perjantai 20. syyskuuta 2013

Heinäsirkkoja ja etanoita - normaali perjantai-ilta


Avomiehen siskon luona on lisko. Tarkoituksella. Sille syötetään kahdeksan heinäsirkkaa joka kuukausi. Kerralla. Elävältä. Sirkoilta pitää irrottaa toinen jalka, jotta ne pystyvät liikkumaan mutta eivät kykene hyppäämään terraariosta ulos. Mielipuolista touhua.


Satuin saapumaan kylään juuri parahiksi ruokailupäivänä. Avomiehen sisko oli hakenut satsin heinäsirkkoja. Muuten meni hyvin, mutta ne eivät olleet heinäsirkkoja. Minun ja Vilkkaan miehen veikkaus oli, että pussissa oli kaskaita. Sen verran jytäkkä konsertti oli talossa. Tämmöisiä paketteja ihan vapaaehtoisesti tuodaan kotiin. Edelleen, mielipuolista touhua.


Kun kaapuntiin kerran lähdetään, pitää samalla reissulla hoitaa muitakin asioita kuten ajoneuvon katsastus. Katsastusmies oli katsonut pitkään kun avomiehen sisko totesi, että jos kuulet outoja ääniä niin se johtuu siitä, että autossa on heinäsirkkoja. Luulen, että leima tuli huomautuksitta ihan siitä syystä, että akka nostaisi russakoineen kytkintä mahdollisimman äkkiä. 

Seuraava ohjelmanumero oli, loogisesti, etana-ansojen viritys. Kirsikkapuun lehdissä olevat valkoiset jäljet ovat kuulemma etanan tekemiä. Kyseessä oli hortonomiystävän tekemä varma diagnoosi. Jota vahvasti epäilen.


Etana-ansan tekemiseen tarvitaan keskiolutta ja lasipurkkeja.

 
Vilkkaalle miehelle tuli kiire lipsiä kaljaa kitusiinsa, ettei jäisi ilman.
 
 
Saalistusta varten kirsikkapuun juurelle kaivetaan purkin mentävä kuoppa ja purkki on asetettava niin, että sen reunus on juuri nurmikon tasolla. Kuten kuvassa. Paitsi, että nurmikon tilalla on multaa ja purkki torottaa sentin verran liian korkealla.Henkilökohtainen veikkaukseni on, että joko avomiehen siskon koirat ovat tänä iltana humalassa tai ansalta löytyy aamukoitteessa joku kyläläinen.


10 kommenttia:

 1. Onko toi leopardigekko? Ihana! Mun kaverilla oli lapsena samanlainen. Kaveri tosin kasvatti itse niitä sirkkoja pienessä muoviterraariossa. Luopui gekosta sen jälkeen, kun sirkkaterraario kerran kaatui ja koko sirkkapopulaatio levisi ympäri asuntoa.

  VastaaPoista
 2. Tee-se-itse -ansailu on hieno harrastus. Kesällä sukulaismies alkoi kähynä kertoilla, kuinka nyt on keksitty lopullinen ratkaisu sääskien pyydystykseen. Puolentoista litran limsapullosta oli veistelty kaula poikki ja käännetty se suppiloksi alaosan päälle. Sisään oli lirutettu makea sokeriliemi. Näitä virityksiä oli ympäri isännän tonttia.
  Mitä katselin saalistustehoa, ruskeassa sokeriliemessä lillui ehkä viisi sääskeä per pyydys. Johan pusikkoisella rantatontilla viisi sääskeä kokee luonnollisenkin kuoleman pullonpohjan kokoiselle alalle. Mutta näinhän se vissiin on, ettei se saalis tärkeintä, vaan pyydystäminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kuullut tästä limpparipulloansasta. Kun talo joskus valmistuu niin meille tulee semmonen ihan oikea itikkapyydys, joka tappaa verenimijät 5 hehtaarin alueelta.

   Poista
 3. Voin kertoa, että tuo olutansojen tekeminen on ihan turhaa. Sama kuin Vilkkaaseen mieheen kaatais.
  Sieltä kyllä löytyy etana poikineen aamulla, mutta jos yksi etana voi tehdä itsekseen 200 lisää, niin loppuu kalja lähikaupasta aika äkkiä.
  This is the way to go: http://www.esbau.fi/ferramol.html
  Loppuu etanain kinkerit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, vielä joku osaa ainoan oikean monikon genetiivin: etanain! Tätä tuetaan, vankasti!

   Poista
 4. Nauran aivan kippurassa tota katsastus-osiota! =D
  Tämä blogi ei petä koskaan.

  VastaaPoista
 5. Krhöm, meillä täällä asuu 2 samanmoista gekkoa, nimenomaan leopardigekkoja.. ja on muuten ihan mainioita tyyppejä :) Ja nuo sirkat näyttäisi olevan kenttäsirkkoja (tai jamaicalaisia kotisirkkoja), jotka on kiva päästää varsinkin kerrostalossa karkuun. Siitä seuraa naapurin hullu imurointikohtaus ja kolistelu, minkä perusteella osasin paikallistaa sirkkojen siirtyneen naapurin puolelle.. muah. Sirkkoja on löytynyt mm myös kiipeilemästä seinältä, sängystä, kipittelemästä pesuhuoneen lattialta.. Nykyään kun asutaan omakotitalossa, sillä ei nyt ole niin väliä, karkaako niitä muutama.. suklaatorakkaan ei ole tosin kiva törmätä, ne on niin pirun rumia! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että löytyi asiantuntija. En yhtään muistanut liskojen merkkiä.

   Vai että kenttäsirkkoja, kaikkee sitä. Oon kyllä ihan samaa mieltä siitä, että tuommoisia rotsikoita ei kannata karkuuttaa. Hyi helvetti.

   Kyllä koira on hyvä lemmikki. Nappulat ei mekasta eikä juoksentele ympäri kämppää.

   Poista
  2. Jooo no toisaalta allergisen on vähän hankala ottaa koiraa nurkkiin, niin siksi meilläkin näitä karvattomia kavereita on.. muutama :D

   Ja on näissä hei silleen hyvä puoli, että käärmeitä ei tartte ruokkia kun kerta pari kuukaudessa ja siivota kun sotkevat, liskot nyt vaatii vähän enempi osallistumista, muttei ne silti mun pärstää jaksa kauaa lasien takaa tuijotella.. että semmosia omissa oloissaan viihtyviä, lähinnä seurattavia otuksiahan nää on :D Ja lomahoito on helppo järjestää! ..sikälimikäli kukaan suostuu tuleen tarjoo matoja noille..

   Poista
 6. Tuollainen sääskiansa toimii sisätiloihin sovellettuna banaanikärpäsiin kuitenkin oikeasti tehokkaasti. Kokeilin kesällä.

  Laitoin lasinpohjalle sentin verran laimentamatonta tiivistemehua ja päälle pari senttiä hyväntuoksuista (:D) tiskiainetta, sekoitin ja cocktail oli valmis. Parissa päivässä se keräsi yli kymmenen banaanikärpästä, eli melkein kaikki mitä meillä keittiössä pörräsi. Sekin yksilö, joka mietteliäänä istui lasin reunalla suremassa makean houkutukseen langenneita kavereitaan, lopulta heittäytyi ansaan.

  Toinen vaihtoehto on unohtaa pestä lapsen kädet hedelmien syömisen jälkeen. Meillä on keittiön ikkunassa tahmaiset sormenjäljet, ja vähän aikaa sitten löysin ikkunasta tahmaan kiinni tarttuneen ja siihen kuolleen banaanikärpäsen.

  VastaaPoista