maanantai 24. joulukuuta 2012

Suosikkireseptejä

Näin joulun kunniaksi ajattelin jakaa kanssanne pari lempireseptiäni.

Karpalokiisseli

Mittaa litra vettä kattilaan ja lisää joukkoon 4 dl karpaloita. Anna kiehua, kunnes marjat vaalenevat, noin 30 min. Siivilöi liemi ja kuumenna mehu uudelleen. Sekoita joukkoon 2 dl sokeria. Suurusta mehu perunajauho-vesiseoksella, anna kiehahtaa ja nosta kiisseli pois liedeltä. Googleta ratkaisua ongelmaan "liian löysä kiisseli". Totea, että mitään ei ole tehtävissä ja vatkaa lannistuneena lisäkkeeksi kermavaahtoa. Suunnittele kokemuksesta inspiroituneena huippudrinkki, jossa karpalokiisseliä ja vodkaa kaadetaan shottilasiin ja lisätään päälle kermavaahtoa.

Riisipuuro

Kiehauta 2 dl vettä teflonkattilassa. Lisää 2 dl PERKELE! Ota riisiryynipussi pois kattilasta ja kauho riisiä pois, kunnes silmämääräisesti arvioituna kattilaan jää noin 2 dl riisiä. Kun vesi on imeytynyt riisin, lisää litra maitoa. Anna kiehua kannen alla välillä sekoittaen noin 40 min. Mausta puuro suolalla.

1 kommentti:

  1. Liityn ihailijoihisi! Ellei Aamulehti olisi maininnut blogiasi, olisin jäänyt paljosta paitsi. Poskettomia juttuja ja helmeilevää kielenkäyttöä! Kerrassaan mahtavaa!

    VastaaPoista