lauantai 17. toukokuuta 2014

Kukkapenkin kunnostus

Ranchin kukkapenkki on erinäisten kirjavien elämänvaiheiden jäljiltä räjähtäneessä kunnossa. Pensaitakin on ollut hyvä jossain kohtaa tumpata penkin keskelle. Loogista.

Tällä kertaa opetan teille miten tällainen kukkapenkki saadaan uuteen loistoon. Soppii ottoo mallia.

Ensimmäisenä hortonomin pitää tietysti varata kaikki tärkeimmät puutarhanhoitovälineet hollille - lapio, talikko ja metsäkärri.Ympyrä sulkeutuu. Teini-iässä minut pakotettiin etsimään sopivia kiviä pitkin mehtiä ja pientareita kukkapenkkiä reunustamaan. Nyt niitä passaa sitten kärrätä takaisin.Puutarhatöiden ykköstyökalu - koura. Ei nimittäin tarvinnut perinnevälineiden kanssa riehua, eiku pensasta tukasta kiinni ja kyytiin. Samalla vekottimella sitten isä irrotteli muutkin turpeet penkistä.
Metsäkärristä saa kiven- ja pensaanpitävän latomalla lankkuja alustaksi.Lapiolla kääntelyn ja talikolla puistelun jälkeen on valamista. Ootellaan tässä vielä joku sade, jotta maa vähän tiivistyy ja sittenpä sitä kelepoo viskellä nurmikonsiementä ympäriinsä.
Tämä kaveri tulee yöllä teidän uniinne.


9 kommenttia:

 1. No vtu...oisipas ollut nämä ohjeet just muutama päivä aikaisemmin, niin oisi minunkin sielu vähemmän kirosanoja täynnä.Saman toimen piteen sain juuri 15min sitten suoritettua taloyhtiön talkoilla -eli yksin. Ja ihan perinne värkein.Mutta en sitten kai tehny ees liian kovaa työtä kun en saanu ees rakkoja käsiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens kerralla sitten. Ohjeistan sinuakin että taloyhtiön talkoisiin varustaudutaan ulkona liikkumisen välttelyllä ja suljetuin sälekaihtimin.

   Poista
 2. Mä niin rakastan noita puutarhatonttuja! Ne on kuulemma ihan kamalia ja vain idiootit pitää niitä pihoillaan, joten kun tämän kuulin menin kauppaan ja ostin hitonmoisen tonttu armeijan. Sitä nyt esittelen ylpeänä vieraille ja nautin reaktiosta!

  -Sari

  VastaaPoista
 3. Ha, olipa aika spuukia skrollata ruudulla alaspäin tää tonttuhomma! :-D Saattaapa hyvinkin tulla uniin. Moinen mörkö.

  VastaaPoista
 4. Ihan paras puutarhavinkki. Tämän innostamana hankin tuollaisen tontun parvekkeelle savisen kilpikonnan seuraksi. -

  VastaaPoista
 5. Ei ole epäilystäkään etteikö tuo tonttu tule uniin. Pelottavampi kuin mikään kauhuleffan elävä nukke. Olisi pitänyt olla jokin "ei heikkohermoisille! varoitus.

  VastaaPoista
 6. Sullon kunnon vermeet, vähänkö oon kade. Hianosti meni! Toi tontsa on kyl just niin kamala ku olla voi. Et vois sitä arpoa seuraavaksi?

  VastaaPoista
 7. Toi kaveri tulee varmaan uniin, kun sen pesäkolo on hävitetty.

  VastaaPoista