sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Iltani Mustanaamion kanssa

Eilen oli Henry's Pubissa Kuopiossa esiintymässä oli Scandinavian Music Group ja koko joukko tiedostavia ja moderneja nuoria naisia oli paikalla. Ja sitten myös minä. Muutamia miesfanejakin oli ilmaantunut, mutta jostain kumman syystä nämä katselivat enemmän ympärilleen kuin yhtyeen suuntaan.Sanoituksista ja yleisestä ätmöksestä tuli mieleen, kun Rosa Meriläinen kirjoitti hyvinvoivan naisen selittämättömästä pahasta olosta. Mutta ei se yhteiskunta sillä tavalla pyöri, että täällä aletaan toteuttaa itseään ja saadaan mitä todella halutaan. Kun ei tarvitse rumuta Maslowin tarvehierarkian ensimmäisillä rappusilla, voi kehitellä itselleen muita haasteita. Yhtyeen mukaan mm. ennen parisuhteeseen sitoutumista on syytä hypätä vieraan auton kyytiin, pudota kalliolta, varastaa lompakko, saada sähköisku pistorasiasta, valehdella nimi ja ammatti ja herätä oudosta asunnosta. Ei olekaan ihme, että nykyään on hankala löytää tyttöporukan kalentereista yhteistä vapaata aikaa illanistujaisille. Kiirettä pitää.

Itsenäisyys ja vapaus on kuitenkin hieno asia. Sen ansiosta eräs parikymppinen nainen pystyi lähtemään tälle kyseiselle keikalle, saattoi kaikessa vapauden hurmassa kaatua ystäväni päälle sillä seurauksella, että ystäväni sormus leikkasi tämän leuan auki.Itsenäinen, vapaaehtoisesti kuljettajana ollut nainen, eli minä, olisi lähtenyt viemään naista tikattavaksi mutta koska moni nainen on nykyään korkeasti koulutettu, löytyi seurueesta lääkäri, joka oli valmis juovuksissa tikkaamaan toisen haavan umpeen, jotta paluu Kuopion yöhön onnistuisi mahdollisimman nopeasti ja tällin saanut tyttö pystyisi välttämään yhteispäivystyksessä tapahtuvan ikävystyttävän jonotuksen.

Kyllä meille naisille kaikki on mahdollista. Ja se tästä kaikesta niin hankalaa tekeekin.

Tämän filosofispainotteisen pohdinnan jälkeen on hyvä vähän keventää ja esittää muutama tiedote.
Ystäväni, Mustanaamio, menetti fiiliksensä verenvuodatuksessa ja vein hänet kotiinsa. Päräytin Leppävirran paikalliseen kontakteja tapaamaan. Vilkas mies, avomiehen sisko ja erityinen ystävä olivat liikenteessä. Kuulumistenvaihto oli kiivasta.

Paikallisissa baareissa on se hyvä puoli, että siellä voi törmätä vanhoihin tuttuihin. Pääsin keskustelemaan miehen kanssa, joka kulki yläasteaikaan samassa linja-autossa kuin minä. Tästä klopista ei ollut muita kokemuksia kuin se, että hän yritti tunkea kondomin päähäni bussissa ja sanoi että minulla on luiseva perse. Keskustelimme siitä miten ensivaikutelman painoarvoa ei voi vähätellä.

Onnistunut ilta.4 kommenttia:

  1. Siis tätä parempaan en pysty edes kertomalla, miten parvekkeet puhdistetaan

    VastaaPoista
  2. Tunsin alimmaisen kuvan tytön hänen ollessaan ala-asteella. Surullista mihin piireihin suloinen ujo tyttö on joutunut..

    VastaaPoista
  3. Seuraa tiedotus: tällä viikolla olen työreissulla ulukomailla, joten ei kerkii ehkä nyt kirjoitella kunnolla. Palaan asiaan.

    VastaaPoista