torstai 6. joulukuuta 2012

Luonnon ihmeitä

Kärppä (Mustela erminea) on näätäeläimiin kuuluva pienikokoinen petoeläin, joka elää pohjoisen pallonpuoliskon lauhkeissa ja viileissä oloissa. Kärpän tärkeintä ravintoa ovat vesi-, metsä- ja peltomyyrät sekä oravat ja päästäiset. Kärpän pahimpia saalistajia ovat ketut, näädät sekä petolinnut. Kärppä on kuitenkin nopea eläin, joten saalistaja saa sen harvoin kiinni.Vietän ranchilla viisi yötä talon vahtina ja puukattilan lämmittäjänä, koska isäni ja suurinpiirtein kaikki muutkin suvun ukot matkustivat sikajahtiin Saarenmaalle. Eilinen meni mukavasti kuumeessa ja tuli mentyä aika aikaisin nukkumaan. Aamulla koira herätti ystävällisesti kuuden aikaan ja lähdettiin pikaiselle ulkoilulle. Koira temusi hetken pusikossa ja tuli sieltä pois kantaen jotain suussaan. Se pudotti nyytin tielle ja kuului *klonks*. Mietin että minkähän ihmeen kalikan se oli suuhunsa ottanut. Revin koiran pois siitä ja painuin takaisin nukkumaan. Aamun valjettua lähdettiin taaaas ulos ja selvisi mitä se oli puskasta raahannut.

No ei kun foto foto vaan ja viestiä Saarenmaalle. Tässä koko viestiketju, joka tästä seurasi:

Ukko: Laita heti pakastimeen.
Minä: Ewww no en!
Ukko: Kyllä, otat hanskat ja kauppakassin.
Minä: Pitäiskö isältä kysyä haluaako pakastimeensa raadon.
Ukko: Se käski laittaa talteen.
Minä: You freeks. Tästä hyvästä kyllä mittavat tuliaiset!
Minä: Toisella puolella oli noin puolentoista sentin reikä. En tiedä haittaako. Muuten siisti. Nyt se on pakastimessa, kummittelee yöllä kuitenkin.


Kaveri nukkuu ikuista unta Atrian viljaporsaan uunilihan kaverina.

 
 
Jos olet sinkkunainen ja sinulla on netin treffipalstalla ilmoitus, kannattaa miettiä yks jos toinenkin kerta, jos yhteydenotto tulee mieheltä joka kertoo olevansa metsästäjä tai muuten vaan "luonnon ystävä".

3 kommenttia:

  1. Kalpan fanikoirat ovat näemmä sen verran tarkkoja reviireistään, että ei kannata kärppien sinne tulla nuuskimaan. Ilvekset varokoon.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, kun sä elät niin tiiviissä yhteydessä luonnon kanssa.

    VastaaPoista
  3. Mua jotenkin kylmää ajatus siitä, että olen oikein etsinyt noita kyseisiä sanoja deittiprofiileista. Semmoinen touhu loppuu nyt kyllä samantien, samoin taidan hyljätä koko ajatuksen deittailusta.

    VastaaPoista