sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Notre Damen ikkunanmaalaajat


Avomiehen sisko piti eilen ikkunanmaalaustalkoot. Hän kutsui sinne useita henkilöitä, mutta vain muutama tuli. Ja pelkästään naisia. Mikä ei ole siis mitenkään huono asia, sillä akkaporukallahan yleensä saadaan asioita aikaan sen sijaan, että asettaudutaan mukavasti lipsimään olutta ja unohdutaan tarinoimaan. Joutavat ukot pysykööt kotonaan.

Vilkas mies oli kerran kesässä esiintyvässä mielenhäiriössä tehnyt jotain poikkeuksellista. Eli oikeasti tehnyt jotain, mitä emäntä oli pyytänyt. Nimittäin kasvulaatikoiden aihiot.Ne toimivat mahtavina työtasoina, joskaan eivä tarjonneet optimaalista ergonomista kokemusta. Muutaman tunnin urakoinnin jälkeen porukka alkoi muistuttaa kourallista Notre Damen kellonsoittajia.Ukkoihin jouduttiin harmittavasti turvautumaan talkoissa kahteen otteeseen. Ensinnäkin piti selvittää miten ikkunaruudut saadaan nostettua pois. No se oli helppo homma. Toisekseen piti käyttää appiukon luona yksi ruutu pienessä höyläystyössä.

 
 
Erillisen ohjelmanumeron järjesti kukas muukaan kuin Vilkas mies. Hän käväisi laitehuoneessa ja havaitsi pienen vuodon. Kiristysyrityksen lopputuloksena oli suuri vuoto. Saatiin avomiehen isovelikin nostettua perseeltään, hän on nimittäin putkimies. Jos ei olisi paikallisvahvistuksia ollut, olisi pitänyt soittaa Joken taksi paikalle ja hyökätä kirkonkylälle asioimaan LVI-liikkeeseen. Taksikyyti sen takia, että ikkunankarmit toimivat tosi kätevinä baaritiskeinä. 
En tiedä olivatko liitokset sellaisia kunnan työntekijöiden  "Varmistetaan että meillä on töitä" -mallilla tehtyjä, koska yhteensä kolme kertaa rusahti seuraava kohta sen jälkeen kun edeltävä vika oli korjattu. No tämä show tietysti tarkoitti sitä, että taloon ei saatu vettä. Kuvassa wc:n huuhtelu maalaistyyliin.Muutoinhan avomiehen isoveli osallistui talkoisiin siten, että toi käsivaivaisen emäntänsä hionta- ja maalaustöihin ja meni itse kotiin tekemään "toimistohommia" eli sataprosenttisen varmasti vaan komentosillalle tuijottamaan telkkaria. Vesiepisodin seurauksena ukko saatiin talkoopaikalle, mutta heti tilanteen lauettua kaveri asettautui talkootalon komentosillalle lukemaan laatulehteä ja nauttimaan olutta. Kyllähän nyt työntekoa katselisi päivät pitkät! 


Noin yhdeksän tunnin urakoinnin ja muutaman nautitun siiderin kohdalla alkoi huumori kukkia. Joku pervo kouri talkoolaisten takamuksia. En voi antaa tarkkoja yksityiskohtia.Lopuksi grillattiin ja saunottiin ja vielä illan ratoksi pelattiin Trivial Pursuitia, tuota ilahduttavaa ja perinteistä seurapeliä joka saa takuulla hermot kireäksi. Humalaisten Pursuitin säännöt tiivistettynä: a) liikuta toisen joukkueen pelimerkkiä laudalla b) heitä noppaa toisen vuorolla c) jää miettimään muutamaksi minuutiksi vastausta, jota et varmasti tiedä d) vastaa kysymykseen toisen vastausvuorolla ja e) joukkuepelissä huolehtikaa siitä, että annatte kysymykseen yhtä monta eri vastausta kuin on joukkueessa jäseniä.


 
 
Toivottavasti joku keksii ensi viikonlopuksikin jotain kehittävää tekemistä. Tai jospa itse panostaisi asiaan - meillähän on mökeiltä ulkohuussit tyhjentämättä!
 
 
 

5 kommenttia:

 1. Trivial Pursuitia humalaisittain: Jos ja kun vastaat väärin, otat huikan. Missään juomapelissä ei taatusti tuu yhtä varmasti humalaan.

  VastaaPoista
 2. Blogistimme löytää näemmä kerta toisensa jälkeen "talkoista", joissa ei ole juuri muita. Kertonee paljon paitsi aikamme talkoohengestä, myös rakkaan bloggarimme uhrimielestä. Toivotamme voimia ja jaksamista talkootoimintaan, jos ei muuten, niin näiden mainioiden talkooraporttien takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on siis savolainen talkoohenki: pannaan naiset tekemään työt ja miehet vaarale alttiiksi, eli tuhoamaan mahdollisesti myrkylliset aineet.

   Poista
  2. Hämmästyttävän hankalaa on saada porukkaa vapaa-ajalla töihin. Ihan ihmettelen.

   Poista