistimpiä, niissä on jopa käsidesiä vessapaperin lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enhän minä ilenny invamajoihin mennä. Muut kyllä ilkes.

      Poista
  11. Siis aivan huikeeta !! Oltiin samoilla mestoilla ja samoissa hommissa :)...tandemina täälläkin kaverin kanssa, mutta ilman mainittavampia vammoja selvittiin.
    Blogisi on parasta piiiitkäään aikaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, siellä toiset hullut. Tervetuloa vaan lukupiiriin :)

      Poista
  12. Bajamajat, hyi saatana.
    Valkosipuliherkut, nammm.
    Benjiihyppy, ei ikinä! Saattasin mä maton reunalta sen kolme milliä uskaltaa hypätä, mut ei yhtää korkeemmalta.
    Ja yks viel paskan selän kaa menee ja nojautuu taakke. Onneks ei sattunnu pahemmi (?) Hyi hitto, oikee värisyttää ku aattelenki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän lie päähänpisto oli. Leppävirran sillalta alas katsoessa pyörryttää ja tuommoiseen piti lähteä. Ei tässä oikeesti mitään pahoja seurauksia tullut, selkä vihottelee mutta kyllä tuo on jo parempaan päin. Aina pitää vähän kokemuksia maustaa. Vatsalihakset on kipeenä mutta en tiiä tuliko ne hypystä vai ylettömästä nauramisesta.

      Poista
  13. Kiitos taas hyvistä nauruista, blogisi on ihan paras!

    VastaaPoista
  14. Huih! Jos iskee into pompata uudestaan, niin Europabrückellä Innsbruckin lähellä voi käydä hyppäämässä 192m matkan. Tarjoan kuohuvat hypyn jälkeen (ja väkevät ennen), jos sille päälle satutte. Joka päivä joku seikkailijamielinen kävelee sillalla valjaiden kanssa, ilmeisesti elävät myös hypyn jäljeen...

    -A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän nyt näin "Anonyymi -A":ta vinkistä ;)
      Varmastihan tuota hulluutta (benji-hyppyjä) vois harrastaa jossain päin suomenmaatakin, mutta jos miehellä on päähänpinttymänä saada päästä JOSKUS sellainen tekemään, niin mikäli meinaisi tehdä sen, niin miksi ei sitten näkisi samantien vaivaa matkatakseen mainitsemaasi paikkaan. -Näkisi tämä emäntä vähän muutakin kuin kotimaata ;)
      Sitä en kyllä sano ettäkö ite menisin tuplahyppyyn hänen seurakseen, en ehkää vaikka joskus yllytyshullu saatan ollakin. Se tosin riippuu asiasta. Tämä ei liene kuitenkenkaan sillä "listalla" minulla että mukaan saisi..paino sanalla EHKÄ. xD

      Mutta Siivoojalle tiedoksi että olimme kyllä meiningeissä tulla ystäväni kanssa herättämään osaltamme pahennusta samoihin pippaloihin jossa tekin olette olleet. Ei vain ollut inhimillisen matkan päässä hotelleissa yöpaikkoja enää vapaina, joten vaihdoimme sen sitten Lahden kirppiksiin.
      Ei hullumpi sekään vaihtoehtona kokemuksista näin jälkikäteen ajatellen. Rahaa sielläkin sai kulumaan.
      Olen kuitenkin jonkinasteisesti sinulle kateellinen kun olet tuon urhean hypyn suorittanut.*pikku möksöt sille* xD

      Poista
    2. Hyh, yli kolminkertainen mitta hypylle. Ei kiitos. Jos 55 m rusautti jo selkää niin antaapa olla :D

      Festareilla joku satunnainen tuttavuus kertoi että oli hypännyt sellaisen hypyn, jossa saattaa pää osua veteen. Taitaa olla erikseen nuo oikeasti pelottomat tyypit ja sitten on tällaiset kännissä hyviä ideoita saavat, kuten minä.

      Lahden kirppiksellä ei varmaan palanu nilkat tai menny selkä?

      Poista
    3. Heheh, no täytyy sanoa että Lahden kirppiksillä ei palanut nilkat eikä rusahdellut selkä, mutta nahka paloi kantapäistä kirppistely iltaa edeltävänä iltana väärän kenkävalinnan vuoksi. Perskuta!
      Rahaakin paloi, sekä kirppiksillä ollessa että sitä edeltävänä iltana -kuten sitä aina baarissa käyden tahtoo mennä, kukapa sinne lähtee ihan vaan muden juomista/syömistä katsomaan. xD

      Poista
    4. Alkoholin kanssahan on kaksi vaihtoehtoa. Se on joko off tai on. Välimuotoja ei tunneta.

      Poista
  15. Kiitos Bajamaja-kuvasta aamupalalla! Voisiko otsikon viereen lisätä jotain merkkejä, kuten ei heikkovatsaisille, korkeanpaikankammoisille, K18...

    Mäkin oon ihmetelly noita "lasten piirtämiä" tatuointeja. Luulen vaan, että oikeesti lasten tekemät olis hienompia.

    Muakaan ei sais hyppäämään. Huippaa jo tuolilla seistessä. Onneksi on selässä vikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ei menny suklaavanukkaat väärään kurkkuun!

      Jos meen ens vuonna Rokkiin, on otettava kuvasarja hienoista tatskoista.

      Poista
    2. Ei menny, tuli vauhdilla ylöspäin...

      Tatskakuvissa vois olla kaks kuvasarjaa; oikeesti hienot ja sit "upeet".

      Oon nähnyt muutaman "Ostin tatuointikoneen ja kokeilin vapaalla kädellä ilman harjoittelua." ja "Kavereitten kanssa kännissä kirjoteltiin mun jalkoihin kaikkea kivaa." Hienoimmat oli vankilassa käsin hakatut kuvat joskus nuoruudessa. En kyllä ollut kade niistäkään.

      Poista
  16. Tervetuloa http://skydivehame.com/. Voitais vetää alkuun tandemi, jotta käsnäät että 55m on eri kuin 4000m. Varaa Tenat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laskuvarjohyppyä ei varmaan kännissä pääse vetämään?

      Poista