lauantai 7. syyskuuta 2013

Greyn anatomia tiivistettynä

Greyn anatomia on yksi suosikkiohjelmistani. Vähän on kyllä se touhu alkanut tuotantokausien myötä ihmetyttää.

Ensinnäkin. Tyypit ei koskaan opi laittamaan ovea lukkoon, jos harrastavat seksiä työpaikalla. Puhutaan kuitenkin korkeasti koulutetuista ihmisistä. Päivystyshuoneen nimeksi voisi vaihtaa panohuoneen ja ottaa käyttöön ihan oikean päivystyshuoneen, jonne voisi mennä nukkumaan kaikki ne, jotka aikovat oikeasti nukkua.

Seattle Grace Hospitalin henkilökunta yrittää kaikin keinoin piilotella seksisuhteita työkaverien kanssa. Yksi hyvä tapa on nussia esimiehen kanssa autossa. Joka on parkkeerattu talon eteen, jossa kaikki kollegat ovat istumassa iltaa.

 
 
Huippumodernissa sairaalassa on välineissäkin vähän toivomisen varaa. McDreamy keksi alkaa ruiskuttaa jotain viruksia aivokasvaimiin siinä toivossa että kasvaimet pienenisivät tai mielellään katoaisivat kokonaan. Muuta teknistä tapaa tämän operaation tekemiseen ei luonnollisesti ollut kuin se, että McDreamyllä oli oma ruisku ja tyttökaverilla oma ja niiden piti saada ruiskutettua viruslientä potilaan aivoihin tismalleen samaa vauhtia. Joku näppärä ois voinut ihan tarkkaan annostelevan laitteenkin tähän kehitellä, mutta ei.

Lientä meni aivoihin ihan eri tahtiin ja paniikkihan siinä meinasi iskeä. Tällaisessa tilanteessa lääkärien on alettava tuijottaa toisiaan silmiin ruiskujen sijaan ja kippaskappas, kuin taikaiskusta ruiskut tyhjenivät prikulleen yhtä aikaa.

Potilas muistaakseni myöhemmin kuoli, mutta tärkeämpää oli tuo romanttinen ruiskutuskokemus.

Jokaisella tuotantokaudella tapahtuu keskimäärin yksi vakava selkkaus, jonka seurauksena henkilö erotetaan. Milloin kyse on turhan rakkaaksi käyneen potilaan hoidon paskottelusta, milloin tieteellisen tutkimuksen pilaamisesta ja sattuuhan niissä talkoissa hoitovirheitäkin. Aina jollain konstilla nämä epävakaat tyypit saadaan takaisin hommiin.



Jotta ohjelmassa ei pelkästään keskityttäisi selvittelemään ihmissuhdeasioita, keskimäärin kolmen jakson välein Seattlessa tapahtuu juna-, lautta-, ambulanssi- tai lento-onnettomuus tai vaihtoehtoisesti on hirmumyrskyjä, äkillisiä maanvajoamia tai koulu/työpaikka-ampumisia.



Kyllä kehottaisin muuttamaan tuommoiselta paikkakunnalta nopeasti pois.


Tällä hetkellä lähinnä toivoisin, että Seattle Grace Hospitaliin saataisiin sijoitettua Walking Deadin neljäs tuotantokausi. Siinä ei hyvä pilalle menis.



13 kommenttia:

  1. Läkähdyin tolle aseella osottamiskuvalle. Oon hirvee ihminen.

    VastaaPoista
  2. Todellisessakin sairaalaelämässä on ns takapäivystäjän lepotiloja (lue panohuoneita). Suomalaiseen koulutukseen kyllä kuuluu oppitunti oven lukitsemisesta, koputuksesta ja siihen vastaamisesta ja nopeasta toiminnasta ettei potilas kuole päivystykseen.(käytännössä havaittua joskaan ei ihan omakohtaisesti) Elikä kyllä suomalainen koulutus on huippua niin yliopistoissa kuin sairaanhoitajakouluissa. Harjoittelu tapahtuu käytännön jaksoilla...

    VastaaPoista
  3. Hauskasti ja osuvasti tiivistit lähes kaikki ne syyt, joiden vuoksi en katso sairaalasarjoja ;)

    VastaaPoista
  4. Eniten hirvittää potilaiden puolesta. Lähes kaikissa leikkauksissa kirurgi huomaa yllättäen potilaan "romahtavan", anestesialääkäreitä heillä ei ilmeisesti ole? Onneksi sarjassa sähköllä jysäyttäminen toimii vaivaan kuin vaivaan.

    Ja kyllä, onhan niitä ruiskupumppuja jos jonkinlaisia olemassa, Seattleen asti eivät vain ole ilmeisesti ennättäneet.

    VastaaPoista
  5. Joskus muinoin tuli sellainen sairaalasarja kuin ER, en ole sen jälkeen sairaalasarjoja katsonut kuin satunnaisesti pätkittäin. Nurse Jackietä olen jaksanut jopa seurata. Välillä vaan ihmettelen, että miten ne siellä suuressa maailmassa ihan oikeasti hoitaa noita potilaita. Edellisenä päivänä on tehty iso ja vaativa leikkaus esim. aivojen alueella ja seuraavana päivänä potilas on ihan hyvässä kunnossa ja lähes kotiutuskunnossa. Ihan varmasti joo.

    VastaaPoista
  6. Vielä muinoimmin, 80-luvun lapsuusvuosina, tuli saksalainen sairaalasarja, taisi olla Vuoristosairaala nimeltään. Siinä tuli jo semmoinen rautaisannos näitä lääkärisarjoja, että sain aikalailla kiintiön täyteen. Oli ylilääkäri vaimoineen ja nekin joskus kärähtivät, ei naimisesta, vaan pussailusta työaikana. Oli nuori nousukaslääkäri Udo, jonka menestyksen symbolina oli valkoinen avomallin Vw Golf. Maisemat oli komiat, ajattelin, että tuollahan pitää joskus käydä. Vielä ei ole tullut käytyä, ollut kaikkea muuta.
    Myönnettäköön, että Housea on tullut joskus tiirailtua, on niin vinksahtanut ukko se. Muuten Vuoristosairaala ja 90-luvun Spedetuotanto Ihmeidentekijät ovat vastanneet sairaalasarjatarpeen tyydyttämisestä.

    VastaaPoista
  7. Vielä muinoimmin oli iki-ihana Dr. Gildare ja Ben Casey jotka kaato kaikki kynnelle kykenevät -60-luvun jotain asioista ymmärtävät suomalaisnaiset ... aaah, ja siihen riitti pelkkä syvä katse Brylkremellä ryyditettynä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut hei, mun on ihan pakko tunnustaa katsoneeni kyseistä sarjaa, kun se tuli YLEllä joku 4-5 vuotta sitten uusintana. Se oli jotenkin, maailmankatsomustani avartava.

      Poista
  8. Kiitos tästä synopsiksesta. Ei tarvitse tätä sarjaa ryhtyä seuraamaan. Milloin tulee seuraava tiivistelmä ;)

    VastaaPoista
  9. Seurasin tätä sarjaa alussa muutaman jakson verran ja päätin lopettaa samantien. Ei ole minun makuuni. ER oli paras ja House kakkosena.

    VastaaPoista
  10. Ei sulla olis tiivistelmää Hunger Games-kirjoista ja olikos niidtä elokuvakin?
    Jotenkin olen arvellut, että eivät ole mun juttu mutta tiivistettynä voisivat toimia ;-) Tylkäsin siitä zombiesarjastakin sun tiivisteenä, vaikka tv-versio ei kolahtanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunger Gamesista ei ole kokemuksia. En tiedä mistä se kertoo, mutta jos kertoo nälästä, en voi samaistua varmaan ollenkaan koska viimeksi olen kokenut nälän tunnetta 90-luvulla.

      Poista
  11. Hitto näin tänään anatomian oppikirjan nimeltä Gray's Anatomy. Näytti alan perustiiliskiveltä. Kertokaa nyt että oli joku muukin kuin mä, jolla ei ollut harmainta aavistusta, että sarjan nimi tulee väännöksenä jostakin supertunnetusta kirjasta...

    VastaaPoista