maanantai 7. lokakuuta 2013

Keltaiset hampaat - hyvät hampaat

Tänään lähti hammasraudat. Tilalle tuli kolmeksi viikoksi ihanasti hankaavat kiskot. Ja puhumaan pitää taas opetella uudelleen. Etukäteen minua pelotti brakettien irrotus. Kaksi yksittäistä brakettia oli aiemmin napattu pois, koska ne piti asemoida uudelleen. Itkuhan siinä tuli, molemmilla kerroilla. Tuntui kuin hammas lähtisi irti ilman puudutusta.

Nyt jälkikäteen ajateltuna brakettien poisto 28-kertaisena ei ollut yhtään mitään. Valkaisu se vasta onkin saatanasta. Lievä vihlonta tai kuumotuksen tunne oli kyllä aikamoinen understatement. Valkaisu tehtiin kolmessa 20 minuutin erässä. Ensimmäisen aikana kirjoittelin vihkoon lääkärilleni kysymyksen: "Yhtä hammasta vihloo, kuulunee asiaan?". Naiivia. Niin naiivia. Toisen erän aikana toivoin, että olisin voinut vikkelästi palata takaisin ensimmäiseen. Viimeisen erän aikana halusin jo luopua hampaistani.Yksityisellä puolella hoito maksaa, mutta erityiskohteluakin saa, jos vaan uskaltaa sitä kysyä. Minä pyysin, että kolme tuntia kestävän session aikana kuunneltaisiin ACDC:tä. Huomauttaisin tässä kohtaa, että joku älykkäämpi olisi pyytänyt tehokkaampaa esilääkitystä.

Minä sanon teille yhden asian. Olipa hampaat miten keltaiset tahansa, ne eivät ole niin keltaiset että tämmöiseen kidutukseen kannattaisi ryhtyä. Olipahan ensimmäinen ja viimeinen valkaisu.15 kommenttia:

 1. Huh, toivottavasti lopputulos on kaiken vaivan ja kärsimyksen väärtti!

  VastaaPoista
 2. Komppaan mummoa! Toivottavasti kärsimykset olisi nyt takanapäin. Tsemppiä & sisua!

  VastaaPoista
 3. Mutta onpahan nyt komeat legot!

  VastaaPoista
 4. Mitäs nuo kiskot käytännössä tarkoittaa? Miksi pitää opetella taas puhumaan? Sen vuoksi että oli tottunut puhumaan rautojen kanssa? Jänskättää kun itsellä olis noin 6 viikon päästä sama homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiskot seuraavat junaratavaihetta :D Ne on semmoset hammassuojan oloiset vekottimet, joita pidetään, jotta hampaat ei pääse liikkumaan kohti vanhaa asentoa. Kolmen viikon kuluttua asennetaan retentiokaaret, jotka jäävät pysyvästi suuhun. Sitten on koko prosessi viimein ohi. S-kirjain on taas hankala näiden kiskojen vuoksi, koska ei ole näihin vielä suu ehtinyt tottua. Jos haluat, voin vastailla kattavammin sähköpostitse. Osoitteeni on blogissa. Mielelläni kerron mitä on odotettavissa.

   Poista
 5. Auts! Symppaan kärsimyksiäsi.

  Blogissani on sinulle haaste! Tsekkaapa se ulos!

  VastaaPoista
 6. Ei saatanan pönttö! Hampaita ei piä valkasta koskaa, ei millää. Hetken kauniit kohta reikäset, koska valkasu ohentaa ja heikentää kiillettä. Terveisin mun Vaimo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä arvelin, että kai ne lääkärit kertoo mahdollisista riskeistä. Kissanvitut voi tähänkin siis sanoa :D

   No, toista kertaa en tuohon ralliin lähe!

   Poista
 7. Pysytään siis keltaisissa täälläkin. Hampaat on harvat ja keltaiset mutta ehyet, reikiä nolla ja ikääkin päälle kolmenkymmenen. Oikeestaan ne on pirun hyvät hampaat.

  VastaaPoista
 8. Kiitos, kellertävä muuttui juuri terveen kauniiksi :). Ja pysyy kellertävänä.

  VastaaPoista
 9. Komppaan. Kerran kokeilin, enkä toiste mene. Ihan saatanasta, vaikka mulla kaiken järjen mukaan pitäisi olla suhteellisen korkea kipukynnys. Synnyttämään voin lähteä millon tahansa uudelleen (no, sitten kun aihetta taas ilmenee)mutta en perkele ikinä enää valkaisuun.
  Jopa näin ateisti-immeisestä on myös perin epäkristillistä töröttää suu auki sen vaaditun ajan.

  VastaaPoista
 10. Mulle hammaslääkäri sanoi, ettei hampaita saa valkaista heti hammasrautojen poiston jälkeen, koska hampaat ovat jotenkin huokoiset tjsp oikomisoperaation jälkeen. Pitää odottaa muutama kuukausi.

  Eli sun hampaat on nyt sit ihan kokonaan pilalla. Tippuvat kohta hienot, suorat ja valkoiset hampaat. Ja mikä oli syynä, pelkkä turhamaisuus! Nih!

  VastaaPoista
 11. Mulle hammaslääkäri sanoi, ettei hampaita saa valkaista heti hammasrautojen poiston jälkeen, koska hampaat ovat jotenkin huokoiset tjsp oikomisoperaation jälkeen. Pitää odottaa muutama kuukausi.

  Eli sun hampaat on nyt sit ihan kokonaan pilalla. Tippuvat kohta hienot, suorat ja valkoiset hampaat. Ja mikä oli syynä, pelkkä turhamaisuus! Nih!

  VastaaPoista