On muistettava, että kuumana tarjottavat ruoat pitää lämmittää yli 60
asteeseen. Hyvä että tuli puheeksi, olisin ihan varmasti ilman tätä tietoa
tarjonnut kuumia ruokia huoneenlämpöisinä.
Jos ruoka
on seissyt huoneenlämmössä yli 4 tuntia, se pitää kuulemma heittää pois. Kyllä meillä
kotona oli aina ruoat hellalla odottamassa seuraavaa ruokailukertaa. Yön ylikin.
Supervatsa kai meille siinä ehittyi, koska ei ikinä ruokamyrkytyksiä siitä
huolimatta saatu. Ja hengissäkin ollaan. Sen myönnän kyllä, että jos ruoka alkaa seisoa, ehkä on tosiaan syytä heittää se pois.
Kaikenlaista.
Nämä tiedot koskevat ammattikeittiöitä joissa tehdään suuria määriä ruokaa. Siellä pelataan eri pelisäännöillä ja kaikki on tarkempaa kuin kotona. Ruoka ei pilaannu vuorokaudessa jos raaka-aineet eivät ole jo ennestään pilaantuneita. Että ei sulla mitää supervatsaa ole. Kannattaa varmaan ottaa asioista paremmin selvää ennen ku rupeet omia sepityksiä kertomaan eteenpäin.
VastaaPoistaT. Ammattikokki.
Ammattikokilla tai olla huumorintaju kadonnut soppien joukkoon?!?
PoistaMeillä ei myöskään pestä salaattia ennen valmistusta, ruoat seisovat monestikin huoneenlämmössä yön yli, viimeisen käyttöpäivän jälkeenkin syödään, jos ei maussa ole vikaa. Hyvin on hengissä pysytty ja vieläpä ilman mahavaivoja. Hysteriaa turhasta, sanon minä.
VastaaPoistaTismalleen. Ja hapanmaitotuotteet, kuten jogurtti, säilyy kunnossa toooosi pitkään parasta ennen -päivän jälkeen.
VastaaPoistaMinäkin olen selvinnyt hengissä ja ongelmitta, vaikka olenkin syönyt ruokaa, joka on viettänyt yönsä hellan päällä huoneenlämmössä. Ainoa poikkeus oli hernekeitto, jota lervasin sitten illalla varmasti puolet enemmän, mitä sitä olin syönyt. Ja ei ammattikokinkaan tarvitse alkaa kaksin käsin työntämään sitä hernepalkoa nokkaan, sille on parempaakin käyttöä varmaan. Harmi, ettei kaikille ole annettu huumorintajua. :>
VastaaPoista