maanantai 26. toukokuuta 2014

Kylvöhommat pohjoissavolaisittain

Kylpytyöt eiku kylvötyöt ovat edenneet mainiosti. Kevät tuli etuajassa, mutta sitten monsuunisateet siirsivät kylvötöitä hyvän matkaa eteenpäin.

Viime viikolla jo uskaltautui pelloille ja oiskohan ehkä kolmannes kylvetty. Viikon hellejaksokaan ei ollut riittänyt lähellekään, kylvökone otti ja upposi peltoon. Ja samalla alkoi hillitön sade, jota kestikin sitten läpi yön. Nyt mekin olemme Uncle Bens -sopimusviljelijöitä naapurin tapaan.

Telekkuamista kesti puoltitoista tuntia ennen kuin kone oli irti.Kylvökone jonniinmoisen sateen jäljiltä.Uusi yhdistelmäkylvökone: metsäkärri - traktori - nosturi - kylvökone.Hienokseltaan maa-ainesta renkaissa. Hyvin pitää!Yksi hyvä puoli tässäkin. EU-tarkastajat kerkesivät varmistaa peltojen kasvipeitteisyyden ennen näitä talkoita. Nyt olisi jo kyseenalaista.Lisäksi maailman ensi-illassa - Vuoden Siivoojan eka videotallenne!Yrittäminen kannattaa aina!


7 kommenttia:

 1. Hieno videotallenne! Ei se noin vaan suju meikäläiseltäkään, tälläiseltä keski-ikäiseltä.;) Vihdoin sorruin ylipäänsä älypuhelimeen ja olo on kuin virtuaalissa avaruusaluksessa.

  http://minakokeski-ikainen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Joko riisintaimet ovat valmiina istutettaviksi?
  Tai no nythan sinne on tulossa taas kunnon kylma kausi.
  Ei kay kateeksi.

  VastaaPoista
 3. Riisi- lähiruokaa suoraan Suomen Savosta...siinähän kiinalaiset sitten miettii. Miten maltti säilytettiin tapahtumassa? Oliko kielenkäyttö maltillista?

  -peinainen-

  VastaaPoista
 4. Nyt on tullut tarkastajilta uusi lausunto jossa tunnustetaan etteivät tee kuin yhden neljänneksen tarkastuksista satunnaisotannalla. Loput tarkastukset tehdään risliarnvioinnin mukaan.

  VastaaPoista
 5. Noin se on täälläkii. Toiset rypee askseleiyta myöten kurassa. Uuet, leveet ja useemman työn kerralla tekevät koneet painaa ihan hammetin paljon. Ei niil oo mitää asiaa märälle pellolle
  Tume toimii hyvin, oon nyt 2 vuotena seuraillu sil tehtyi kylvöi.

  VastaaPoista
 6. Naapuriin tuli urakoitsijat jumalattoman isojen traktoreiden ja lannanajo ja -levityskoneiden kanssa. Seisoivat jonkin aikaa pellon reunassa, josta sentään osa oli vedenpinnan yläpuolella. Häipyivät edes yrittämättä mennä pellolle. Ja minä kun olin jo varautunut seuraamaan mielenkiintoista työnäytöstä, nyt täytyi tyytyä katselemaan vain pellolla uiskentelevia sorsia.

  VastaaPoista
 7. PS: Haaste blogissani, mukavia otoksia odotellen;)

  VastaaPoista