maanantai 22. huhtikuuta 2013

Autotalli-inventaario


Törmäsin talvella telkkariin autotallissa. Jonkun mielestä skenaario voi olla omituinen. Meidän taloudessa ei. Televisio oli odottamassa melkein vuoden kierrätykseen viemistä parin renkaan päällä autotallin päätyseinustalla. Sitä yhdistelmää kun autolla sopivasti tönäisee, televisio saattaa ottaa ja painua osittain seinän sisään.

Ilahduttavan siivousurakan jälkeen auto mahtuu talliin ihan kokonaan ja ei tule ryykittyä auton kylkeä milloin mihinkin helvetin tärkeisiin judansseihin, joita on kasattu seinän vierus täyteen.

Inventaarion parhaimmistoa:
 • Marraskuussa 2007 remontin yhteydessä irti revittyjä kattolistoja. Rikkinäisiä tottakai.
 • Iso muovilaatikko, jonka yli olin ajanut Hiacella ilmeisesti riittävän monta kertaa
 • Kaksi tukivartta muutaman vuoden takaisen remontin jäljiltä
 • Trukkilava
 • Shortsit, joita oli vissiin tarvittu viime kesänä tai sitä edellisenä
 • Ilmansuodattimia, käytettyjä
 • Nostokoukku ja metsurin mitta (veikkaan että on etsinyt!)
 • x vuotta sitten lahjaksi saatu kassara, edelleen sellofaanissa ja pakettinaruissa
 • Katkennut katuharja
 
Vieläkin ihmettelen, miten lujatekoinen se JVC:n kuvaputkitelevisio on. Seinä hajosi takaa, mutta televisiovastaanottimeen ei tullut naarmuakaan. Vois melkein suositella.
 
 

28 kommenttia:

 1. Ai saatana kun sait taas nauramaa. Hyvin voin kuvitella itteni sinne tallin kattoo kärpäseks, siivoomista katteleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kertoo, että kyllä vitutti. Ja nielin varmaan kilon pölyä ja hiekkaa siinä sivussa. Telkkarin sain ihme kyllä kammettua Hiaceen, piti pinota renkaita auton sivuun ja niiden päältä kammeta loppumatka.

   Kevättalvella tyhjeni Hiacesta rengas, koska siitä törötti ruuvi. Nyt en ihmettele enää yhtään sitäkään juttua, sen verran paljon oli niitäkin hiekassa.

   Poista
  2. Välil näit autotallijuttui lukiessain aattelen, et ehkä on hyvä ettei MUL oo autotallii. Se ois tupaten täynnä työkaluja ja koneita.
   Kuka on hamsteri, minäkö? *Vilkuilee ympärillee*

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Näen jo silmissäni kuinka se telkkari pyörii seuraavat X kuukautta Hiacen takaosassa :D Onpahan viihteet mukana kun juututte kevään paskamutiin.

   Viihteet sana on todella vaikea kirjoittaa. Kuten näköjään myös "vaikea", toistin sen kuusi kertaa.

   Poista
 2. Tähän sopii esim. seuraavat:
  Tosinainen ei pienistä hätkähdä!
  Kyllä hätä keinot keksii.
  Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Tai autotallista.

  VastaaPoista
 3. Kyllä ne on toissakesäset shortsit, koska viime kesähän oli peruttu ja siirryttiin suoraan loppukeväästä alkusyksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Meillähän satoi koko kesän. 5 viikkoo meni putkeen silleen, että joka päivä satoi ainakin vähän.

   Poista
 4. Voi apua... Kuulostaa ihan liikaa meidän autotallilta...

  VastaaPoista
 5. Me ollaan nyt muutama kuukausi ulkomailla ja omia tavaroita on vain neljän matkalaukullisen verran. Ihanaa. Tai siis olishan se mutta jotenkin se tavara vain seuraa ja multiploituu ja kyllä meillä täälläkin alkaa olla joka paikka täynnä. Täällä jenkeissä vielä kun joka kuittikin pitää säästää kun niissä on semmoinen koodi jolla voi antaa palautetta ja saada alennuskupongin. Muutenkin kuponkeja tunkee joka tuutista. Enhän minä ikinä muista niitä kauppaan ottaa tai näyttää kassalla, mutta kaikki ne pitää säästää silti. Jos kato kuitenkin tulis tarvetta...

  VastaaPoista
 6. Ei juma. Meil on vielki autotallissa trukkilava, jonka päällä on metalliromua. Viime kesältä. Auton renkaita, ovia herratietää mistä, levyjä, listoja, jääkiekkokassi: en uskalla katsoa sisään koska se kassi on ollut samalla paikalla jo 10 vuotta. Huhhuijaa... Toinen auto mahtuu talliin, toinen ei koska se saamarin romukasa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli pelottavia laatikoita ja muovikasseja. Odotin vähintään raatoja löytäväni.

   Poista
 7. Piti kooklata että mikä on kassara. Onko se vesuri? Jos on, niin miksi joku semmosen käärii sellofaaniin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kato lahjaks saatu, ei oo vaan paketista purettu :)

   Poista
 8. Mä vaan mietin että mitä nainen tekee miehen yksityisessä valtakunnassa?

  VastaaPoista
 9. Hei, mikä on kassara? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kassara on sama asia kuin vesuri. Oksien karsintaan tms. pienimuotoiseen tehtävään soveltuva vekotin.

   Poista
 10. Ajankohtainen aihe meilläkin !
  Varoitin just eilen miestä, että ens viikonloppuna siivotaan autotalli...

  Tiedän siellä olevan mm. tyhjiä maalipurkkeja vuodelta 2006 jolloin rakensimme talon ,raatsiskohan nää viedä jo kaatikselle? =)
  Ja kaikenlaista muutakin romua, joka joutaa jo pois. Sais kerrankin kaiken romun yhteen kuormaan ja kaatikselle vielä tässä lähiviikoina.

  VastaaPoista
 11. Mihin kaikki romu vietiin...ei kai kaikki mennyt Hiacen takaosaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikalliseen kierrätyspisteeseen roudasin. Trukkilavan ja telkkarin kampesin Hiaceen kyytiin.

   Poista
 12. Joo, tuttua hommaa. Kerran kun tulin kotiin ja ajoin auton talliin, sivusilmäni bongasi jotain uutta ryönää autotallissa. Tutkin tarkemmin, ja totesin että mies oli tuonut sinne 26 hyllymetriä valtioneuvoston pöytäkirjoja sidottuna (enkä ihan oikeasti liioittele yhtään). Oli saanut ilmaiseksi. Ovat muuten vieläkin siellä, vaikka Hiace (!), jolla ne sinne roudattiin on myyty jo vuosia sitten.

  Sitten hyvä vinkki kaikille hamstereiden kanssa asuville: ota jätesäkki ja lapa kaikki epämääräinen ryönä sinne. Teippaa jätesäkkiin maalarinteippi, johon laitat päiväyksen. Vuoden päästä heität jätesäkin menemään, koska jos ei sieltä ole mitään kaipailtu vuoteen, kaiken voi heittää pois. Meillä on näitä päivättyjä jätesäkkejä jo monta jonossa ja rojun määrä vähenee koko ajan (tietysti sitä tulee koko ajan lisää, mutta silti).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota 26 hyllymetriä pöytäkirjoja ei voi kukaan kyllä ylittää. Otan osaa...

   Poista
 13. Minä en yleensä astu varpaan kärjelläkään autotalliin, saati että siivoaisin siellä. Mies juuri sanoi tarvitsevansa 100 neliötä lisää varastotilaa. Ja meillä sentään on kahden auton talli. Tosin ei sinne ikinä ole mahtunut edes yhtä autoa. Moottoripyörä kyllä. Mutta polkupyöriä sinne ei saa laittaa, ne pitää tunkea pari neliöiseen koppiin, etteivät ole ukon tiellä autotallissa. Maailmasta ei varmaan löydy työkalua, jota ei olisi myös meidän autotallissa. Hulluin esine siellä on varmaan vilkkuva muovikurpitsa, jonka yks naapuri "unohti" meille.

  VastaaPoista
 14. Työkaluja meilläkin on joka paikka täynnä. Siitä huolimatta ainoa löydettävissä oleva ruuvimeisseli on se, jota minä säilytän keittiön laatikossa ja joka kerta kun jotakin remonttihommaa tehdään, työ alkaa työkalujen ostoreissulla rautakappaan.

  VastaaPoista
 15. Jos nyt autotallin siivoamisella elvistelemään ryhdytään, niin siivosin pari-kolme viikkoa yhtä autotallia viime kuussa. 8 tuntia päivässä ja ihan tuntipalkalla. Kuinka paljon mahtuu yhden rakennus/IV-firman varastoon... Kun kukaan ei ole siivonnut kymmeneen vuoteen. (silmiä pyörittävä hymiö)

  VastaaPoista