keskiviikko 16. tammikuuta 2013

10 asiaa, jotka erottavat onnelliset ihmiset onnettomista

Jälleen on valmistunut yksi huipputarpeellinen lista maailmaan: 10 asiaa, jotka erottavat onnelliset ihmiset onnettomista. Kun kerta tällainen oli julkaistu laatulehdissä, niin piti ihan pysähtyä hetki pohtimaan tätä luetteloa.

1. Laaja sosiaalinen verkosto

Perheenjäseniä löytyy. Niiden kanssa tulee oltua yhteyksissä, kun joltain on esim. murtunut nilkka tai kun joku on selvinnyt sisäisestä verenvuodosta. Naapurit. Noh. Ruma alaston mies muutti pois viereisestä kämpästä ja tällä hetkellä joku pirtsakka pariskunta on remontoimassa asunnosta vuokrakämppää. Saahan nähdä mikä turaperse tilalle tulee. Ystävyyssuhteita vaalin silloin kun sattuu huvittamaan. Yleensä kausiluontoisesti. Kavereissa on se hyvä puoli, että jos niille kertoo miten huonosti itsellä menee, niin jollain niistä menee todennäköisesti vielä huonommin. Piristää.

2. Omien arvojen mukainen elämä


"Onnelliset ihmiset rakentavat itselleen elämän, joka on heidän omien arvojensa, vahvuuksiensa ja elämäntyylinsä mukaista."


Miten minä en ymmärrä koko lausetta. Pitää palata tähän joskus.


3. Kiitollisuus

Olen kiitollinen hyvästä ruoasta. Jota saa kyllä harvoin. Jutussa väitettiin, että kiitollisuus auttaa selviytymään stressaavista ja traumaattisista tilanteista. Olen havainnut, että vielä parempi apu on punaviini tai Lauviinan ja Vana Tallinnan sekoitus.



4. Optimismi

Onnelliset ovat kuulemma optimisteja, jotka käyttävät energiaansa ja aikaansa asioihin, joihin voivat vaikuttaa ja tietävät, etteivät ikävät asiat kestä ikuisesti. Nyt ollaan samaa mieltä. Kaikkihan kuolevat joskus.



5. Auttaminen

Toisten auttaminen ja vapaaehtoistyö tekee onnelliseksi. Kilteissä teoissa on se hyvä puoli, että ne auttavat paitsi muita, myös itseä. Tämä on faktaa. Hain kaverin kaksi kertaa Kuopiosta baarista ja viime viikonloppuna sain neljän jälkeen aamuyöllä kyydin häneltä kotiin. Ja söin vielä neljänneksen sen pitsasta. Yritti kyllä pistää hanttiin.



6. Raha ei tarkoita kaikkea


Rahalla ei meillä ole hirveesti painoarvoa, koska sitä ei ole juuri koskaan. Kukkaro on kevyt ja tili tyhjä.



7. Terveet selviytymisstrategiat

Onnelliset ihmiset miettivät, mitä he voivat oppia vaikeuksista. Minulle on jäänyt päällimmäisenä mieleen se, ettei kannata luottaa keneenkään.



8. Terveydestä välittäminen


Terveydestä huolehtiminen voi olla liikunnan lisäksi myös osallistumista asioihin ja ylipäätänsä innokasta suhtautumista kaikkeen, mitä tekee. Erityisen innostunut olen syömisestä ja juomisesta. Kananmuniakin saa kuulemma nykyään syödä niin paljon kuin lystää, oli kolesterolia tai ei. Heti kun huomasin uutisen, paistoin kolme munaa.



9. Henkinen kasvu

Ne, jotka uskovat, että on olemassa jotain itseä suurempaa, ovat onnellisempia kuin muut. On tämäkin viisaus. On olemassa paljonkin minua suurempia juttuja. Esimerkiksi anoppi.



10. Elämällä on selkeä suunta

Suunta löytyy. Koko ajan pyritään sinnikkäästi veloista eroon ja yritetään vapauttavaa lottovoittoa.


10 kommenttia:

  1. Mä sitten tykkään sun valoisasta asenteesta! Lisää hyviä listoja pääset laatimaan jos nappaat haasteen blogistani. (Älä unohda kehua sitä kaunista logoa joka haasteen mukana kulkee. Ihan comic sansilla laitettu.)

    VastaaPoista
  2. Oih, heti tutkimaan :) Haasteet on pop!

    VastaaPoista
  3. Heh, hyvä lista.
    Luin tän sun bloginyhdeltä istumalta, kiitos Nolliksen suosituksen. Ja kyllä, tykästyin ja päätin hengata messissä. Hyvää läppää, luen mielelläni. :)

    VastaaPoista
  4. paras blogi pitkään aikaan, edes duunit ei estä mua lukemasta! :D keepin' it real!

    VastaaPoista
  5. Jep jep. Työaikaa täälläkin käytetään hyödyksi. Asiakkaatkaan eivät estä lukemasta. Ikinä ennen en oo blogeja lukenu. Toivottavasti maaseudun lynkkausköörit eivät ala nyt heitellä puukkoja tuoreen blogijulkimon selkään. Tai sitten menestys kihahda niin hattuun että tästä tulee maksullinen. Tosin useammassakin kohdassa on jo yritetty nyhtää ropoja viattomilta lukijoilta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä vouhotus tästä kohta laantuu ja tänne jää pyörimään ne joita minun aivopierut oikeesti ilahduttaa. :D Hyvä niin.

      Poista
    2. pierut. kreheh.

      kjeh.

      Poista
  6. Löysin vasta sun blogin ja nyt ei malta lopettaa lukemista! Mahtavaa settiä :D

    -Noora

    VastaaPoista
  7. HAR!

    Nää osu kyllä niin kohdilleen :D

    btw, tsekkaa mun blogia jos/kun kerkeet, ei oo ihan liikaa luettavaa ;)

    VastaaPoista