lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kuinka organisoidaan juhlat


Anopilla on tänä iltana 60-vuotispileet. Menin eilen järjestämään juhlapaikkaa. Alkoholia oli kuljetettavana kohteeseen niin paljon, että piti tykittää kirkonkylälle Hiacella. Ensin piti siirtää lipasto ynnä muut roinat edestä, että saatiin kyytiin puoli pakettiautollista virvokkeita. 

Juhlatapahtuman organisointi ja miehitys oli ihan odotetunlainen. Juhlapaikan esitellyt henkilö ihmetteli että ”ette kai työ pelekällä naisporukalla meinoo näitä pöytiä ja tuoleja kantoo?”. No mitäpä lottootte. Meitä oli neljä, mukaanlukien anoppi, joka on tehnyt fyysistä työtä ehkä viimeksi 90-luvulla.

Järjesteltäessä istumapaikkoja aika ratkaiseva parametri on vieraiden määrä. Anoppi ei muistanut vieraiden määrää. Avomiehen sisko lähti sen kanssa hakemaan muistilappua, johon lukumäärä oli laitettu ylös. Muistilappua ei löytynyt. Laitettiin sitten istumapaikat yhdeksällekymmenelle. Sovittiin avomiehen siskon kanssa, että meidän jengit voi syödä eteisessä jos siitä jää kiinni.

Pöytäliinoja ei ollut. Avomiehen pikkuveljen olisi kuulemma pitänyt tuoda ne mun työpaikalle. Pikkuveli unohti asian. Minä taas en tiennyt koko asiasta mitään. Pöytäkoristeiksi anoppi oli valinnut risuja ja neilikoita. Metsästä kerättyihin risuihin oli kerennyt tulla lehdenalkuja. Vieraiden joukossa on siitepölyallergikkoja. Risuja ei toisin sanoen sitten laitettu maljakoihin eikä neilikoita olis ees ollutkaan, koska kukaan ei ollut niitäkään hakenut.

Minä uskon että näistä bileistä tulee ihan hyvät. Siellä on boolia.

 

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Minä myös. Naurusta ei tule loppua. Risut ja kaikki. MimmiMyy

   Poista
 2. Jep. Perusbileet.
  Pitäkää hauskaa!

  VastaaPoista
 3. Riemukasta juhlapäivää! :D

  VastaaPoista
 4. Pitää ottaa itsellä tuleva kesän omaan 60-vuotisjuhlaan hiukan tarkempi ote. Näytän tämän muistion tyttärelle,niin ottaa sitten opiksi jo etukäteen,jos sallit. Ja otan tikulle muistiin kaikki listat ja annan perään. Pöytäliinojen puute on P A H A .

  VastaaPoista
 5. Löysin sun blogin ihan tälleen vahingossa ja on kyllä ollu aika kiinnostavaa luettavaa:D piristää kyllä ihmeesti päivää ku lukee näitä postauksii:D piä sama tyyli yllä!

  VastaaPoista
 6. Aivan huippu hyviä juhlia teille. :)

  VastaaPoista
 7. Ilmeisesti tärkein osuus eli juomat oli annettu joukon hyvämuistisimmalle:) Hauskaa juhlaa ja onnea anopille!

  VastaaPoista
 8. Hyvissä bileissä pitää olla boolia. Edes pöytäliinat ei pelasta boolittomia bileitä. ;)

  VastaaPoista
 9. :DDDD Nää sun jutut on niiiin hyviä ja maistuu elämälle. Keep it up!

  VastaaPoista