torstai 15. toukokuuta 2014

Syntyminen kaksoseksi

Työkaverin kanssa keskusteltiin tänään ipanoista ja tuli puheeksi, että minulla on kaksosveli. Työkaveri ihasteli ja totesi, että on varmaan erityistä.

Kyllähän se on.

Tässä vinkkejä siltä varalta jos joskus omaan perheeseen tärähtää tyttö ja poika yhdellä kertaa. Alkuvaihe menee tietysti kuin sumussa, koska vauvaiässä ei ole tapana nukkua tai syödä synkroonissa.

1. Aku Ankka on syytä tilata joka toinen vuosi siten, että tytön nimi on ensimmäisenä mainittu ja vastaavasti joka toinen vuosi siten, että pojan nimi on ensimmäisenä mainittu. Ja järjestelystä huolimatta pitää valmistautua lohduttamaan toista, kun uusi tilausjakso alkaa.

2. Aku Ankan etulukuoikeus vaihtuu viikoittain. Usein voi tulla kiistaa siitä, kumpi lukikaan edellisellä viikolla julkaisun ensimmäisenä. Vanhemman on syytä pitää kirjaa tai laatia joku pätevä muistisääntö, jotta ei ainakaan mene epäröimään tilannetta selvittäessään. Joka tapauksessa se, joka pääsee lukemaan sarjiksen ensimmäisenä käyttää siihen vähintään puoli tuntia vain toista kiusatakseen.

3. Kannattaa ehdottomasti opetella tunnistamaan tekoitku tai toinen (tyttö) saa manipuloitua jokaisen tilanteen pojan syyksi, vaikka on itse aloittanut riekkumisen ja on oikeastaan vastuussa konfliktista.

4. Ei kannata taloudellis-logistisista syistä pakottaa molempia soittamaan pianoa.

5. Jos penskoilla on yhteinen huone, sen halki on syytä vetää teippi, jotta ei tarvitse mittanauhan kanssa mitata kummanko puolella jokin esine on siivouspäivänä.

Loppuun lohdutus. Niin pirullisia kuin kaksoset voivatkin olla toisilleen, tiukan paikan tullen pidetään kyllä yhtä. Jos punatukkainen ällöttävä poika kiusaa koulussa veljeä, siinä kohtaa sisko voi ottaa ja tempaista rakkaria turpaan niin että tämä lentää auton kylkeen.4 kommenttia:

 1. Ei muuten tartte edes olla kaksosveli kun aika moni noista kohdista täyttyy...meillähän ei siis tietenkään koskaan tapeltu Aku Ankasta, siivouksesta tai muutenkaan yritetty kieroilla toista syyllisen rooliin... 0:D

  VastaaPoista
 2. Kyllä sillon lapsena kelpas olla ainoa lapsi. Minä minä minä. Nyt aikuisena ei yhtään haittais, jos olis veli vetelemässä idiootteja turpiin.

  VastaaPoista
 3. Toi kuva...***reps***

  Tiina

  VastaaPoista
 4. ei sillä oo mitään väliä onko kaksosia, sisaruksia, 2v ikäeroa, 5v ikäeroa tai 9 v ikäeroa..
  Ainakaan miun vanhempien mielestä joilla sattunee olemaan lapsoset tuolla 9v ikäerolla.. yhtä hirveää tuhoa nekin saa aikaiseksi.. ainakin kuulemma.
  T. se vanhenpi sisarus.

  VastaaPoista