maanantai 2. syyskuuta 2013

Fucking ice queen

No niin, nyt on taas käyty ELY-pihdeissä puristeltavana. Ja jumankauta. Ei mitään kunnollista valitettavaa löytynyt, paitsi se, että traktori oli uponnut eräällä pellolla kylvöaikaan yhteen kohtaan. Ja tämä alahan pitää tottakai nappasta tilapäisesti viljelemättömäksi alaksi. Hankala sanoa paljonko rokottavat, olivat ihan GPS:llä mitanneet traktorin uimajäljet, että saadaan oikea yksi- tai kaksinumeroinen euromäärä minulta napattua pois. Jännityksellä jään odottamaan.

Olin tarkastuksen ajan kunnon jääkuningatar. Vastasin vain kysyttäessä enkä lähtenyt minkäänlaiseen rentoon läpän heittoon mukaan.


Kysyin lopuksi onko mitä seuraavia tarkastuskierroksia luvassa. Hymyilin kun tarkastajat sanoivat, että satunnaisotannalla otetaan lannoitusseurantaan joulukuussa tiloja.

Lähtiessäni kättelin ja sanoin, että palataanpa sitten joulukuussa asiaan.

Oon kyllä kunnon ämmä.

23 kommenttia:

 1. Joskus aina tulee mieleen, että mikäköhän saa ihmiset töihin tämmöisille aloille kun vaikka nää EU-nuuskut. Joo, onhan se niin, että työtäänhän nekin tekee jne. Mutta kun valittavana on joskus ollut koko kirjo maailman kaiksita hienoista ammateista, niin tukitarkastajaksi pitää alkaa.
  Vähän luulen, että joissakin torpissa kannanotot heidän tekemisiin voi olla suoraviivaisempiakin, kuin sarkasmi ja bitcheily, jotka kylläkin yleensä on ne toimivimmat. Pöljemmille tosin viesti ei aina mene perille, mutta pöljempiä kuuluukin armahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, työtänsä vain tekevät. Eikä mun hatet heihin kohdistu. Paitsi kyllä sen osalta, että puhutaan silmät kirkkaina satunnaisotannasta. Ei voi olla :)

   Poista
  2. Mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin ihan natseja ne monet on. Oikein näkee kun ne saa kiksit siitä, jos löytävät jonkun tuommosen olemattoman asian tai täyttämättömän lippulapun. Kyllä pitää pienviljelijällä joku kohde olla johon vihansa saa kohdentaa, olkoon ne sitten nuo tarkastajat.

   Poista
 2. Olet hyvä ihminen! :D

  VastaaPoista
 3. Noista traktorin upotuksista pitäisi päinvastoin saada joku vaikeiden olojen lisätuki, on ne monasti sen verran koettelevia kokemuksia.
  Eipähän ole tullut ensimmäisenä mieleen, kun on saanut puljattua rattorin kuiville, että jaahas, lähdetääs raportoimaan näille sherlokeille, että saattaapi tulla viiskytä neliöö tilapäisesti viljelemätöntä...
  T. Turvemaiden viljelijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta. Ja sitten kun pahimmillaan vielä kaivinkoneella pitää alkaa telkkuamaan vehkeitä irti, ei oo halapoo.

   No, niihin kohtiin pitäis sitten roiskia jyviä käsipelillä - sitten mahdollisesti pitäis kelvata. Mutta, jos on märkä maa niin huonosti siinä alkaa kasvaa jotain. Etenkään mitä pitäisi. Viekööt kympit taskusta.

   Lohta alan kasvattaa ens kesänä niissä jorpakoissa.

   Poista
 4. ja kuka meistä uskoo, että Etelä-Euroopan mailla raportoivat joka juuttaan raktorin upotuksen JA että se vielä TARKASTETTAISIIN! Näitä juttuja viljelijöiltä kuullessa ei voi muuta kuin äimistellä sitä tukien ja eu-rahojen määrää, mikä tuohonkin tuikitarpeelliseen tarkastukseen uppoaa...

  VastaaPoista
 5. Siis mitä, joudut maksamaan siitä että traktori on joskus uponnut peltoon?? Voisiko joku ystävällinen selittää, että miksi? En tosin tiedä maanviljelemisestä muutenkaan yhtään mitään, mutta tämä tuntuu jo todella käsittämättömältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katopa kun silloin jää kylvö siihen kohtaan tekemättä, kun ei pelto kestä ajaa. Viekkaudella ja vääryydellä vastaanottaisin tukea silloin.

   Poista
  2. Käy käsin heittämässä siemeniä länttiin. Eivät ehkä kasva, mutta voit saada katokorvauksia.

   Poista
  3. Kyllä yhtä peltoa jouduin osittain käsin kylvämään. En vaan viitsinyt tuota pikkulänttiä käydä läpi. Satovahinkoasiastakin kunta on aiemmin tuumannut, että "voithan sinä niitä hakea, mutta tuskin tulet ikinä saamaan." :D

   Poista
 6. Huh, luulis, että hein mittaukset tulivat maksamaan vähintäänkin sen verran, mitä traktorin uppoamisesta rokottavat.

  Mutta hyvä, että onnistuit olemaan ice queen!

  Ja aivan mahtava tuo "palataanpa sitten joulukuussa asiaan.".

  VastaaPoista
 7. Voi perse. :( On se kumma, kun kunnon viljelijöitä kupataan ja rokotetaan joka risauksesta. Naapurin peltoja viljelee näennäisviljelijä. Näkisitpä työnjäljen. Kiviä pellolla on kohta enemmän kuin kasveja. Tuosta pellosta voi sanoa, että siellä rikkakasvit juhlii ja kauraa tupsottaa sieltä täältä. Kaikki hommat pellolla tehdään myöhään. Myös puinti (todellakin siellä kivien seassa) tehdään hiukan ennen lumia. Nostetaan sitten satokorvaukset, kun hävikkiä tulee. Mitä ihmeen hävikkiä? Eihän siellä kasva edes viljaa. 8( Kukaan ei tarkista ja tuet tulee joka vuosi.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Hienosti hoideltu visiitti! Kyl olit cool :)

  VastaaPoista
 10. Siis todella upea suoritus tilanteessa, jossa sivullisenkin kiukku nousee huippulukemiin!

  VastaaPoista
 11. Reps ja kops! Kaikkea ne teettää!

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Kertookohan tämä jo jonkinasteisesta riippuvuudesta, ku pitää koko ilta kurkistella, että josko olis uutta blogia tullu. No, kait niitä voi tuhoisampiakin riippuvuuksia olla ihmisellä.

  VastaaPoista
 14. Kuulostaapa harvinaisen vittumoiselta puuhalta, jos näin seuraan sanotaan. Onneksi en asu maalla, eikä ukkokaan, vaikka teoriassa se kivalta kuulostaisikin - käytännössä ei näemmä niinkään. ^^

  VastaaPoista
 15. Onpa ollut tarkkaa, pöh.
  Jatkuvasti on, no joo vähän liioitellusti, takaraivossa tuntuma milloin kolahtaa tarkastus. Täällä on lähitiloille osunut yllättävän moneen paikkaan kesäaikaan, ehkä meillä sitten talvella navettaan tai lohkokirjanpitoihin...

  Asiallisen mukavia ovat olleet aiemmin meillä käyneet.

  VastaaPoista